Connect with us

Super Deals

Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, ότι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019


Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

• Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
• Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
• Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
• Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
• Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Super Deals

Σεμινάριο Photoshop στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop» – Έναρξη 24/9/2019


Θέλετε να μάθετε πως εξαφανίζονται οι ρυτίδες σας; Πως μπορείτε να «πειράξετε» τα χρώματα σας ή (γιατί όχι…) να βελτιώσετε και το σχήμα του προσώπου σας; Με το photoshop όλα γίνονται! Αρκεί να ξέρετε να το χειρίζεστε…

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας», που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας, κάθε είδους effect.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε αρχιτέκτονες, φοιτητές, web designers αλλά και σε οποιονδήποτε έχει χόμπι τη φωτογραφία.

Ενότητες σεμιναρίου:• Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία• Γνωριμία με τα εργαλεία του photoshop• Επεξεργασία χρωμάτων• Επιλογή αντικειμένων και η επεξεργασία τους• Effects• Formats αποθήκευσης αρχείων

Διάρκεια σεμιναρίου: 28 διδακτικές ώρες.  κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 24/09 έως και 08/10/2019 και ώρα 18:00μμ-21:15μμ

Κόστος σεμιναρίου: 160€* ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. *Οι εκπτώσεις δεν παρέχονται αθροιστικά. *Παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός 

Εισηγητής: Ο Χαρίλαος Γρηγορέλης είναι επαγγελματίας γραφίστας με πολυετή προϋπηρεσία σε computer graphics, 3d animation και μοντάζ. Επίσης διατηρεί δική του εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ – Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302730, φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Η Κρήτη στο “Sustainable FOOD TOURISM”

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι χώρες- εταίροι και επιχειρηματιες από άλλες 7 Ευρωπαϊκές χώρες ( Σλοβενία, Κροατια, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο , Πορτογαλία( ο οικοδεσπότης) )


Οι Τεχνικες Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλειου μαζι με Κρητικους επιχειρηματιες που δραστηριοποιούνται στο γαστρονομικό τουρισμό συμμετείχαν στο τελευταίο δειθνες συνέδριο με τίτλο “Sustainable FOOD TOURISM” του Ευρωπαϊκού προγράμματος MEDFEST – Culinary heritage experiences https://katartisi.gr/programmata-eu/371-medfest-gastronomiki-klironomia που πραγματοποιήθηκε στην Ταβιρα της Πορτογαλιας στης 05.09.19.

 Ο σκοπός του συνεδριου ήταν να παρουσιάσει τα αποτελεματα του Ευρωπαϊκού προγράμματος που είχαν ως στόχο να βελτιώσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, τους τρόπους να δημιουργηθει ένας βιώσιμος γαστρονομικός τουρισμός όλο τον χρόνο και η διαφύλαξη της γαστρονομικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

Επειδή οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες για την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομιάς στα κράτη του Μεσογειακού Χώρου είναι διάσπαρτες και ασύνδετες, το πρόγραμμα MEDFEST χρησιμοποιήσε μια μοναδική προσέγγιση με σκοπό την ενσωμάτωση διατροφικής κληρονομιάς των χωρών της Μεσογείου σε μία αειφόρο τουριστική προσφορά.

Η μεθοδολογία του MEDFEST βασίζεται σε ένα συμμετοχικό σχεδιασμό δράσεων, όπου τρείς κύριες ομάδες εμπλεκόμενων (παραγωγοί, τουριστικοί οργανισμοί, οι ασκούντες πολιτική) ασχοληθηκαν και ανέλαβαν την ευθύνη για τις δράσεις του MEDFEST από την αρχή έως το τέλος έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Με εκτίμηση, Τεχνικες Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Πιστοποίηση Honey Sommelier στο Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Πόσο καλά γνωρίζετε το μέλι; – 12 – 15 Νοεμβρίου 2019


Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της αναγνωρισμότητας και της εξειδίκευσης στο μέλι. Η παροχή στους συμμετέχοντες μιας μεθοδολογίας που τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την ποιότητα και την ποικιλία των μελιών. Για τους μελισσοκόμους και τους συσκευαστές είναι χρήσιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου για την σωστή επισήμανση σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων και για τους λάτρεις του μελιού εν γένει, για καλύτερη επιλογή και εκτίμηση του μελιού

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτίμηση σε μελισσοκόμους και τεχνικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το μέλι (όπως βοτανολόγοι, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι, σεφ ή “foodies”) και όσοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για το μέλι. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την οργανοληπτική ανάλυση ως εργαλείο για την αξιολόγηση της ποιότητας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Θα μάθετε πώς το μέλι παράγεται από τις μέλισσες και από τους μελισσοκόμους και όλους τους κρυμμένους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παραγωγή μελιού. Θα δοκιμάσετε πόσο ευαίσθητες είναι οι αισθήσεις σας και θα βελτιώσετε την ικανότητά σας για αισθητήρια-οργανοληπτική διάκριση. Θα δοκιμάσετε περισσότερες από 15ποικιλίες επιλεγμένου μελιού υψηλής ποιότητας και θα είστε εκπαιδευμένοι για να αναγνωρίσετε ελαττώματα στο μέλι. Θα μάθετε να ανιχνεύετε τα προφίλ γεύσης των μελιών. Θα βιώσετε να είστε κριτής σε διαγωνισμό μελιού.

Τα είδη μελιού θα περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά):

• Citrus (Citrus spp.)

• Πικραλίδα (Taraxacum officinale)

• Ακακία (Robinia pseudoacacia)

• Γαλλικό αγιόκλημα (Hedysarum coronarium)

• Δέντρο καρυδιού (Eucalyptus spp.)

• Μελιτώματα μέλι

• Ασβέστη (Tilia spp.)

• Brassica napus

• Rhododendron (Rhododendron spp.)

• Φράουλα (Arbutus unedo)

• Ηλίανθος (Helianthus annus)

• Γλυκό κάστανο (Castanea sativa)

• Γαϊδουράγκαθο (Galactites tomentosa)

• Θυμάρι (Thymus capitatus)

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ

• να κατανοήσετε καλύτερα με τις αισθήσεις σας το κάθε μέλι, μαθαίνοντας πώς να προσδιορίσετε 7 βασικά αρώματα και οικογένειες αρωμάτων στο μέλι.
• να γράφετε λεπτομερείς σημειώσεις γευσιγνωσίας χρησιμοποιώντας το άρωμα μελιού και τον τροχό γεύσης, να προσδιορίζετε τη σύνθεση και τις φυσικές ιδιότητες του μελιού.
• να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας για την περιγραφή του μελιού μέσω περιγραφικών στοιχείων.
• η διαφορά μεταξύ της γεύσης και της γεύσης μέσω των αισθητήριων ασκήσεων.
• να αναγνωρίσετε τις γεύσεις του μελιού και να εκπαιδεύσετε την παλέτα μέλιτος.
• να δοκιμάσετε και να μάθετε περίπου 15 σημαντικά μέλια και τις φυτικές πηγές τους.
• Να κατανοήσετε πώς και τι είναι η κρυστάλλωση και πώς να αξιολογείτε τις ιδιότητές της.
• σχετικά με τις αιτίες των ελαττωμάτων στο μέλι και τον τρόπο αποφυγής τους.
• πώς να χρησιμοποιήσετε ένα γράφημα για την αξιολόγηση του μελιού.
• πώς να χειρίζεστε, να επεξεργάζεστε και να αποθηκεύετε μέλι για καλύτερη παρουσίαση.
• τους κανόνες για την επισήμανση και την εμπορία μελιού.
• πώς να χρησιμοποιήσετε τη γνώση σας για να συνδυάσετε μέλι με τυριά, κρασιά για γλυκά και αλμυρά πιάτα.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ,
Τοποθεσία: DoubleTree by Hilton Hotel Λονδίνο
Εκπαιδευτές: Raffaele Dall’Olio, Gian Luigi Marcazzan
Το σεμινάριο υποστηρίζεται από τα: Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου- LondonInternational Honey Awards (LIHA)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δείτε το λεπτομερές πρόγραμμα εδώ: http://www.LondonHoneyAwards.com

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη