Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Δ. Αγίου Νικολάου παραδόθηκε απο τον ΟΑΚ

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Εξαιρετικά σημαντική στγμή για τον Δήμο, αλλά και για το Λασίθι συνολικά, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, την παράδοση του δικτύου και της δεξαμενής Δ6, που στο εξής θα υδροδοτούν την πόλη από το Φράγμα Αποσελέμη.


Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός ζωτικού για την περιοχή έργου που παραδόθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (4/12/15), ο κ. Ζεβρός δήλωσε: ««Ευτυχήσαμε με τη βοήθεια του Ο.Α.Κ -των τεχνικών του υπηρεσιών και του εργολάβου, ν΄ ολοκληρωθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, που αναμένεται να δώσει μια άλλη δυναμική, ανεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας παρεχόμενου νερού για του δημότες.

Η διασφάλιση των πόρων (υπάρχουν ήδη κατατεθιμένες μελέτες) για την ολοκλήρωση των εσωτερικών δικτύων, αποτελεί στο εξής πρωταρχικό στόχο για το Δήμο, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κατανομή και περισσότερη οικονομία !

Ήδη συζητήσαμε –συμπλήρωσε- με τους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την επόμενη φάση, δηλαδή για την διεκδίκηση της ολοκλήρωσης αυτού του δικτύου, το οποίο ουσιαστικά θα αλλάξει την λογική λειτουργίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, χαρακτήρισε ως πραγματικό γεγονός την δυνατότητα ύδρευσης της περιοχής σχεδόν αποκλειστικά όπως ανέφερε από το φράγμα Αποσελέμη, υπογραμμίζοντας ότι μένει να εξεταστεί μεταξύ των ωφελουμένων δήμων και των αντίστοιχων ΔΕΥΑ το πεδίο δράσης προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός, ο οποίος παρέστει στην τελετή των εγκανίων, εξέφρασε την ικανοποίηση του γα την σύνδεση του υδρευτικού δικτύου Αγίου Νικολάου με το φράγμα Αποσελέμη. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το Δ.Σ του Ο.Α.Κ. καθώς και σε όλους όσους συνεργάστηκαν με υπομονή –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για να πραγατοποιηθεί αυτό το έργο, διαβεβαίωσε ότι το νερό της δεξαμενής, είναι εξαιρετικής ποιότητας, γεγονός που οι κάτοικοι της περιοχής θα αντιληφθούν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Λευτέρης Κοπάσης με τη σειρά του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του τεχνικού έργου, επισημαίνοντας ότι με την βοήθεια του δήμου, των αναδόχων και των τεχνικών, κατέστει δυνατό να παρέχεται ένα πολύ καλό ποιοτικά και καθαρό νερό στις δεξαμενές για την υδροδότηση και του Αγίου Νικολάου.

Τέλος ο κ. Μάρκος Πατρελάκης Δ/ντης Υδραυλικών έργων του Οργανισμού, υπογράμμισε: « Σήμερα, μπαίνει σε λειτουργία ένας πολύ μεγάλος αγωγός μήκους 36 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκινά με διάμετρο 900 χιλιοστά και καταλήγει στα 400 χιλιοστά. Αυτός ο αγωγός –έκανε γνωστό-έχει τη δυνατότητα να υδροδοτήσει τον Άγιο Νικόλαο και όλες τις ενδιάμεσες περιοχές του -τους δήμους και τους οικισμούς . Σήμερα-επεσήμανε- υπερκαλύπτει τις ανάγκες του Αγίου Νικολάου, λειτουργεί συμπληρωματικά στο ήδη υφιστάμενο σύστημα υδροδότησης αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να υδροδοτήσει τον Άγιο Νικόλαο και να υπερκαλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για τα επόμενα χρόνια, ακόμα και σε περιόδους υγρασίας.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Δικτύου και της δεξαμενής Δ6 παρέστησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Λασθίου κ. Πελαγία Πετράκη, στελέχη του Οργανισμού, ο πρόεδρος και ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΝ κ.κ. Μανόλης Καραβελάκης,Γιάννης Πεδιαδίτης καθώς και ο εργοστασιάρχης του έργου.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *