Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα ανακηρυχθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου ο Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ


Η εκδήλωση θα γίνει στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» του Ωδείου, στις 6 το απόγευμα.

Το πρωί της Παρασκευής, στις 11.30, ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με φοιτητές, διδάσκοντες και προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της βιβλιοθήκης, όπου από τις 2 Μαΐου θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων του τιμώμενου.

Το Σάββατο το πρωί, από τις 11.00 έως τις 13.00, ο Ορχάν Παμούκ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο καφέ-εστιατόριο La Bohème, Σουλίου 15, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Η τελετή αναγόρευσης θα ξεκινήσει με προσφώνηση, τόσο από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα, όσο και από την κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Λουκία Αθανασάκη.

Η παρουσίαση του έργου του τιμώμενου θα γίνει από τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Μανόλη Πατεδάκη και Αγγέλα Καστρινάκη, ενώ θα γίνει ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του τιμώμενου από τον ηθοποιό Γιωργή Τσαμπουράκη.

Ακολουθεί μουσική και τραγούδι από την Άννα Παπαγιαννάκη-Διβανή, ανάγνωση του ψηφίσματος, της αναγόρευσης και του διδακτορικού διπλώματος, και επίδοση των μεμβρανών από τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό Θα ακολουθήσει η επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον αντιπρύτανη, καθηγητή Ιωάννη Καρακάση στον Ορχάν Παμούκ, ο οποίος στη συνέχεια θα μιλήσει.