Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΑΠΟΨΕΙΣ-ΓΝΩΜΕΣ

Έκθεση Εξετάσεως Μάρτυρα Ψηφοφόρου

Στην Ελλάδα Σήμερα στις 13 Ιανουαρίου Ημέρα Τρίτη και Ώρα «Ελλάδος», ενώπιον εμού του Ελληνικού και Σοφού Λαού που ορίστηκα να καθορίσω το Μέλλον και την Ύπαρξή Μου, με τις Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 προσήλθε ο Μάρτυρας Ψηφοφόρος που κατοικεί στην Ελλάδα, Χριστιανός Ορθόδοξος και ο οποίος, αφού ορκίστηκε στο Ιερό Ευαγγέλιο, εξετάστηκε όπως παρακάτω:


 

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η : Βρισκόμαστε στη 2η εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των Εκλογών. Τα κόμματα παρουσίασαν τους υποψηφίους τους. Θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύουν και είναι ικανοί να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του Έθνους ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο Χ Ι.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η :Τι είναι εκείνο που σας οδηγεί στην Αρνητική Απάντηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η απάντησή μου εμπεριέχεται στο Άρθρο του κ΄  Ν. Λυγερού με τίτλο «Το Καταδρομικό Πνεύμα του Ελληνισμού» και του οποίου αντίγραφο σας παραθέτω προς μελέτη και κατανόηση:

«Το καταδρομικό πνεύμα δεν ανήκει μόνο στο στρατιωτικό πλαίσιο, αλλά πρώτα από όλα στο πολιτικό. Και το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε σε όλους τους υποψήφιους, είναι απλώς αν το κατέχουν. Διότι τι να τους κάνουμε, αν δεν το έχουν; Το σκεπτικό είναι απλό, αν ένας βουλευτής δεν έχει γνώσεις στη στρατηγική, στη νομική, στη διπλωματία, μπορεί να ζητήσει συμβουλές σε ειδικούς συνεργάτες και στη συνέχεια να επιλέξει ο ίδιος την πολιτική απόφαση που θα πάρει. Αν όμως δεν έχει το καταδρομικό πνεύμα, δεν πρόκειται ποτέ να πάρει μια απόφαση που να προκαλεί μια αλλαγή φάσης. Και τότε το ερώτημα είναι αυτονόητο: τι να τον κάνουμε; Αν ένας υποψήφιος ή ακόμα χειρότερο, ένας βουλευτής των προηγούμενων εκλογών δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την ελληνική ΑΟΖ, με τον ελληνικό ζεόλιθο κι ούτε με την ελληνική καινοτομία, ποιο θα είναι το υπόβαθρό του; Αν ένας υποψήφιος δεν έχει πάρει ποτέ θέση για το Κυπριακό, για τη Θράκη, για το προξενείο, για τη Βόρεια Ήπειρο, με ποια κότσια θα παρουσιαστεί στη Βουλή των Ελλήνων; Έχουμε δει πολλούς καρεκλοπόδαρους, αλλά οι άντρες και οι γυναίκες με κότσια είναι σπάνιοι. Όμως αυτούς θέλουμε, σ’ όποιο κόμμα και να βρίσκονται, γιατί τα θέματα που μας απασχολούν, ως Έλληνες, δεν είναι η μικροπολιτική και οι ψευτοδιαμάχες, αλλά το συνεχές του Ελληνισμού. Όταν δεν δίνει αναφορά στην Κωνσταντινούπολη, όπως έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν νομίζεις ότι ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου, είναι μόνο ένα τραγούδι, όταν πιστεύει ότι ένας πολιτιστικός σύλλογος είναι το ίδιο με την Φιλική Εταιρεία, όταν δεν αναγνωρίζεις τη γενοκτονία που έχουμε υποστεί ως λαός, όταν δεν ξέρεις το σύνθημα του Ελληνισμού, η θέση σου δεν είναι στο Κοινοβούλιο, αλλά όπου θες αλλού, γιατί μας είναι αδιάφορο. Αφού ΔΕΝ έχεις το πνεύμα το καταδρομικό του Ελληνισμού.»

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η : Και τι προτείνετε ΕΣΕΙΣ προσωπικά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το μη χείρον βέλτιστον.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η : Εννοείτε «από τα δύο κακά το λιγότερο χειρότερο είναι προτιμότερο»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΧΙ. Εννοώ ότι αποδεχόμενος την σημερινή κατάσταση ως όχι θετική, με το επιχείρημα αυτό, αποφεύγουμε κάτι που θα μπορούσε να είναι εντελώς επιζήμιο έχοντας υπόψη ότι:

-Οι ΜΕΝ, επενδύουν μέχρι τώρα στο φόβο.

-Οι ΔΕ, επενδύουν μέχρι τώρα στο ψέμα.

-Οι ΑΛΛΟΙ, προσπαθούν να εκμαιεύσουν «κάτι».

-ΔΥΟ κρατάνε την «κλείδα» εκ των οποίων ο ΕΝΑΣ επικοινωνιακά, έχει τοποθετηθεί από ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω … «εκτός Συνταγματικού Τόξου»

ΕΡΩΤΗΣΗ 5η : Έχετε τίποτα άλλο να προσθέσετε και γράμματα γνωρίζετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ και γράμματα γνωρίζω.

12547    Ευάγγελος Αθανασιάδης

Συνταγματάρχης ε.α.

evangath@gmail.com

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά