Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Επιχειρηματικότητα και εθελοντισμός μαζί!

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Κοινωνικό Οικο Πολιτιστικό Δίκτυο Χερσονήσου εγκαινίασαν από σήμερα μια νέα συνεργασία με σκοπό:


 

  • Την ενθάρρυνση της ιδέας του εθελοντισμού
  • Τη σύνδεση της κοινωνίας των πολιτών με το Επιμελητήριο που αποτελεί τον φορέα των επιχειρήσεων
  • Τη γνωριμία της κοινωνία των πολιτών με τις δράσεις και τους σκοπούς του Επιμελητηρίου
  • Την ενθάρρυνση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα των νέων

 

Για την έναρξη της συνεργασίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης συνάντησε χθες τον Πρόεδρο του ΚΟΙΠΟΔΙ Χερσονήσου κον Γιάννη Κομονταχάκη, μέλη του Δ.Σ. και μέλη της ομάδας εθελοντών.

Η ομάδα των εθελοντών θα συνδράμει στην πραγματοποίηση του 4ου Επιχειρηματικού Φόρουμ μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 – 22 Μαρτίου 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στις Γούρνες.

Ειδικότερα, θα παρακολουθήσει και θα καταγράψει όλη τη διαδικασία της οργάνωσης του Φόρουμ και θα συνδράμει για την υλοποίηση συγκεκριμένων  πλάνων εργασιών με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης είπε:

Η ενθάρρυνση της ιδέας του εθελοντισμού είναι στους σκοπούς μας και ειδικότερα πιστεύουμε στις δράσεις που συνδέουν τον εθελοντισμό με την επιχειρηματικότητα κάτι που άλλωστε αποτελεί μια νέα τάση με μεγάλη χρησιμότητα καθώς:

Οι εθελοντές έχουν νέες δημιουργικές ιδέες και ζήλο για να συνεισφέρουν.

Το επιμελητήριο οργανώνει πολύ σημαντικά προγράμματα κατάρτισης και εκδηλώσεις που αναφέρονται στην κοινωνία των πολιτών με την οποία επιδιώκουμε μια πιο στενή και δημιουργική σχέση σκοπεύοντας ταυτόχρονα να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της πίστης στην ιδέα της επιχερηματικότητας.

Μέσω της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας όχι απλά θα αξιοποιηθούν οι νέες ιδέες και τα προσόντα όσον αποφασίσουν να επιχειρήσουν αλλά θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα καταπολεμηθεί η ανεργία.

Μέσα από την κοινή δράση με ένα κοινωνικό δίκτυο και με τους εθελοντές ενισχύουμε το ομαδικό πνεύμα και μοιραζόμαστε γνώση και πρακτικές που είναι χρήσιμα για όλους.

 

Ο Πρόεδρος του ΚΟΙΠΟΔΙ Γιάννης Κομονταχάκης είπε:

Είναι ιδιαίτερα τιμητική η συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Ηρακλείου που στηρίζει δυναμικά τις επιχειρήσεις του τόπου και μάλιστα τις συνδέει μεταξύ τις με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και να ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα την κοινωνική, δημιουργική, πολιτιστική επιχειρηματικότητα γιατί έτσι πιστεύουμε ότι θα αξιοποιηθεί ο πλούτος της περιοχής και θα καταπολεμηθεί η ανεργία.

Η ομάδα των εθελοντών για την οργάνωση τοπικών εκθέσεων έχει ως σκοπό να στηρίξει τις σχετικές δράσεις των συλλόγων πιο οργανωμένα αλλά και να συμβάλλει στην διοργάνωση τοπικών εκθέσεων για την προβολή των τοπικών προϊόντων και δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αλιφιεράκη και τα στελέχη με τα οποία συνεργαζόμαστε για την σύνδεση μας με το 4ο Επιχειρηματικό Φόρουμ για του οποίου την επιτυχία θα συμβάλουμε  όσο μπορούμε καθώς επίσης μας ενδιαφέρει να γίνει περισσότερο γνωστό το έργο του Επιμελητηρίου που αποτελεί τον πυλώνα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας

ΚΡΗΤΗ

Χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τον Δήμο Μαλεβιζίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη


Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο έγκαιρα στο αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου, θα εντάξει στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος Ι, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή Γαζίου.

Πρόκειται για έργα που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή, με δυο κεντρικούς αγωγούς ομβρίων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένας από το ύψος των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι μέχρι τη θάλασσα και ένας δεύτερος, από το ύψος των «Αρωματικών» στον Μεγάλο Λάκκο μέχρι τη θάλασσα.

Οι αγωγοί αυτοί έχουν άνοιγμα 2,5 μ. Χ 2 μ. στην αρχή τους και καταλήγουν στα 2 μ. Χ 5 μ. στην εκβολή τους στη θάλασσα.

Με αφορμή την επικείμενη χρηματοδότηση, ο κ. Βαρδάκης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης Α ΄και Β’ βαθμού της Κρήτης, έχουν την δυνατότητα να εντάξουν σε χρηματοδότηση σημαντικά έργα που όχι μόνο αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και θωρακίζουν την ασφάλειά τους. Δυστυχώς τα φετινά έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, άφησαν πίσω τους εκτός από τις υλικές καταστροφές και ανθρώπινα θύματα.
Για τη διαχείρισή – πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, για πρώτη φορά το Υπουργείο Εσωτερικών στέκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σημαντικές και κατάλληλες χρηματοδοτήσεις, από τις οποίες δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Κυριακή 24/02/2019 και ώρα 19:00 στα γραφεία του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου


Το Δ.Σ του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24/02/2019 και ώρα 19:00 στα γραφεία του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Με τα εξής θέματα:

  1. Απολογισμός πεπραγμένων του Συλλόγου
  2. Ενημέρωση τον μελών για την λειτουργία του χώρου εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων
  3. Έγκριση απολογισμού 2018
  4. Έγκριση προϋπολογισμού 2019
  5. Έγκριση έκτακτης εισφοράς για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020
  6. Ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών

Η παρουσία όλον τον μελών του κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου κρίνετε απαραίτητη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Η Περιφέρεια Κρήτης «σάρωσε» στα βραβεία της Στοκχόλμης για τους κορυφαίους προορισμούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Περιφέρεια Κρήτης «σάρωσε» στα βραβεία που δόθηκαν στη διάρκεια των Greek Travel Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο World Trade Center της Στοκχόλμης


Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει γίνει και ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, φέρνει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης, έλαβε την τιμητική διάκριση της κορυφαίας Περιφέρειας Ελλάδας, της κορυφαίας Περιφέρειας στον τομέα της γαστρονομίας και της τρίτης καλύτερης Περιφέρειας για τις διακοπές περιπέτειας.

Πέραν της Περιφέρειας βραβεύτηκαν και Δήμοι του νησιού, αλλά και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, ανεβάζοντας την Κρήτη επανειλημμένα στο ψηλότερο επίπεδο του βάθρου.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία δόθηκαν με συνδυαστική αξιολόγηση κριτικής επιτροπής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ χιλιάδων κοινού που διενεργήθηκε σε 3 Σκανδιναβικές χώρες

Στα πλαίσια αυτά, ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος παρέλαβε και τα βραβεία είπε πως η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεται.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι μεγάλες προσπάθειες των επιχειρηματιών, αλλά και της Περιφέρειας επιβραβεύονται με την ψήφο του κοινού. Οι Σκανδιναβοί ψηφίζουν με την επιλογή τους Κρήτη, κάτι που αποδεικνύουν οι 500.000 και πλέον επισκέπτες από τις χώρες αυτές που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο νησί, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους.

Είναι επισκέπτες που πραγματικά θέλουν να γνωρίζουν το σύνολο του τρόπου ζωής των Κρητικών και κάθε πλευρά του νησιού», σημείωσε ο κ. Βαμιεδάκης.

Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει σταθερά στη σκανδιναβική αγορά, τόσο με παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις, όσο και μέσα από τη συνεργασία της με τα γραφεία του ΕΟΤ και τις πρεσβείες των χωρών αυτών.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και στα πλαίσια αυτά ένα σημαντικό μέρος από το ποσό που προορίζεται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την προβολή της Κρήτης θα αφιερωθεί για τη σκανδιναβική αγορά», καταλήγει ο κ. Βαμιεδάκης.

Βραβεύτηκαν επίσης το Μουσείο Καζαντζάκη και το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ τα βραβεία δόθηκαν με βάση την αξιολόγηση που έγινε από μια ειδική κριτική επιτροπή που συστήθηκε και από την ψηφοφορία του κοινού.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη