Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Εκατοντάδες φοιτητές έρχονται τον Μάιο στην Κρήτη

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης εκατοντάδες φοιτητές του «ERASMUS» τον ερχόμενο Μάιο στην Κρήτη «The Crete Trip-National Event-ESN Greece»


Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον ερχόμενο Μάιο το «The Crete Trip-National Event-ESN Greece» από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus που είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989 με σκοπό τη στήριξη και την προώθηση της κινητικότητας των φοιτητών με παρουσία σε περισσότερα από 1000 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε 40 χώρες και 15.000 εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 200.000 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο, με βασική αρχή «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές».

Παράλληλα στην Κρήτη θα διοργανωθεί για πρώτη φορά το Συμβούλιο εκπροσώπων CNR CRETE (Council of National Representatives) με την συμμετοχή 80 αντιπροσώπων φοιτητών από 40 χώρες της Ευρώπης. Για τις δυο δράσεις ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπρόσωποι των φοιτητών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων Γιώργου Αλεξάκη, και συγκεκριμένα: ο εθνικός συντονιστής Αντώνης Πλατής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Άννα Συριγωνάκη ΤΕΙ Κρήτης, ο Στέλιος Σταματάκης ΤΕΙ Κρήτης, η Ειρήνη Καγιαμπάκη Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του συγχαίροντας και ευχαριστώντας τους φοιτητές για την πρωτοβουλία και την απόφαση να διεξαχθούν οι δράσεις στη Κρήτη, επεσήμανε ότι το ERASMUS είναι από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται και στη χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές να ανταλλάξουν εκπαιδευτικές εμπειρίες στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να είναι απούσα από τέτοια σημαντικά γεγονότα που υλοποιούν νέοι άνθρωποι που θα προβάλλουν παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

The Crete Trip-National Event του ESN Greece

Το «The Crete Trip-National Event του ESN Greece» (10-13 Μαίου) πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο από το 2011, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα event στο δίκτυο και απευθύνεται στους εισερχόμενους φοιτητές της Ελλάδος. Στην Κρήτη θα βρεθούν περισσότεροι από 700 φοιτητές από 70 χώρες σε μια μεγάλη γιορτή διαπολιτισμικότητας γεμάτο δραστηριότητες και θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές του εξωτερικού να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την Κρητική Διατροφή, ευρύτερα το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

CNR CRETE

Το Συμβούλιο εκπροσώπων CNR CRETE (17-20 Μαΐου) πραγματοποιείται 4 φορές το χρόνο, για 4 μέρες, σε πόλεις, από τις 40 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο σύλλογος. Στο συνέδριο, το δεύτερο κατά σειρά, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και το πρόγραμμα Erasmus σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και άπτεται ζητημάτων χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Sports

Διαβάστε αναλυτικά την διάταξη Με το άρθρο 34 παρ. 3 του νόμου 4777/2021 (ΦΕΚ Α’ 25, 17/02/2021) του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε πρόσφατα, διευκολύνονται...

Greece

Σύμφωνα με έρευνα η δεκαετής κρίση που βιώνει η χώρα μας έχει επηρεάσει όχι μόνο τον ενήλικο πληθυσμό της, αλλά και τη νέα γενιά...

Creta

Στο επίκεντρο του Διαγωνισμού ήταν η μελέτη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs -SustainableDevelopment Goals) Στους νικητές του 4ου φοιτητικού διαγωνισμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της CSR HELLAS “Νίκος...

Themata

Γονείς και φοιτητές έρχονται για ακόμη μία χρονιά αντιμέτωποι με την αύξηση των μισθωμάτων των ακινήτων αλλά και με το φαινόμενο των πλατφορμών βραχυχρόνιας...