Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενημερώνουν τους καταναλωτές για το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

Ενόψει καρναβαλιού


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Ρεθύμνου, οφείλει να ενημερώσει τόσο το καταναλωτικό κοινό, όσο και τους επιχειρηματίες ότι:

1. Βάσει της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας η παρασκευή και προσφορά εδεσμάτων και ποτών γίνεται:
• Από νομίμως αδειοδοτημένα και επομένως ελεγχόμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
• Εντός των στεγασμένων και ειδικά εξοπλισμένων χώρων τους (παρασκευαστήρια κλτ),
• Από προσωπικό που φέρει ατομικό πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ και φροντίζει για την ατομική του καθαριότητα, για τον υγιεινό χειρισμό τροφίμων και την καθαριότητα του χρησιμοποιημένου εξοπλισμού (σκεύη, συσκευές κτλ).

2. Απαγορεύεται η λειτουργία υπαίθριων ψησταριών, αλλά και ψησταριών σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, θέλει να εφιστήσει την προσοχή των καταναλωτών σημειώνοντας τους κινδύνους, που εγκυμονούν από τα προϊόντα, τα οποία προσφέρονται από μη αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις, για τα οποία κανένας δεν γνωρίζει από πού προέρχονται και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτά παρασκευάζονται. Επίσης, οποιοσδήποτε χειρισμός τροφίμων σε εξωτερικό χώρο απαγορεύεται.

Συμπερασματικά, η διαδικασία πώλησης προϊόντων από υπαίθριες ψησταριές είναι παράνομη και μπορεί να προκαλέσει άμεσο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Για το λόγο αυτό συνιστούμε στους καταναλωτές, που θα βρεθούν στο Ρέθυμνο να αποφεύγουν την κατανάλωση των τροφίμων, που παρασκευάζονται από υπαίθριες ψησταριές καθώς και από ψησταριές σε αύλειο χώρο καταστημάτων, αλλά να προτιμήσουν τα νομίμως λειτουργούντα καταστήματα μαζικής εστίασης, που προσφέρουν στον καταναλωτή ασφαλή προϊόντα, αφού η παρασκευή τροφίμων γίνεται εντός αυτών.

ΘΕΜΑ

Αναβιώνουν το Έθιμο του Κλήδονα στην Αγία Βαρβάρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας


Κυριακή 23 Ιουνίου θα κάνουν καντάδα και μαζεύψουν το αμίλητο νερό…

Δευτέρα 24 Ιουνίου θα ανοίξουν τον Κλήδονα, θα παρουσιάσου τις δραστηριότητες του συλλόγου και θα διασκεδάσουν με το συγκρότημα των Σκουλα Νίκου, Παπαγεωργίου Γιάννη, Κουταντου Νικου και Δραμουντανη Γιώργη

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Με συγκίνηση και δάκρυα έπεσε η αυλαία του 8ου μαθητικού φεστιβάλ Αρχαίας Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που ζήσαμε στο φινάλε του 8ου μαθητικού φεστιβάλ


Συγκλονιστικές στιγμές ζήσαμε στο φινάλε του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου του Δήμου Γόρτυνας, όπου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαγιονιάς που ερμήνευσαν την παράσταση «Η τελευταία μαύρη γάτα», ήταν οι μαθητές που είχαν ανοίξει το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ ως μαθητές του νηπιαγωγείου τότε.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη με την συγκίνηση να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών αλλά και στην εκπαιδευτικών αλλά και κυρίως και της Δασκάλας των παιδιών τότε Παπαδάκη Ζαμπία που ήταν παρών στην παράσταση.

Η ανακοίνωση της Ρένας Τυλλιανάκης, μέλος του «Διαζώματος» και πρωτεργάτης του φεστιβάλ, είναι χαρακτηριστική:

Η συγκίνηση στο κλείσιμο του Φεστιβάλ μεγάλη και καταγεγραμμένη στα πρόσωπα μας!!! Τα νήπια του Νηπιαγωγείου Βαγιωνιάς που άνοιξαν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου του Δήμου Γόρτυνας το 2012…ξαναανέβηκαν στην σκηνή… μαθητές τώρα της 6ης Δημοτικού… Παιδιά μας συγκινήσατε…. σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε του χρόνου από το Γυμνάσιο!!!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετακίνηση Ημερομηνίας Διεξαγωγής του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2019


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2019, ανακοινώνουν τη μετακίνηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Φεστιβάλ λόγω της διενέργειας πρόωρων Εθνικών Εκλογών, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

Το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2019 θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, στην πόλη του Ηρακλείου, από Παρασκευή 20 έως και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και θα περιλαμβάνει όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Οι εκδηλώσεις και οι εικαστικές δράσεις του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» στα χωριά ΒενεράτοΚεράσια και Άνω Ασίτες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 23 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου 2019. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε καλώντας στο 2813409250 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 με 14:00) είτε στέλνοντας e-mail  στο streetartfestival.gr@gmail.com.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη