Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Εκδηλώσεις για τη μάχη της Κρήτης στο Λασίθι

Την Τετάρτη 20 Μαΐου θα αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης οι οποίες θα κορυφωθούν την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο.


 

Από το πρωί της 20-05-2015 μέχρι τη δύση του ηλίου της 21-05-2015 θα γίνει γενικός Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση, κατά τις νυκτερινές ώρες, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, των πλοίων που βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι της πόλης Αγίου Νικολάου και των χώρων του λιμανιού.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  20  ΜΑΪΟΥ 2015

 

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις  στα σχολεία με θέμα το ιστορικό της Επετείου.
Ώρα 10.30: Προσκύνημα των σπουδαστών, των μαθητών των Σχολείων, των Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων με Επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους, βαθμοφόρους.
Κατά το προσκύνημα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το ΑΤΕΙ Κρήτης, παράρτημα Αγίου Νικολάου, τμήμα: Χρημ/κής & Ασφαλ/κής, από την ΑΣΤΕK Αγίου Νικολάου, την Επαγγελματική Σχολή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια της Πόλης, από Προσκόπους και Οδηγούς.
Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

 

ΠΕΜΠΤΗ  21  ΜΑΪΟΥ 2015

 

Ώρα 07.30:

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της πόλης ενώ η Δημοτική   Φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς παίζοντας εμβατήρια.

Ώρα 08.00:

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους

και Οδηγούς.

Ώρα 10.00:

Τέλεση Δοξολογίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος    Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας  και  εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον φιλόλογο κ. Μ. Σπάρταλη.

Ώρα 10.30:

Επιμνημόσυνη Δέηση  στο Ηρώο των Πεσόντων

 

Κατάθεση στεφάνων από τους:

 

1.    Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

Βουλευτές Λασιθίου
Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
Διοικητή 3ου ΚΕΠ
Αστυνομικό Διευθυντή
Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου
Δ/τή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Εκπροσώπους της Οργάνωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου,   Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων & των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών οργανώσεων που  εδρεύουν στην πόλη του Αγίου Νικολάου

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων   νεκρών μας
Εθνικός Ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική

Τα της Δοξολογίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης παρακαλείται όπως ευαρεστηθεί και ρυθμίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Τριάδας, κατά την 20η Μαΐου στο χώρο του Ηρώου.

Η τήρηση της Τάξης  μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου.

Για την εγκατάσταση και λειτουργία μεγαφωνικής συσκευής στον προ του Ηρώου Πεσόντων χώρο, για τη διευθέτηση του χώρου τούτου και για τα στέφανα που θα κατατεθούν παρακαλείται  όπως μεριμνήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Επίσης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου παρακαλείται να μεριμνήσει για τη φωταγώγηση της Πόλης  καθώς και για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου στις εορταστικές εκδηλώσεις του προγράμματος.

Το Λιμενικό Ταμείο παρακαλείται να μεριμνήσει για την φωταγώγηση των χώρων του Λιμανιού Αγίου Νικολάου.

Τέλος οι κ.κ. Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την παρουσία αντιπροσωπειών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών και Λυκείου των Ελληνίδων με τις Σημαίες τους κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Παρακολουθήστε από μαρτυρίες κατοίκου από τις Κουρούτες Ρεθύμνου την περίοδο της Μάχης της Κρήτης Βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο Μιχάλης Οδ. Πλατύρραχου,...

ΙΣΤΟΡΙΑ

Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Λασίθι – Τόπος Μέγας Η Μοίρα του τόπου ανασηκώνει το φουστάνι. Μεγαλώνουν τα σύννεφα πάνω από τον κάμπο. Μάης μήνας, μα τούτα τα χαμηλοζωσμένα...

ΚΡΗΤΗ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα ανοιχτά της Κρήτης, στο νησί Χρυσή Λασιθίου 0 σεισμό που σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί της...