Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εκλογές στο Συνδέσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Έγιναν εκλογές και προέκυψε η νέα διοίκηση


Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας τριετίας και κατάθεση των προβληματισμών και των προτάσεων από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε απολογισμός των δράσεων της τελευταίας τριετίας, τους οποίους όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι μελών του ΣΥΤΕΚ υπερψήφισαν. Επίσης, αναφέρθηκαν κάποιοι από τους σημαντικούς στόχουςτης νέας τριετίας, που καλύπτουν ενέργειες για την ενίσχυση της προβολής και προώθησης του Κρητικού Ελαιολάδου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον διεθνή ανταγωνισμό. Η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η ανάπτυξη συνεργειών με την Περιφέρεια Κρήτης, με το Δίκτυο Ελαιολάδου Κρήτης , με τον ΣΕΚ , θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο, για την καλύτερη προβολή και εξαγωγική παρουσία του Κρητικού ελαιολάδου στις αγορές στόχους που μας ενδιαφέρουν. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και ακολούθως η νέα διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:1) Ανδρεαδάκης Γεώργιος , Πρόεδρος Δ.Σ.2) Σούσαλης Φώτης , Αντιπρόεδρος Δ.Σ.3) Μελαμπιανάκης Εμμανουήλ , Γραμματέας4) Πρωτογεράκης Ευάγγελος ,Ταμίας5) Γερμανάκη Ελευθερία ,  μέλος 6) Νικολαράκης Γεώργιος , μέλος7) Στρατηγάκης Μιχαήλ , μέλος.

Αναπληρωματικός εκλέχθηκαν ο Μαρκαντωνάκης Αλέξανδρος και ο Ρενιέρης Ελευθέριος. 

Ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστεί τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία και δεσμεύεται για την συνέχιση και την ενίσχυση των δράσεών του, με απώτερο σκοπό να αποκτήσει το Κρητικό Ελαιόλαδο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή στην διεθνή αγορά.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

17η Γεωργική έκθεση Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο στους Βώρουςτου Δήμου Φαιστού


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γεωργικής Έκθεσης Μεσσαράς ανακοινώνει τη διοργάνωση της 17ης Παγκρήτιας Έκθεσης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Παραδοσιακών Προϊόντων.

Έχοντας ως βάση την εμπειρία των 31 ετών ιστορίας της, αυτή τη χρονιά η Έκθεση εξελίσσεται ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή νέων εκθετών και από άλλες κατηγορίες, συναφή με τον αγροτικό τομέα όπως η κτηνοτροφία και τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα. 

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των αγροτών για τις τελευταίες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα σχετικά με νέες μεθόδους καλλιέργειας, μηχανήματα, εξοπλισμό, φυτώρια, λιπάσματα κ.α. ενόψει της νέας αγροτικής χρονιάς. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες γεύσεις από κρητικά παραδοσιακά προϊόντα από όλα τα μέρη του νησιού και να ψυχαγωγηθούν με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το site της Έκθεσης www.georgiki-ekthesi-messaras.gr

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Cretanmagazine.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέες πληρωμές ύψους 1,6 εκ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως ανειλημμένες υποχρεώσεις σε δασώσεις

Το ποσό των 1.609.790,84 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 09/09/2019 έως τις 10/09/2019 σε συνολικά 416 δικαιούχους.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις Πληρωμές ύψους 1.609.790,84 €  που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ 09/09/2019 έως τις 10/09/2019

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αναστάτωση σε κτηνοτρόφους από έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα μητρώα αιγοπροβάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγο πριν την αποχώρηση της διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης του οργανισμού πληρωμών στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ «κατάφεραν» να αναστατώσουν χωρίς λόγο και αιτία τον κτηνοτροφικό κόσμο και τις πύλες ΟΣΔΕ


Πως έγινε αυτό; Την προηγούμενη εβδομάδα αιφνιδίως ο ΟΠΕΚΕΠΕ με έγγραφό του ειδοποίησε τους υπεύθυνους των πυλών πως εκτάκτως οι κτηνοτρόφοι θα έπρεπε εντός ολίγων ημερών μάλιστα να προσκομίσουν σε αυτές, ολόκληρα τα έντυπα των Μητρώων Αιγοπροβάτων που διαθέτουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που απαιτείται μεταξύ άλλων και για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2019.

Πρακτικά αδύνατο θα ήταν οι παραγωγοί να προσκομίσουν όλα αυτά τα έγγραφα σε λίγες ημέρες

Τα δέκα τουλάχιστον τελευταία χρόνια προς αποφυγή ταλαιπωρίας των υπεύθυνων των πυλών, αλλά κυρίως των κτηνοτρόφων, οι πύλες σκάναραν κατά την προσέλευση του παραγωγού να κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, μόνον τις δυο σελίδες του Μητρώου, το οποίο και ενημερώνεται τον Δεκέμβριο παραδοσιακά. Στην περίπτωση που ο παραγωγός καλούνταν για έλεγχο των δηλωθέντων του, τότε, σε συνεννόηση με την εκάστοτε πύλη, προσκόμιζε όλο το Μητρώο, το οποίο για έναν μικρό παραγωγό ξεπερνά τις… 100 σελίδες. Εν τέλει, έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στις τάξεις των κτηνοτρόφων αλλά και των πυλών ΟΣΔΕ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγκάστηκε να πάρει πίσω την οδηγία και οι εμπλεκόμενοι να… ηρεμήσουν.

agrotypos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη