Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Έντονες αποδοκιμασίες στο Ηράκλειο για τον Κατρούγκαλο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με έντονες αποδοκιμασίες έγινε δεκτός στο Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος


Είναι πλέον κόκκινο πανί ο κ.Κατρούγκαλος και το έχει αντιληφθεί. Είτε στην πρωτεύουσα είτε πάει στην Καλαμάτα είτε έρχεται στην Κρήτη έχει συγκεντρώσει όλα τα πυρά πάνω του ο υπουργός Εργασίας ο οποίος δεν κατάφερε να…μιλήσει στο Ηράκλειο καθώς η αντισυγκέντρωση που είχαν οργανώσει αντιεξουσιαστές και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο δεν επέτρεψε να γίνει η ομιλία και ο διάλογος που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα υπήρξαν και εντάσεις καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας του κ.Κατρούγκαλου στο Ηράκλειο όταν ήταν στο Επιμελητήριο, είτε στην Ανδρόγεω όπου επρόκειτο να μιλήσει. Πιο χαρακτηριστική η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΚΗ κ.Βοργιά ο οποίος δεν του…έδωσε καν το χέρι του σε μια συμβολική αντίδραση λέγοντας ότι “δεν είμαστε στην ίδια πλευρά”.

Σημειώθηκαν και αντεγκλήσεις και παραλίγο να έχουμε και σοβαρότερα επεισόδια καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για…φασιστικές συμπεριφορές, ενώ οι παριστάμενοι τούς θύμιζαν τι έκαναν οι ίδιοι πριν 1,5 μόλις χρόνο στις εκδηλώσεις των αντιπάλων τους.

Μάλιστα ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παυλιδάκης, μετά την ανακοίνωση της αναβολής της ομιλίας, δήλωσε: «Αυτό που αντιμετωπίσαμε είναι από τον αναρχικό χώρο. Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο σε ανοιχτή συζήτηση, βγαίνουμε στην κοινωνία, απαντάμε σ’ όλα αυτά, λύνομε προβλήματα και προσπαθούμε αυτή η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».

Επίσης τόνισε ότι «λυπούμαστε για απόψε και δεσμευόμαστε στον επόμενο χρόνο να προχωρήσουμε και σε άλλες εκδηλώσεις».

Αντιθέτως χθες στον Άγιο Νικόλαο οι οργανωτές είχαν πάρει τα μέτρα τους και…πήραν και τα μπουκάλια του νερού από όσους έμπαιναν στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου θα μιλούσε ο υπουργός.

Εκεί ο υπουργός σχολίασε και τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι τώρα λοιπόν που γύρισε σελίδα εχουμε αποφασίσει να κάνουμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία με περιοδείες των μελών της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε χθες αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία μικρές ομάδες προσπάθησαν να το ματαιώσουν».

“Ξέρετε”, συνέχισε, “ότι οι αντισυγκεντρώσεις καμιά σχέση δεν έχουν με την Αριστερά. Αυτοί που σκότωσαν τον Λαμπράκη, δεν ήταν Αριστεροί” και πρόσθεσε: «Εμείς θα συνεχίσομε χωρίς να φοβόμαστε τραμπουκισμούς αυτών των μικρών ομάδων. Γι’ αυτό ανοιγόμαστε στην κοινωνία, γιατί είμαστε η ελπίδα της κοινωνίας και ένα πολιτικό σύστημα διαφορετικό και για μια επιστροφή σε συνθήκες που δεν θα ‘ναι αυτές της μιζέριας μετά από έξι χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κατρουγκαλος ανέφερε ότι πρέπει «να ξεχωρίσαμε όμως τον ψόγο που δίνουν οι πολίτες αβίαστα και οι συγκεκριμένες ομάδες είτε τραμπούκων ή ανθρώπων που νομίζουν ότι παίζουν την επανάσταση στο πλαίσιο της μικρής μιζέριας των 5-6 ατόμων».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως αν λυπήθηκε για κάτι χθες ήταν πόσο λίγοι συγκεντρώθηκαν από τα συνδικάτα. «Ήταν καμιά δεκαριά άνθρωποι έξω από την αίθουσα που είχαν ζητήσει να συναντηθώ με φορείς. Στην πραγματικότητα πολύ λιγότεροι από τα μέλη των ΔΣ των συνδικάτων» και πρόσθεσε: «Εμείς θέλομε τα συνδικάτα μαζικά και θέλομε μια ανοιχτή συζήτηση με αυτά» σημειώνοντας ακόμη πως και τα συνδικάτα θα πρέπει να εκπροσωπούν τον κόσμο και να μην έχουν αυτή την απομόνωση.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «θέλουμε να ελπίζουμε ότι με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης, για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό, αυτή η σημερινή κατάσταση των συνδικάτων, που κανένα δεν ικανοποιεί, πρέπει να αλλάξει».

Ανέφερε ότι “τη φωνή της κοινωνίας και των αγροτών φυσικά και την ακούμε και αυτό, όπως είπε, ήταν ακριβώς το μήνυμα που ήθελε να στείλει: «Άλλο η κοινωνία, άλλο τα συνδικάτα, άλλο οι τραμπούκοι…».

Επανέλαβε ότι «έχουμε μια πολιτική δέσμευση ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις. Δεν μειώσαμε καθόλου μισθούς δεν μειώσαμε κύριες συντάξεις και αυτή είναι η βασική μας διαφορά από την προηγούμενη διακυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Αισιόδοξος

Πάντως νωρίτερα στο Ηράκλειο ο κ.Κατρούγκαλος είχε μεμονωμένες συναντήσεις στο Επιμελητήριο και στο δήμο Ηρακλείου και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα αρχίζει να αλλάζει πορεία αφού με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης η χώρα μπαίνει σε μία νέα πορεία.

Ο υπουργός Εργασίας το πρωί επισκέφτηκε το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στη Λότζια και η συζήτηση των δυο ανδρών έγινε σε θετικό κλίμα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εργασιακά ζητήματα και ειδικότερα θέματα προσλήψεων και προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου. Εκτός από τον δήμαρχο Ηρακλείου και τον υπουργό Εργασίας, στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΗ Απόλλωνας Φιλιππής, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Γιάννης Παυλιδάκης και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καλουδιώτη.

«Πλέον κοιτάζουμε μπροστά» τόνισε και επισήμανε ότι μεγάλος μας στόχος είναι η μείωση της ανεργίας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός έκανε λόγο για συστήματα διαπλοκής και «μαύρη προπαγάνδα» που περνούν διαφορετικά μηνύματα στο λαό.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, σε ένα πλαίσιο έντονης παραπληροφόρησης και με ένα σύστημα διαπλοκής που χάνει μεν έδαφος αλλά και παραπληροφορεί, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στη δήθεν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Ακόμη χαρακτήρισε τα όσα λέγονται μυθεύματα και μαύρη προπαγάνδα για να τρομάξει ο κόσμος.

Επίσης, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μοιραστεί δικαιότερα η συνταξιοδοτική πίτα, να υπάρξουν ίσοι κανόνες γι’ όλα και βοήθεια για όσους είναι αδύναμοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία γυρίζει σε ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνονται τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και σκοπός είναι να γυρίσει η χώρα στην ανάκαμψη, ενώ αναφερόμενος στο κίνημα «παραιτηθείτε» το χαρακτήρισε «κωμική ειρωνεία» και κάποιοι, όπως είπε, που λοιδορούσαν τα κινήματα, τώρα θέλουν οι ίδιοι να γίνουν «κατσαρολάκηδες».

Τέλος, υποστήριξε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται, καθώς η κυβέρνηση πέτυχε να μην περάσουν όσα ζητούσαν οι δανειστές, ενώ ανοίγονται προοπτικές για την ελληνική οικονομία μετά την αξιολόγηση, τη διαδικασία ρύθμισης του χρέους αλλά και τα 7,5 δισ. που θα πέσουν στην αγορά.

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook