Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ένα καινούριο ποδήλατο ζήτησε ο μικρός Νικόλας που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα κρασιού

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα καινούριο ποδήλατο, γιατί αυτό που έχει είναι «για μικρά παιδιά», ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο 6χρονος, ο οποίος κέρδισε τη μάχη που έδινε μετά τη δηλητηρίαση που υπέστη λόγω μεγάλης ποσότητας αλκοόλ


Ο μικρός Νικόλας βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του ΠΑΓΝΗ και νοσηλεύεται πλέον στην παιδιατρική κλινική, έχοντας συνεχώς στο πλευρό του τη μητέρα και τον πατέρα του.

«Μπαμπά, θα μου πάρεις ένα καινούριο ποδήλατο όταν θα πάμε σπίτι;» είπε ο 6χρονος, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στο χωριό του για να παίζει με τους φίλους του.

«Ήταν να φύγουμε σήμερα (σ.σ. χθες), όμως οι γιατροί τους οποίους ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά τους, μάς κράτησαν άλλη μια ημέρα. Κάναμε όλες τις εξετάσεις και βγήκαν καλές. Πιστεύω ότι αύριο (σήμερα) θα πάρουμε εξιτήριο και θα επιστρέψουμε πίσω στο σπίτι μας» είπε στην «Π» ο πατέρας του ανήλικου.

Όπως λέει ο ίδιος, το παιδί είναι ευδιάθετο, έχει όμως κουραστεί τόσες μέρες μακριά από το σπίτι του και την παρέα των φίλων του στο χωριό.

«Νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη φροντίδα και όλα όσα μας προσέφεραν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό» σχολίασε ο πατέρας του μικρού.

«Όλες αυτές τις ημέρες, εγώ χρειάστηκε να φύγω έστω και για λίγες ώρες για να τακτοποιήσω τις δουλειές που είχα. Η μητέρα του όμως δεν έφυγε ούτε λεπτό από το νοσοκομείο για να είναι κοντά στο παιδί της» κατέληξε.

Ο Νικόλας παραμένει στο νοσοκομείο για περίπου τρεις εβδομάδες λόγω της κατανάλωσης κρασιού, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σε λήθαργο. Ο πατέρας του, ο οποίος είχε μιλήσει στην «Π» τις πρώτες ημέρες νοσηλείας του γιου του, είχε αναφέρει:

«Βρισκόμουν στη δουλειά και στο σπίτι ήταν η σύζυγός μου και το παιδί. Εκείνη σιδέρωνε σε ένα δωμάτιο και είχε βάλει στο παιδί να φάει στην κουζίνα.

Το παιδί, όπως μου είπε η σύζυγός μου, είπε κάποια στιγμή «μαμά, ζαλίζομαι» και έπεσαν μαζί για ύπνο. Όταν σχόλασα, γύρω στις 4.30 το μεσημέρι και πήγα σπίτι τούς βρήκα να κοιμούνται και οι δύο στο κρεβάτι. Δεν ενόχλησα, πήγα στο μπάνιο και όταν βγήκα μου είπε η γυναίκα μου ότι το παιδί δεν είναι καλά και ότι ζαλίζεται. Εκεί που μιλούσαμε άκουσα φασαρία από το υπνοδωμάτιο. Είχε σηκωθεί το παιδί και είχε κάνει εμετό.

Το πήγα στο μπάνιο και το έπλυνα, το ντύσαμε και πήγαμε στο Κ.Υ Χάρακα. Εκεί το είδε ο γιατρός, του έβαλε ορό. Είχε τις αισθήσεις του και κουβεντιάζαμε. Κάποια στιγμή μου είπε το ίδιο το παιδί «μπαμπά, να φύγουμε γιατί πεινάω». Μέσα στο Κέντρο Υγείας, κι ενώ το παιδί πριν μιλούσε, κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του και ο γιατρός μάς είπε να πάμε αμέσως στο Ηράκλειο, στο νοσοκομείο».

Όπως είχε καταθέσει ο πατέρας του στην Αστυνομία, όταν ο 6χρονος βρισκόταν στην κουζίνα κι έτρωγε, άνοιξε το ψυγείο, πήρε το μπουκάλι και από το μπουκάλι ήπιε το κρασί.

patris.gr

ΘΕΜΑ

Πρώτη στάση στους Αγίους Δέκα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο καφενείο της Μηλιός η πρώτη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη


Αύριο Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γραμματέα του κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο κέντρο «Αναδρομές» στις 6.00μ.μ..

Αύριο Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ μαζί με τον γραμματέα του κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

Πρώτη στάση στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, στις 9:30 στο καφενείο της Μηλιός.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Απάντηση Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμαρίου σε Δημοσίευμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Λόγω δημοσιεύματος στα ΜΜΕ


Αναφορικά με το δημοσίευμα με τίτλο: «Αδιαφορία για τον κατεστραμμένο δρόμο στο Μέρωνα» που φιλοξενήθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας «Κρητική Επιθεώρηση» την Τετάρτη 16-01-2019  καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο,  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας θα ήθελενα ενημερώσει τόσο τη συντάκτρια του δημοσιεύματος κ. Αννίτα Πιτσιδιανάκη,  όσο και τους υπόλοιπους δημότες για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πράγματι στην  Τ.Κ. Μέρωνα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων παρουσιάστηκε φαινόμενο κατολίσθησης στην κεντρική επαρχιακή οδό εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος της ξερολιθιάς αντιστήριξης της οδού και την υποχώρηση του οδοστρώματος. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρίου προχώρησε στην εκπόνηση πλήρους μελέτης με σκοπό την οριστική επίλυση του προβλήματος καθώς, κατά τα παρελθόντα έτη,γινόταν μόνο αποκατάσταση των ζημιών και όχι ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου.Κατόπιν της απαιτούμενης γεωλογικής, γεωτεχνικής και στατικής μελέτης, ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη και, βάσει αυτής, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδια Φορέα. Συγχρόνως, μετά από επίσκεψη του Δημάρχου στοΥπουργείο Υποδομών, εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.000.000,00 .

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει λάβει θετικές γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , που αποτελεί και τη μόνη εκκρεμότητα για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Είμαστε στη διάθεση των δημοτών για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

756 χιλ. ευρώ ζητά ο Δ. Γόρτυνας για το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε σχολική μονάδα – πρότυπο σχεδιάζει να αναβαθμίσει ο Δήμος Γόρτυνας το Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας


Ο Δήμος Γόρτυνας υπέβαλλε πρόταση (με αριθμό πρωτοκόλλου 563 / 14-1-2019) για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας για την ποιοτική βελτίωση και για τη διασφάλιση της βιοκλιματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας» και συνολική  δημόσια δαπάνη 756.276,67 ευρώ

Με ενέργειες της δημοτικής αρχής, ο Δήμος Γόρτυνας κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης ύψους 756.276 ευρώ για το έργο «Αναβάθμιση της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας για την ποιοτική βελτίωση και για τη διασφάλιση της βιοκλιματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας»

Η αίτηση χρηματοδότησης κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Δράση 4.c.1: Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια» της Περιφέρειας Κρήτης. Η «Δράση» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.  

Για την αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας έχει εγκρίνει τη μελέτη 79/2018 η οποία περιλαμβάνει τοπογραφικό σχέδιο, αρχιτεκτονική αποτύπωση και αρχιτεκτονική πρόταση, μελέτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, μελέτη ενεργειακής απόδοσης και τεχνική έκθεση ενώ επικεντρώνεται στο ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Προτείνει δε, συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου το Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας να αναβαθμιστεί ενεργειακά ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.
Μεταξύ των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο σχολικό συγκρότημα είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία καθώς και η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη