Connect with us

ΘΕΜΑ

Έρχεται ο «Μεγάλος αδελφός» στα σχολεία!!!

Δημοσιεύτηκε

στις

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! Τέρμα πια, έχουν γίνει επικίνδυνοι!!!

Τροπολογία «ντροπή» για ζωντανή μετάδοση σε πραγματικό χρόνο κατατέθηκε από την Κεραμέως…. και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ!!!

Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι, εδώ πλέον δε τίθενται μονο θέματα παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, Συντάγματος, Δημοκρατίας αλλά κυρίως ανθρωπιάς και πολιτισμού. Η κάμερα δεν παραβιάζει μόνο την αίθουσα διδασκαλίας και το μάθημα. Αφήνει στην κυριολεξία «βορά» σε τρίτα πρόσωπα τα ίδια τα παιδιά μας, τους μαθητές μας!!!

Οι γνωστικές αδυναμίες ενός μαθητή, τα ξεσπάσματα ενός μαθητή με ΔΕΠΥ, οι εκρήξεις θυμού ενός μαθητή με αυτισμό, η συμπεριφορά μαθητών, που πιθανότατα να προέρχονται κι από οικογένειες με δυσκολίες και χρειάζονται ακόμα περισσότερο αγάπη και χρόνο για την ανάπτυξη της παιδαγωγικής σχέσης, ΟΛΑ ΒΟΡΑ;;;;

Η εκπαίδευση στη σχολική τάξη είναι μια ζωντανή και αμφίδρομη διαδικασία. Το Υπουργείο Παιδείας πιστεύει πως τώρα με μια κάμερα μέσα στην τάξη θα υπάρξει η παιδαγωγική ελευθερία, ο αυθορμητισμός, η ζωντάνια, η σύγκρουση, ο αυτοσχεδιασμός;;; Τα πάντα θα είναι πλαστά, νεκρά… Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας και τα σχολεία μας;

Αντί να προχωρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να εξασφαλιστούν η υγιεινή και η ασφάλεια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ψηφίζει διατάξεις άκρως επικίνδυνες για μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς!!!

Όπως είναι γνωστό στην παιδαγωγική επιστήμη το σχολικό μάθημα δεν αποτελεί δημόσια διάλεξη, δεν είναι ανακοίνωση σε επιστημονικό συνέδριο, αλλά παράγεται από όλη την τάξη κι όχι μόνο από τον εκπαιδευτικό. Το μάθημα δεν γίνεται καθέδρας αλλά με τη συμμετοχή όλων των μαθητών μεταξύ τους και με το καθένα χωριστά (εξατομικευμένα). Και μην ξεχνάμε ότι η σχολική τάξη είναι ο χώρος όπου αξιοποιείται το λάθος, γιατί, μέσα από το λάθος, οι μαθητές μας προχωράνε και προοδεύουν. Οπότε μέσα στην τάξη χωρούν πολλά συναισθήματα όπως: η αγάπη, η προσοχή, το ενδιαφέρον κλπ. Αυτό που δε χωράει όμως σίγουρα είναι η φανερή ή η κρυφή κάμερα!!!

Αν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οραματίζεται ένα σχολείο αποστειρωμένο, με μαθητές «ρομποτάκια» απομονωμένους και αντικοινωνικούς και εκπαιδευτικούς γραφειοκράτες, διεκπεραιωτές μιας στείρας διαδικασίας μάθησης, άραγε εμείς οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα το επιτρέψουμε;;; Φυσικά και ΟΧΙ!!!

Πόσο πια θα εκμεταλλευτούν την πανδημία για να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή;;;
Να υπάρξει συστράτευση όλης της κοινωνίας, του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος με τους εκπαιδευτικούς, ώστε «να μείνουν στα χαρτιά» οι πολιτικές που επιχειρείται να εφαρμοστούν!

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!!! ΛΕΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ!!!

Γρηγόρης Γιαμαλάκης, πρόεδρος του συλλόγου εκ/κων Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook