Connect with us

ΘΕΜΑ

Έπαθε χημική πνευμονία όταν εισέπνευσε υγραέριο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να έχει ακόμα πιο άσχημα αποτελέσματα από όσα υπήρξαν, σημειώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε με θύμα μια νεαρή γυναίκα που στην προσπάθειά της ν’ ασφαλίσει μια φιάλη υγραερίου εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα υγραερίου με αποτέλεσμα μα νοσηλευθεί με χημική πνευμονία


Ειδικότερα, πρόκειται για την κ. Νόνη Νάτσου, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια κατοικεί με την οικογένεια της στο Γεράνι Ρεθύμνου. Η κ. Νάτσου επικοινώνησε με το rethemnosnews.gr προκειμένου να μοιραστεί την περιπέτειά της, ώστε μέσω αυτής να υπάρξει περισσότερη προσοχή στους χρήστες φιαλών υγραερίου.

Η ίδια περιέγραψε: «Την περασμένη εβδομάδα, ένας περίεργος θόρυβος, όπως αυτός που ακούγεται όταν έχει σκάσει λάστιχο ακούστηκε από το εξωτερικό μέρος του σπιτιού και κοντά σε σημείο που έπαιζαν παιδιά. Ο θόρυβος ήταν έντονος και στην αρχή θεώρησα ότι προέρχεται από τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Ανέβηκα στο τοιχίο που χωρίζει το σπίτι μου με το σπίτι της διπλανής οικογένειας προκειμένου να δω τι έχει συμβεί στον ηλιακό θερμοσίφωνα. Καθώς βρισκόμουν εκεί ένας κύριος που ήταν κοντά που είπε ότι από την άλλη πλευρά του τοιχίου που ήμουν και κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μου –στη διπλανή αυλή- υπήρχε μια φιάλη υγραερίου η οποία έχανε αέριο. Μέχρι να κατέβω και να προσπαθήσω να την κλείσω, έφτασε κι εκείνος για να βοηθήσει, αφού το αέριο που έβγαινε από τη φιάλη με πίεση είχε ήδη αρχίσει ν’ απλώνεται. Μάλιστα η οσμή ήταν τόσο έντονη που οι περίοικοι κάλεσαν την πυροσβεστική.»

Στην ερώτηση για τι συνέβη και ξεκίνησε να χάνει υγραέριο η συγκεκριμένη φιάλη, η κ. Νότση είπε: «Η φιάλη του υγραερίου είχε χρησιμοποιηθεί το προηγούμενο βράδυ, που στο γειτονικό σπίτι είχαν κάποιο τραπέζι. Προφανώς, μετά την χρήση της φιάλης αποσυνδέθηκε το σώμα που χρησιμοποιούσαν για το ψήσιμο, αλλά το λάστιχο που τα σύνδεε είχε μείνει πάνω στη φιάλη ή οποία είχε μείνει ανοιχτή από τον κεντρικό διακόπτη. Την επομένη, ο ήλιος έκαψε το ίσως και μερικά φθαρμένο λάστιχο και ξεκίνησε να χάνει με πίεση το υγραέριο. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν σύντομα να χάσω τις αισθήσεις μου, να λάβω οξυγόνο και πρώτες βοήθειες από την Πυροσβεστική που εν τω μεταξύ είχε φτάσει και να μεταφερθώ στο Νοσοκομείο κι από εκεί λόγω των πολύωρων καθυστερήσεων, με δική μου ευθύνη, στο κέντρο «Ίασις» στα Χανιά, όπου μου διαγνώστηκε χημική πνευμονία από κατάποση υγραερίου και λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού.

Κλείνοντας η κ. Νάτσου, τόνισε ότι θέλησε να μοιραστεί την περιπέτειά της με τους αναγνώστες του «Ρέθεμνος», προκειμένου να ελέγχουν επισταμένα τις φιάλες υγραερίου μετά τη χρήση τους, καθώς, από μια μικρή αμέλεια μπορεί να γίνει κάποιο μεγάλο ατύχημα».

Η κ. Νάτσου που βρίσκεται ακόμα σε περίοδο ανάρρωσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πυροσβέστη που της παρείχε το πρώτο οξυγόνο που όπως είπε την επανέφερε κι άρχισε να έχει επαφή με το περιβάλλον».

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, έργου πνοής για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Κρήτη


Με την υπογραφή της σύμβασης και την ένταξη των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.  

Με την διαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, θα αναδειχθούν η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά τηςΑρχαίας Γόρτυνας και, γενικότερα, της Μεσαράς, προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά, συνολικά, του νησιού μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του την περιφέρεια Κρήτης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου φορείς, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και, κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. 

Ως νέα δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την περιφέρεια Κρήτης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς, που συνέβαλαν ώστε να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Η προστασία, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και «γνωριμία» των δημοτών – και ιδιαιτέρως των μαθητών μας – με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη