Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι Animation για οικογένειες και νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους

Δημοσιεύτηκε

στις

Εργαστήρι Animation για οικογένειες και νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη


Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη καλωσορίζει το 2019 με ένα Εργαστήρι Animation για παιδιά από 6 έως 12 ετών με τους γονείς τους και με ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Μουσείου είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα των παιδιών και των εφήβων μέσω των εκθεμάτων του, αλλά και των ιδεών και αξιών που προβάλλονται μέσα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Οι νέες αυτές δράσεις στηρίζονται στη λογική ότι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, μαθαίνουν καλύτερα μέσα από βιωματικές δράσεις οι οποίες «μπλέκουν» τα γραπτά του Καζαντζάκη με άλλες τέχνες.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σας προσκαλεί να εκφραστείτε ελεύθερα με στόχο να γνωρίσετε το έργο του συγγραφέα. 

 

Εργαστήρι Animation για οικογένειες

Η Απίστευτη Ιστορία της Γιγαντιαίας Βούργιας

Όταν οι Ήρωες του Καζαντζάκη βρίσκονται όλοι μαζί και γίνονται κινούμενες εικόνες.

Σε αυτό το εργαστήρι, οι γονείς μαζί με τα παιδιά προσεγγίζουν τα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη με έναν δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο, αναδεικνύοντας τους ήρωές του. Πώς φαντάζεσαι τον Καπετάν Μιχάλη μέσα από την «Αναφορά στο Γκρέκο»;                                

Με χαρτιά, χρώματα και ψαλίδια, δημιουργούμε τους ήρωες του συγγραφέα με πηγή έμπνευσης αποσπάσματα από τα βιβλία του και φτιάχνουμε τη δική μας ταινία animationμε την τεχνική του cutout.

Ημερομηνία: Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Ώρα: 11.30-13.30

Απευθύνεται σε: παιδιά από 6 έως 12 ετών με τους γονείς τους

Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2810 741689

Κόστος Συμμετοχής: 5 ανά οικογένεια

_____________

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους

Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ

Διάβασε τον Καζαντζάκη αλλιώς…

Αυτό το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης βάζει τους μαθητές στη θέση του θεατή αλλά και του δημιουργού. Οι έφηβοι ανακαλύπτουν το έργο του Καζαντζάκη μέσα από τις τέχνες στο Μουσείο. Τα εκθέματα του Μουσείου που εκπροσωπούν τις καλές τέχνες αποτελούν τα ερεθίσματα που ωθούν τα παιδιά να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να εκφραστούν.

Υπάρχουν κακές τέχνες; Μπορεί τα κείμενα του Καζαντζάκη να εμπνεύσουν μια performance artή ένα graffiti;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι ο κάθε άνθρωπος εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, να κατανοήσουν την αξία των τεχνών και βέβαια να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, ένα Wheatpaste Poster, παίρνοντας έμπνευση από αποφθέγματα του Νίκου Καζαντζάκη.

 

Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ πραγματοποιείται και στην αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Καζαντζάκη στο 2810 741689 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 15.00 και στο email info@kazantzaki.gr.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TEDx University of Crete

Δημοσιεύτηκε

στις

Σάββατο 6 Απριλίου 2019 με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης


Μετά την επιτυχία του πρώτου TEDx University of Crete, η φοιτητική διοργάνωση επιστρέφει δυναμικά!

Το TEDx University of Crete είναι ένα συνέδριο που συνδιοργανώνεται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, και απευθύνεται τόσο στη φοιτητική κοινότητα όσο και στο ευρύτερο κοινό. Στόχος μας είναι μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες να δώσουμε το έναυσμα για συζήτηση σχετικά με ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν. Ιδέες που παρακινούν, εμπνέουν και δίνουν το κίνητρο να πάμε ακόμη πιο μπροστά.

Συνδυάζοντας έναν μεγάλο αριθμό από διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής και με θέμα την “Εύνοια”, το TEDUniversity of Crete θα παρουσιάσει ομιλίες από σημαντικούς ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους είναι η Οντέτ Βαρών-Βασάρ (ιστορικός), ο Στάθης Λιβαθινός (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), ο Γιώργος Τσιακαλάκης (υπεύθυνος επικοινωνίας στη “Θετική Φωνή”), ο Βασίλειος Ζούλιας (σχεδιαστής μόδας), η Αγγελική Ασημάκη (ερευνήτρια ιατρός καρδιακής παθολογίας στο St. George’s University του Λονδίνου) κ.ά.

Η Εύνοια είναι η αποδοχή, η συμπάθεια και η πίστη στον άνθρωπο, η ανιδιοτελής πρόθεση για διαπροσωπική διάνθιση, βασικές προϋποθέσεις για την κοινωνική εξέλιξη. Είναι ο τρόπος σκέψης και ταυτόχρονα μία διάθεση απέναντι στους ανθρώπους και τα πράγματα. Σημαίνει να ποθείς την ύπαρξη, τη ζωή και την εξέλιξη τους. Είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η ευγένεια, η πίστη στον άνθρωπο, η ανιδιοτέλεια, η καλοσύνη και η  ενθάρρυνση, που θα έπρεπε να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων. Όλα αυτά, δηλαδή, που λείπουν από την σημερινή κοινωνία και θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις διαφορετικές όψεις της εύνοιας μέσα από 12 ομιλίες, να προβληματιστούν, να εμπνευστούν, αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει εύνοια γι’ αυτούς. Επιπρόσθετα, η εκδήλωση πλαισιώνεται από 4 διαφορετικά workshops, σταθερές δραστηριότητες αλλά και 3 μουσικά performances που έχουν προετοιμαστεί ειδικά γι’ αυτό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο  «Ν. Πετρίδη» στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα  www.tedxuniversityofcrete.com

Χορηγός Μεταφορών: Aegean Airlines

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεά βιβλίων στο Γυμνάσιο Πόμπιας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολύτιμη συλλογή από βιβλία που αποτελείται από 1800 τόμους


“Το ιστορικό κτήριο του Γυμνασίου Πόμπιας, που χρονολογείται από το 1936, επέλεξε το «Ίδρυμα Μανιδάκη» και συγκεκριμένα ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μανιδάκης, που κατάγονταν από το Σίβα του Δήμου Φαιστού, για να δωρίσει την πολύτιμη συλλογή του από βιβλία που αποτελείται από 1800 τόμους”.

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Πόμπιας και τονίζει τη σπουδαιότητα τόσο του “Σχολαρχείου” όσο και της δωρεάς και της αγάπης του αείμνηστου για τα γράμματα.

Και μόνο αυτά μας γεμίζουν ικανοποίηση και ευθύνη. Ικανοποίηση, γιατί η δωρεά της ομάδας “In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή” έρχεται να συμπληρώσει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια, ενώ ευθύνη, γιατί πρέπει να υπάρξει συνέχεια από πλευράς μας, ώστε η εν λόγω βιβλιοθήκη να αποτελέσει πρότυπο. Θεωρούμε λοιπόν ότι τα 80 βιβλία, λογοτεχνίας θα αποτελέσουν μόνο την αρχή.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η δωρεά 90 βιβλίων ιστορικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου στην υπό ίδρυση δανειστική βιβλιοθήκη του Πυροσβεστικού σώματος στο Ηράκλειο. Θεωρούμε πως και οι δύο δωρεές θα προσθέσουν ένα ψήγμα πολιτισμού και Παιδείας στους αναγνώστες.

Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές, όπου χωρίς την βοήθεια των δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η εν λόγω δράση.

Δημοσθένης Μαράκης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα ξεκινήσει στις 10:00


Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώνει η Ομάδα από το μεγάλο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού «Εμείς και Εμείς» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

Το 10ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από τη Λότζια με την συμμετοχή ομάδων, σχολείων, συλλόγων και όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο παιγνίδι της γνώσης και της χαράς.

Το παιγνίδι θα διεξαχθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη