Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον “Καπετάν Μιχάλη Κόρακα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1821 Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού, η Τοπική Κοινότητα Πόμπιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στη Πόμπια


Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Δανέλλης Σπυρίδων και Συντυχάκης Εμμανουήλ, εκπρόσωποι των Βουλευτών Ηρακλείου κ. Αυγενάκη Λευτέρη και κ. Κεγκέρογλου Βασίλη, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή κ. Κεφαλογιάννη Μανώλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ματαλλιωτάκης Γεώργιος, εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Τυμπακίου Σμήναρχος – Ιπτάμενος Κων/νος Καραπουλάκης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Φαιστού, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού κλιμάκιου Μοιρών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού κος Νικολακάκης Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ματθαιάκη-Γκιαουράκη Παρασκευή, Πουλινάκης Μανούσος και Ξηρουδάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πόμπιας κος Φουστανάκης Γεώργιος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Φαιστού, Απόγονοι του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, Συλλόγων, κομμάτων και σχολείων της Πόμπιας.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόμπιας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο και στη συνέχεια μνημόσυνο για τον ήρωα ΄΄Τουρκοφάγο΄΄ Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Συν/χος εκπαιδευτικός και πρώην Δ/ντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου κ. Νταλιαδάκης Στυλιανός.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Τρισάγιο μπροστά στον τάφο του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, ακολούθησε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής ολοκληρώθηκε με κέρασμα τοπικών εδεσμάτων για όλους τους παρευρισκόμενους στην πλατεία του Ηρώου, χορηγία του Δήμου Φαιστού, ενώ τα εμφιαλωμένα νερά του μπουφέ ήταν ευγενή χορηγία της εταιρίας παραγωγής εμφιαλωμένου νερού <<ΖΑΡΟΣ Α.Ε.>>, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πόμπιας κ. Φουστανάκη σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό – Φορείς – κατοίκους της Πόμπιας, στην Πλατεία του Σταυρού.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα ΄΄ ΚΟΡΑΚΕΙΑ 2018 ΄΄, ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα στο Γυμνάσιο Πόμπιας με αγώνες στο Κρητικό βόλι, αγώνα δρόμου 4.000 μ. εντός της Τοπικής Κοινότητας Πόμπιας και αγώνες-επίδειξη Ξιφασκίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας και την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς ΄΄Καπετάν Μιχάλης Κόρακας΄΄.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή ταινίας στον Πρινιά με την παιδική ταινία “Ξενοδοχείο για τέρατα 3”

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το σύλλογο ΑΜΕΑ το «ΜΕΛΛΟΝ»


Σας περιμένουμε απόψε στο πρώην δημοτικό σχολείο Πρινιά στις 9 με την προβολή της παιδικής ταινίας “Ξενοδοχείο για τέρατα 3″…

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα – Χορωδία – Τραγουδιστές απ’ όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 | Ώρα 14:00 Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος (Εδμόνδου Ροστάν 6) – Θεσσαλονίκη


Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες / -ουσες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα: 

1. Οι υποψήφιοι/-ες τραγουδιστές (σολίστ) θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella).

Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου.

Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 17 έως 30 ετών.

2. Οι υποψήφιοι/-ες χορωδοί θα εξεταστούν σε τραγούδι δικής τους επιλογής (acapella).

Το είδος τραγουδιού είναι επιλογή του υποψηφίου. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 8 έως 30 ετών.

3. Οι υποψήφιοι /-ες μουσικοί (όργανα) θα εξεταστούν σε κομμάτι δικής τους επιλογής. Η ηλικία του υποψηφίου θα πρέπει να είναι 8 έως 30 ετών.

Διευκρινίζεται ότι η ακρόαση των μουσικών (Ορχήστρα) αφορά τα κάτωθι όργανα:    

Πίκολο    Φλάουτο    Κλαρινέτο    Όμποε    Φαγκότο    Σαξόφωνο    Τρομπέτα    Τρομπόνι    Εμφώνιο    Κόρνο    ΤούμπαΒιολί    Βιόλα    Τσέλο    Κόντρα Μπάσο    Κλασική Κιθάρα    Μπουζούκι    Ευρωπαϊκά Κρουστά
    Drums    Πιάνο    Ακκορντεόν    Ηλεκτρικό Mπάσο

4. Ως ημερομηνία γέννησης του/της υποψηφίου λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για τα κατώτερα όρια και η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης για τα ανώτερα όρια.

5. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με συμπλήρωση της φόρμας και αποστολής της ως συνημμένο στη διεύθυνση orchestraofgreece@gmail.com 

6. Η ακριβής ώρα – μέρα των υποψηφίων και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας προσέλευσης και εξέτασης θα κοινοποιηθούν στους/στις υποψηφίους με απαντητικό email.

7. Σε περίπτωση κωλύματος προσέλευσης, ακύρωσης δηλωθείσας συμμετοχής, ανάγκης ερωτήσεων ή διευκρινίσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα στο orchestraofgreece@gmail.com

Σας επισημάνουμε ότι η ΣΟΝΕ λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της και δεν παραβιάζεται από κανένα μέλος. Εφόσον διαβαστεί και αποδεχθεί, συμπληρώνετε την αίτηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμακίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά το πέρας δυο ετών από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου ανακοινώνεται, ότι την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί


«Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση» με σκοπό τον απολογισμό πεπραγμένων και διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών στα όργανα του Συλλόγου μας.

Η Γ.Σ. θα εκλέξει εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές .

Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 19.00 έως 21.00 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του «Ξενοδοχείου Αλώνια-Hotel Alonia» στο Καλαμάκι.

Παράλληλα θα γίνονται έγραφες νέων μελών και πληρωμή ετήσιας συνδρομής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο καινούργιο Δ.Σ. στις επερχόμενες εκλογές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την (Παρασκευή 30/8/19 και ώρα 20.00) με τους παρακάτω τρόπους:
· Στο email: pskalamakiou@gmail.com και
·Στην γραμματέα του συλλόγου στο τηλ.6982995709(Ισμήνη Νικολιδάκη)

Απαραίτητη προϋπόθεση να αναφέρονται στην αίτηση:
Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός και Τηλέφωνο Επικοινωνίας.

Η συμμετοχή μελών και κατοίκων ,με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά είναι η προϋπόθεση για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Με την συνεχή στήριξη μελών και φίλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου θα είναι σε θέση να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να συνεχίσει το πολύτιμο του έργο.

Τα μέλη του απερχόμενου Δ. Σ. απευθυνόμενα σε όλους τους κατοίκους του οικισμού Καλαμακίου, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, θέλουν να απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ..

Ένα ευχαριστώ για την αγάπη με την οποία αγκαλιάσατε αυτή τη νέα προσπάθεια και την συμμετοχή σας στις δράσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου αυτά τα δυο χρόνια.

Με τιμή Το Δ.Σ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη