Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών του Γιώργου Παπανδρέου στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ιατρείο εναλλακτικής θεραπείας διατηρεί ο γιος του πρώην πρωθυπουργού στην Ανάληψη Χερσονήσου, όπου πιθανόν να συγκατοικήσει με την ετεροθαλή αδελφή του, η οποία κάνει το διδακτορικό της στο Ηράκλειο


Ενα νέο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει να γράφεται στην επαγγελματική ζωή του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια μένει μόνιμα στην Κρήτη. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, παρότι προέρχεται από ιστορική πολιτική οικογένεια, έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει την παράδοση και χαράζει αυτόνομα τον δικό του εναλλακτικό δρόμο.

Η μελισσοθεραπεία και ο βελονισμός έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του, αντικείμενα με τα οποία ασχολείται με επιτυχία στην Κρήτη. Παρόλο λοιπόν που το αρχικό αντικείμενο των σπουδών του ήταν τα Οικονομικά στη Βοστόνη, εν συνεχεία η Κοινωνιολογία στη Νορβηγία και, τέλος, οι διεθνείς σχέσεις στο Λονδίνο, εντούτοις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου γοητεύτηκε από νεαρή ηλικία από τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας, μέχρι που αποφάσισε να τις μελετήσει. Στη διεθνή σπουδαστική του διαδρομή έκανε κι ένα πέρασμα από τα Χανιά, όπου είχε προσεγγίσει την έδρα του πρότυπου Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου (ΜΑΙΧ) ώστε να κάνει εκεί μεταπτυχιακές σπουδές. Εκεί γνώρισε και τον μεγάλο του έρωτα στο πρόσωπο της Πωλίνας, μιας γλυκιάς και δυναμικής βολεϊμπολίστριας.

Τα βέλη του έρωτα χτύπησαν την καρδιά του μοναχογιού του Γιώργου Παπανδρέου, από τον πρώτο του γάμο με την κύρια Εύα Ζησιμίδου, τον Μάιο του 2012. Σε μια επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού στην Κρήτη -και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Aldemar»- ο Ανδρέας γνώρισε την Πωλίνα, η οποία εργαζόταν εκεί. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Στην αρχή η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος με σπουδές στις Τουριστικές Επιχειρήσεις δεν είχε καταλάβει ότι ο νεαρός άνδρας που την είχε γοητεύσει ήταν γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας με ιστορικό επώνυμο. Πίστευε, απλώς, ότι επρόκειτο για άνθρωπο της προσωπικής ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού. Οταν, όμως, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από την πλευρά του Ανδρέα, η αρχική έκπληξή της έγινε αμηχανία, την οποία καταλάγιασε το γέλιο που συνήθως συνοδεύει τις καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις. Εξάλλου, η αγάπη αμφότερων για τον αθλητισμό, τη μουσική, τα ταξίδια αλλά, πάνω απ’ όλα, για την Κρήτη έγιναν οι αιτίες να δημιουργηθεί μια φλογερή σχέση. Το καλοκαίρι ο Ανδρέας το πέρασε στα Χανιά μαζί με την Πωλίνα, η οποία τον μύησε και στις κρητικές παραδόσεις που εκείνος δεν είχε ανακαλύψει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

 

Δυο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2014, οι δυο τους είχαν αρραβωνιαστεί και ετοίμαζαν πυρετωδώς για τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς τον γάμο τους ο οποίος, για οικογενειακούς λόγους, αναβλήθηκε λίγα μόλις 24ωρα πριν από την τέλεση του μυστηρίου και μετατέθηκε µετά από κοινή απόφαση του ζευγαριού για προσφορότερη προσεχή ημερομηνία. Οσοι τότε θεώρησαν ότι το ζευγάρι θα χώριζε, διαψεύστηκαν. Προσωρινά, όμως, αφού σήμερα ο Ανδρέας και η Πωλίνα δεν είναι πλέον μαζί, ούτε μένουν κάτω από την ίδια στέγη. Ο Ανδρέας έχει εγκατασταθεί στην περιοχή Ανάληψη της Χερσονήσου έξω από το Ηράκλειο, λίγο μετά τις Γούβες και πριν τον Ανισαρά. Σε αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο ο ήπιων τόνων 35χρονος πια Ανδρέας έχει νοικιάσει έναν μικρό χώρο όπου ασκεί τη θεραπευτική μέθοδο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής εισάγοντας εξαιρετικά λεπτές βελόνες μέσω του δέρματος σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, ενώ παράλληλα έχει εξειδικευτεί στον μελισσοβελονισμό και τη θεραπεία που προσφέρει αυτός στο τσίμπημα της μέλισσας. Είχε προηγηθεί η φοίτηση και η απόκτηση από το 2016 του απαραίτητου διπλώματος από την Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στην Αθήνα.

Την απόφασή του να ενεργοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα είχε επικροτήσει και ο πατέρας του Γιώργος. Εξάλλου ο Ανδρέας, που από νεαρή ηλικία διαμαρτυρόταν σε όσους τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά Αντρίκο, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική παρά το βαρύ όνομα που φέρει. Ο παππούς του τον αποκαλούσε «Σπίθα» όχι γιατί ήταν ευτραφής, όπως ο ομώνυμος πρωταγωνιστής του θρυλικού «Μικρού ήρωα», αλλά για την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται γρήγορα τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Αφού ταλαντεύτηκε ανάμεσα σε διάφορους επαγγελματικούς πειρασμούς και αντίστοιχου πειραµατισμούς, η οξυμένη αντίληψή του τον ώθησε να συγκεντρωθεί σε ό,τι θεωρεί σωστό ως προσφορά και να ασχοληθεί ενεργά με ό,τι πραγματικά αγαπάει.

Είχε ήδη δουλέψει σε ιδιωτικές εταιρείες με ειδίκευση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ενώ εργαζόταν και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στη Νορβηγία πανεπιστημιακά προγράμματα σχετικά με την Κοινωνιολογία. Οπως είχε πει και στο παρελθόν, ως νέος δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά, ενώ είχε πάρει και μέρος σε πορείες και διαδηλώσεις από τότε ακόμη που ήταν φοιτητής. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοκατζής χωρίς να ζητήσει την παραμικρή προνομιακή μεταχείριση, με το ίδιο χαμηλό προφίλ εργάστηκε για κάποιο διάστημα στην Apivita, ενώ διετέλεσε για λίγο καιρό διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Αργότερα, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στον βελονισμό ταξίδεψε αθόρυβα και µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας στην οικεία του Νορβηγία για να βελτιώσει τις γνώσεις του σε αυτό το εναλλακτικό θεραπευτικό πεδίο, αλλά και για να αποκτήσει νέες επαγγελματικές εμπειρίες.

Η αγαπημένη του Πωλίνα ταξίδευε στο Οσλο για να τον δει όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις της με την ομάδα βόλεϊ Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας, στην οποία αγωνιζόταν τότε. Σύμφωνα, όμως, με την παροιμία που λέει ότι «μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονούνται», βαθμιαία άρχισαν να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον. Σε αυτό συνέβαλαν τα ταξίδια του Ανδρέα και η παραμονή του στην Κίνα για να εμπλουτίσει τη μόρφωσή του στις εναλλακτικές θεραπείες και να ενισχύσει την επάρκειά του με νέες επαγγελματικές εμπειρίες. Την ίδια ώρα που ο Ανδρέας αποκτούσε ένα ακόμη πτυχίο στον βελονισμό από τη Χώρα των Δράκων, η πρώην σύντροφός του ασχολήθηκε με τη μεγάλη της αγάπη, το βόλεϊ, αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία των μυστικών του αθλήματος σε μια μικρή τοπική ομάδα της Χερσονήσου.

Ο Ανδρέας γνώρισε την Πωλίνα σε ξενοδοχείο της Κρήτης το 2012, ερωτεύτηκαν, αρραβωνιάστηκαν και έφτασαν ένα βήμα πριν από τον γάμο το 2014. Σήμερα μόνος του, επιδίδεται στον μελισσοβελονισμό

Από το Λονδίνο στη Χερσόνησο

Στο Ηράκλειο, όμως, ζει και η θυγατέρα του Γιώργου Παπανδρέου από τον γάμο του με την Αντα. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, απόφοιτος όπως και ο αδελφός της του Κολλεγίου Αθηνών, μετά τις σπουδές της στο Imperial College του Λονδίνου αποφάσισε να εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στη Μοριακή Βιολογία στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας της Μεγαλονήσου. Εκεί γνωρίστηκε με τον φοιτητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ταλαντούχο τενίστα με διεθνείς διακρίσεις Χάρη Καπόγιαννη. Αμφότεροι χαμηλών τόνων, αν όχι αντισυμβατικοί, απαθανατίστηκαν μαζί σε χαρούμενο ενσταντανέ το καλοκαίρι του 2016 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, όπου ο Χάρης, ως αθλητής του ΟΑΑ Ηρακλείου, αναδείχθηκε καλύτερος Ελληνας τενίστας της χρονιάς. Μετά από σχέση τριών και πλέον ετών, αν και συγκατοικούσαν στο Ηράκλειο αφότου ο Χάρης τέλειωσε τις σπουδές του και έκανε το αγροτικό του στην Κρήτη, οι δυο τους παρέμεναν συνειδητά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εδωσαν μόνο δημοσίως το «παρών» πέρυσι τον Ιούλιο κατά το 18ο Συμπόσιο της Σύμης που διοργάνωνε το Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Ελούντα και στη Σπιναλόγκα. Στο περιθώριο των εργασιών του ο πρώην πρωθυπουργός καλωσόρισε την κόρη του και τον σύντροφό της, οι οποίοι έκαναν σχέδια για το κοινό τους μέλλον. Εξάλλου τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και η πρώην σύζυγός του Αντα, παρά το μεταξύ τους διαζύγιο, ενθάρρυναν ανέκαθεν την κόρη τους στις προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές της σε όποιο επίπεδο. Ωστόσο στις αρχές Φεβρουαρίου, σε μια σπάνια έξοδό της στην Αθήνα, η Μαργαρίτα παρέα με τη μητέρα της, αλλά χωρίς τον σύντροφό της, εμφανίστηκε στο θέατρο «Παλλάς» για να παρακολουθήσει την παράσταση «Cabaret» με τον Τάκη Ζαχαράτο και την Τάμτα. Η απουσία του Χάρη από το πλευρό της όμορφης Μαργαρίτας δημιούργησε απορίες και σχολιάστηκε αρκετά στον κύκλο των συναναστροφών της.

Διαδιδόταν ότι το ζευγάρι δεν έμενε πλέον μαζί, ενώ η ίδια εξερευνούσε την προοπτική να συγκατοικήσει με τον ετεροθαλή αδελφό της Ανδρέα σε διαμέρισμα του Ηρακλείου ώστε να μειώσουν αμφότεροι τα έξοδα των ενοικίων έως ότου έκαστος προβεί στα επόμενα βήματα της προσωπικής του ζωής. Οπως και να ’χει, κατασταλαγμένος πλέον επαγγελματικά, ο Ανδρέας δραστηριοποιείται σήμερα σε έναν μικρό, κομψό, κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου δέχεται τους ασθενείς του. Εχει πείσει με επιχειρήματα αρκετούς, πέραν των ορίων της Χερσονήσου, να δοκιμάσουν τη μελισσοθεραπεία και τον βελονισμό, αφού σύμφωνα με αυτά που έχει σπουδάσει η συγκεκριμένη μέθοδος βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη δύναμη της καρδιάς, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύοντας παράλληλα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας, ο Ανδρέας Jr. δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στις κρουαζιέρες με ιστιοπλοϊκά. Μαζί με τους συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει δική τους ιστοσελίδα μέσω της οποίας προσφέρουν εκδρομές σε τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα στις πανέμορφες αμμουδερές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά της βόρειας Κρήτης, αλλά και βόλτες με ιστιοφόρο σε νησιά των Κυκλάδων. Τις ημέρες του Πάσχα ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε ως τη Χερσόνησο για να περάσει λίγες ημέρες μαζί με τον γιο του και την κόρη του, αποδεικνύοντας ότι είναι σταθερά δίπλα τους στηρίζοντας κάθε επιλογή τους.

protothema.gr

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΡΗΤΗ

Χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τον Δήμο Μαλεβιζίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη


Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο έγκαιρα στο αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου, θα εντάξει στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος Ι, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή Γαζίου.

Πρόκειται για έργα που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή, με δυο κεντρικούς αγωγούς ομβρίων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένας από το ύψος των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι μέχρι τη θάλασσα και ένας δεύτερος, από το ύψος των «Αρωματικών» στον Μεγάλο Λάκκο μέχρι τη θάλασσα.

Οι αγωγοί αυτοί έχουν άνοιγμα 2,5 μ. Χ 2 μ. στην αρχή τους και καταλήγουν στα 2 μ. Χ 5 μ. στην εκβολή τους στη θάλασσα.

Με αφορμή την επικείμενη χρηματοδότηση, ο κ. Βαρδάκης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης Α ΄και Β’ βαθμού της Κρήτης, έχουν την δυνατότητα να εντάξουν σε χρηματοδότηση σημαντικά έργα που όχι μόνο αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και θωρακίζουν την ασφάλειά τους. Δυστυχώς τα φετινά έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, άφησαν πίσω τους εκτός από τις υλικές καταστροφές και ανθρώπινα θύματα.
Για τη διαχείρισή – πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, για πρώτη φορά το Υπουργείο Εσωτερικών στέκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σημαντικές και κατάλληλες χρηματοδοτήσεις, από τις οποίες δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Κυριακή 24/02/2019 και ώρα 19:00 στα γραφεία του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου


Το Δ.Σ του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24/02/2019 και ώρα 19:00 στα γραφεία του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Με τα εξής θέματα:

  1. Απολογισμός πεπραγμένων του Συλλόγου
  2. Ενημέρωση τον μελών για την λειτουργία του χώρου εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων
  3. Έγκριση απολογισμού 2018
  4. Έγκριση προϋπολογισμού 2019
  5. Έγκριση έκτακτης εισφοράς για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020
  6. Ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών

Η παρουσία όλον τον μελών του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου κρίνετε απαραίτητη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Η Περιφέρεια Κρήτης «σάρωσε» στα βραβεία της Στοκχόλμης για τους κορυφαίους προορισμούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Περιφέρεια Κρήτης «σάρωσε» στα βραβεία που δόθηκαν στη διάρκεια των Greek Travel Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο World Trade Center της Στοκχόλμης


Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει γίνει και ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, φέρνει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης, έλαβε την τιμητική διάκριση της κορυφαίας Περιφέρειας Ελλάδας, της κορυφαίας Περιφέρειας στον τομέα της γαστρονομίας και της τρίτης καλύτερης Περιφέρειας για τις διακοπές περιπέτειας.

Πέραν της Περιφέρειας βραβεύτηκαν και Δήμοι του νησιού, αλλά και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, ανεβάζοντας την Κρήτη επανειλημμένα στο ψηλότερο επίπεδο του βάθρου.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία δόθηκαν με συνδυαστική αξιολόγηση κριτικής επιτροπής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ χιλιάδων κοινού που διενεργήθηκε σε 3 Σκανδιναβικές χώρες

Στα πλαίσια αυτά, ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος παρέλαβε και τα βραβεία είπε πως η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεται.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι μεγάλες προσπάθειες των επιχειρηματιών, αλλά και της Περιφέρειας επιβραβεύονται με την ψήφο του κοινού. Οι Σκανδιναβοί ψηφίζουν με την επιλογή τους Κρήτη, κάτι που αποδεικνύουν οι 500.000 και πλέον επισκέπτες από τις χώρες αυτές που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο νησί, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους.

Είναι επισκέπτες που πραγματικά θέλουν να γνωρίζουν το σύνολο του τρόπου ζωής των Κρητικών και κάθε πλευρά του νησιού», σημείωσε ο κ. Βαμιεδάκης.

Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει σταθερά στη σκανδιναβική αγορά, τόσο με παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις, όσο και μέσα από τη συνεργασία της με τα γραφεία του ΕΟΤ και τις πρεσβείες των χωρών αυτών.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και στα πλαίσια αυτά ένα σημαντικό μέρος από το ποσό που προορίζεται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την προβολή της Κρήτης θα αφιερωθεί για τη σκανδιναβική αγορά», καταλήγει ο κ. Βαμιεδάκης.

Βραβεύτηκαν επίσης το Μουσείο Καζαντζάκη και το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ τα βραβεία δόθηκαν με βάση την αξιολόγηση που έγινε από μια ειδική κριτική επιτροπή που συστήθηκε και από την ψηφοφορία του κοινού.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη