Connect with us

ΘΕΜΑ

Εφοριακοί: «Κάνουμε τον σταυρό μας και βγαίνουμε για ελέγχους»

Δημοσιεύτηκε

στις

«Αυξάνεται ο βαθμός της βιαιότητας τους», λέει στο ethnos.gr ο Γενικός Γραμματέας των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Δημήτρης Μέρκος


Το νέο επεισόδιο βίας ενάντια σε που καταγράφηκε την Πέμπτη στον Πλατανιά Μαγνησίας σε βάρος δύο εφοριακών που επιχειρούσαν να καταγράψουν τριπλή φορολογική παράβαση σε πιτσαρία προστέθηκε στη μακρά λίστα των επιθέσεων που γίνονται από πολίτες ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε βάρος των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων Δημήτρης Μέρκος μιλώντας στο ethnos.gr ευχήθηκε περαστικά στον συνάδελφο του στον Βόλο και παρουσίασε μία ζοφερή εικόνα για τις συνθήκες και τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουν οι συνάδελφοι του κάθε φορά που αποφασίζουν να βγουν στην αγορά για ελέγχους πάντα χωρίς προστασία, χωρίς υποστήριξη και χωρίς καμία αποζημίωση.

«Ολο και πιο βίαια περιστατικά»

 «Τα περιστατικά βίας σε βάρος των εφοριακών δεν αυξάνονται μόνο στον αριθμό αλλά και στο βαθμό της βιαιότητας τους. Πάντα είχαμε απειλές, λεκτική βία αλλά και προπηλακισμούς αλλά τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε με λύπη και ανησυχία πως οι επιθέσεις των πολιτών σε βάρος των ελεγκτών είναι πολύ πιο βίαιες. Δεν είναι τυχαίο πως έχουμε πιο σοβαρούς τραυματισμούς και πιο βαριά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο και τις ζωές των εφοριακών», λέει στο ethnos.gr ο Δημήτρης Μέρκος.

«Πηγαίνουμε ανυπεράσπιστοι»

Με αφορμή την επίθεση σε βάρος του εφοριακού στον Πλατανιά που είχε ως αποτέλεσμα το συντριπτικό κάταγμα στο χέρι του συναδέλφου του, ο Δημήτρης Μέρκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τολμά να πει πως δεν θα είναι το τελευταίο κρούσμα: «Κάθε φορά αρκούμαστε στα ευχολόγια και κάθε φορά έχουμε ένα ακόμα επεισόδιο όλο και πιο βίαιο. Είμαστε εκτεθειμένοι σε κακοποιά στοιχεία, σε ανθρώπους του υποκόσμου, ανθρώπους που δεν έχουν φραγμούς, σε ανθρώπους που οι περισσότεροι από αυτούς είναι αχυράνθρωποι των εταιριών και δεν έχουν κανένα όριο. Πηγαίνουμε κάθε φορά ανυπεράσπιστοι για να αντιμετωπίσουμε άγνωστες καταστάσεις. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως οι εφοριακοί βγαίνουν από το γραφείο γνωρίζοντας πως έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες, κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα. Επίσης τις περισσότερες φορές δεν λαμβάνουν αποζημίωση, ούτε καν τις βενζίνες τους ή οι αποζημιώσεις είναι μικρότερες των εξόδων των αποστολών τους. Και στο γραφείο οι εφοριακοί αγοράζουν τα αναλώσιμα για να κάνουν την δουλειά τους, πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάρουν χαρτί Α4, μελάνια και άλλα υλικά. Όταν λοιπόν η ίδια η πολιτεία απαξιώνει το ρόλο των εφοριακών τότε ο πολίτης τι μηνύματα λαμβάνει;».

«Δεν υπάρχουν φραγμοί και όρια»

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου των εφοριακών υπαλλήλων πολλά είναι τα επεισόδια που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας: «Είμαστε όμως ακόμα στα μέσα της χρονιάς και τα περιστατικά σε αριθμό και βιαιότητα είναι αυξημένα. Πάντα είχαμε απειλές και επεισόδια αλλά όχι σε αυτή την ένταση. Εδώ πλέον έχουν χαθεί φραγμοί και όρια. Κάθε συνάδελφος που αποφασίζει να βγει έξω για ελέγχους κάτι τον σταυρό του και πάει. Νιώθει μόνος και απροστάτευτος. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το παράλογο αλλά για την ώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει εφοριακός που να μην έχει βιώσει ένα επεισόδιο από ξέσπασμα πολίτη είτε είναι σοβαρό επεισόδιο όπως αυτά που είχαμε εφέτος στο Βόλο και στην Κρήτη ή προπηλακισμούς και απειλές κατά ζωής και των οικογενειών μας. Μάλιστα πολλά από αυτά δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας και πιστέψεμε είναι πάρα πολλά».

«Φταίει το κράτος και όχι οι πολίτες»

Που οφείλεται όμως η βίαιη συμπεριφορά των πολιτών σύμφωνα και με τους ίδιους τους εφοριακούς; «Κατ΄αρχήν μην ταυτίζουμε το σύνολο των πολιτών ακόμα και αυτών που είναι αγανακτισμένοι ή έχουν παράπονα και σηκώνουν τον τόνο της φωνής τους νιώθοντας αδικημένοι, με τα κακοποιά στοιχεία που χειροδικούν και ρίχνουν γροθιές. Δεν φταίνε οι πολίτες για αυτά που συμβαίνουν. Αυτοί που αντιδρούν και κάνουν επιθέσεις όπως σε βάρος του συναδέλφου στον Βόλο είναι κακοποιά στοιχεία. Το σύνολο των πολιτών αποδέχονται τους ελέγχους και συμμορφώνονται με τυχόν παραβάσεις. Οταν οι πολίτες βλέπουν πως έχουν να κάνουν με υπαλλήλους ενός μηχανισμού που συνεχώς απαξιώνεται τότε συμπεριφέρονται ανάλογα. Όταν νιώθουν και οι ίδιοι είναι αδικημένοι από ένα σύστημα που είναι απαξιωμένο και απαρχαιωμένο τότε πιστεύουν πως εάν αντιδράσουν θα έχουν κάνει την επανάσταση τους έναντι της αδικίας που νιώθουν από τις υπηρεσίες του κράτους. Αν δεν αλλάξει το ίδιο το κράτος την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει μην περιμένουμε να αλλάξουν οι πολίτες και σίγουρα θα έχουμε και άλλα επεισόδια».

«Απαξιώνονται οι υπηρεσίες»

Οσο για τους λόγους που οι πολίτες νιώθουν πως κάνουν «την επανάσταση τους» εξυβρίζοντας ή χειροδικώντας σε βάρος των εφοριακών ο Δημήτρης Μέρκος είπε: «Όλα αυτά οφείλονται στην απαξίωση του σώματος των εφοριακών, της έλλειψης εργαλείων, μηχανοργάνωσης και  προγραμματισμού, στην απαξίωση της ΑΑΔΕ από όλες τις κυβερνήσεις, στη διάλυση του ΣΔΟΕ και στην αποστελέχωση των υπηρεσιών του μηχανισμού ελέγχων. Εχουμε προτείνει πολλά εργαλεία για να κάνουμε τους ελέγχους πιο αποτελεσματικά και πιο άμεσα χωρίς να χρειάζονται καν επισκέψεις στις επιχειρήσεις. Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν τα μέσα αλλά δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά ώστε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης περιμέναμε ενίσχυση των υπηρεσιών μας και όχι αποστελέχωση κατά 50%. Περιμέναμε προτάσεις για αλλαγές και εκσυχρονισμό των υπηρεσιών μας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα. Δυστυχώς δεν είμαστε αισιόδοξοι και τολμώ να πω πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε τα χειρότερα είναι μπροστά μας».

ΘΕΜΑ

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που δρούσε και στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εξάρθρωση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συστηματικής και εξειδικευμένης έρευνας


Καταλυτικός σε επίπεδο πληροφοριών ήταν ο ρόλος των αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στην πλήρη εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή, διακίνηση και εξαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Την περασμένη Τρίτη, σε μεγάλη επιχείρηση των Αρχών σε Βοιωτία και Απρόπυργο κατασχέθηκαν εξοπλισμός και τεράστιες ποσότητες τσιγάρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τα τσιγάρα που κατασχέθηκαν διατίθεντο στην αγορά, οι διαφυγόντες δασμοί – φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου θα υπερέβαιναν τα 100.000.000 ευρώ, ενώ το εμπορικό κόστος των κατασχεθέντων υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων που φέρονται να συνδέονται με το μεγάλο κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί την 1η Αυγούστου.
Οι αστυνομικοί της Κρήτης με τις πληροφορίες που διέθεταν συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην εξάρθρωση του κυκλώματος, φορτηγά του οποίου είχαν περάσει από περιοχές του νησιού.

Την επιχείρηση οργάνωσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης από κοινού με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου και Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης Αγοράς προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής.

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση σχετίζεται με την οργάνωση που εξαρθρώθηκε την 01.08.2019 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 128 τόνων καπνού και τη σύλληψη 10 ατόμων για λαθρεμπορία (Σχετική η από 02-08-2019 παρουσίαση).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, για την πλήρη αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου, συστήθηκαν ειδικές μικτές επιχειρησιακές ομάδες ώστε να αποκαλυφθούν οι χώροι παράνομης παρασκευής τσιγάρων, η γραμμή παραγωγής και τα μηχανικά μέρη αυτής, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των πρώτων υλών για την παραγωγή – συσκευασία του τελικού προϊόντος.

Κατά την πρόοδο – εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε περιοριστεί σε δύο κύριους χώρους, που περιελάμβαναν μεγάλη αποθήκη σε περιοχή στην Βοιωτία και ελεγχόμενο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στους χώρους αυτούς τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν μηχανολογικό εξοπλισμό (μηχανήματα επεξεργασίας καπνού) και τεράστιο όγκο πρώτων υλών για την παρασκευή και συσκευασία τσιγάρων, ενώ επίσης προέκυψε ότι είχαν εκμισθωθεί σε ονόματα μη υπαρκτών προσώπων.

Για τη μεταφορά των υλικών χρησιμοποιούσαν φορτηγά και επιβατικά οχήματα, τα οποία κινούνταν λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης και αποπροσανατολισμού, ενώ επίσης είχαν ταξινομηθεί σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την 20η Αυγούστου 2019 στους παραπάνω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 (3) Ι.Χ.Φ. και (7) επικαθήμενα οχήματα,
 αυτοκίνητο,
 (2) περονοφόρα οχήματα (κλαρκ),
 (3) χειροκίνητα παλετοφόρα,
 (2) ηλεκτρογεννήτριες,
 ξηραντήρας,
 (30.200.000) αναπτύγματα πακέτων τσιγάρων (ετικέτες),
 (26.368.000) «sticks» φίλτρων τσιγάρων,
 (1.704) ρολά τυλίγματος τσιγάρων,
 (5.032) ρολά χαρτόνι, μέρους συσκευασίας πακέτου τσιγάρων διαφόρων διαμετρημάτων,
 (8.757) ρολά αλουμινόχαρτο,
 (3.803) ρολά περιτυλίγματος (ζελατίνα),
 (1.272) ρολά αποσφραγιστικής ταινίας πακέτου τσιγάρων,
 (9.060) χαρτοκιβώτια αποθήκευσης- μεταφοράς τσιγάρων,
 (500) πλαστικά τελάρα μεταφοράς λαθραίου καπνού,
 (66) πλαστικά δοχεία διαφόρων χωρητικοτήτων με κόλλα συγκόλλησης συσκευασίας τσιγάρων,
 (5) συσκευές τηλεφώνων,
 ζεύγος πινακίδων βουλγαρικών Αρχών,
 (6.063) ρολά επιστομίου,
 δίκτυο χαλκοσωλήνων,
 εργαλειοφόρο,
 (2) μονάδες εξαερισμού και (3) μονάδες κλιματισμού.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από τον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, τα κατασχεθέντα προϊόντα -εκτός από τον καπνό- αποτελούν το σύνολο των απαιτούμενων υλικών για την παρασκευή (604.000.000) στικς τσιγάρων.

Τονίζεται ότι στην περίπτωση που τα τσιγάρα είχαν διατεθεί στην αγορά οι διαφυγόντες δασμοί – φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου θα υπερέβαιναν τα 100.000.000 ευρώ, ενώ το εμπορικό κόστος των κατασχεθέντων αντικειμένων-υλικών, υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 4 ημεδαπών και αλλοδαπού για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα (Λαθρεμπόριο) και θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ένας ο δράστης του απάνθρωπου βασανισμού γατιών

Δημοσιεύτηκε

στις

Έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη το δράστη


Επικοινωνία με τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης κ. Ρουτζάκη είχε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη σχετικά με το φρικιαστικό έγκλημα με τις γάτες. 

Ο κ. Ρουτζάκης ήδη είχε δώσει εντολή στο αρμόδιο τμήμα να επιληφθεί ενδελεχώς της υπόθεσης , ώστε να ανευρεθεί ο ανώμαλος και επικίνδυνος αυτός υπάνθρωπος που έβγαλε τα μάτια από τις 5 γάτες και τις έθεσε σε κοινή θέα .

Η κα Μπομπολάκη ζήτησε να προβεί η αστυνομία συγκεκριμένες ενέργειες , οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσουν στον δράστη ή τους δράστες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σχολικά Γεύματα σε 8 Δημοτικά Σχολεία της Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε 8 Δημοτικά Σχολεία της Μεσαράς επεκτείνεται το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2019-2020


Πρόκειται για τα παρακάτω σχολεία:

  1. ΔΣ Αγίων Δέκα
  2. ΔΣ Βαγιονιάς
  3. ΔΣ Μεγάλης Βρύσης
  4. 2ο ΔΣ Μοιρών
  5. ΔΣ Πετροκεφαλίου
  6. ΔΣ Πύργου
  7. 1ο ΔΣ Τυμπακίου
  8. ΔΣ Χάρακα

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών.

Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις 5 εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και κατά το προηγούμενο Σχολικό Έτος, περιλάμβανε ενδεικτικά:

Μπιφτέκια μοσχαρίσια, κοτόπουλου ή γαλοπούλας
Ομελέτα
Φιλέτο ψαριού (βακαλάος, παγκάσιους, πέρκα, ή γλώσσα)
Μακαρόνια με κιμά
Φασολάκια ή μπριάμ
Σπανακόπιτα
Όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια) κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη