Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Έσπασαν» τα ισόβια για την δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Έσπασαν» τα ισόβια για τον 21χρονο Ανωγειανό, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία του 23χρονου συγγενή και συγχωριανού του Μανώλη Στρατάκη καθώς και  για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των αδερφών του θύματος


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων,  υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, γεγονός που άλλαξε άρδην τα δεδομένα ως προς την ποινική του μεταχείριση. Στον 21χρονο επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 37 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη).

Ο πατέρας του 21χρονου κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μ. Στρατάκη  αλλά και στις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των δύο αδερφών  του άτυχου παλικαριού. Το δικαστήριο  τού επέβαλε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη). Οι ποινές που είχε προτείνει ο εισαγγελέας έδρας ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι πατέρας και γιος τελούσαν  υπό καθεστώς άμυνας ή βρασμού ψυχικής ορμής, δέχτηκε ωστόσο ότι τους πυροβολισμούς ξεκίνησε η πλευρά της οικογένειας του θύματος. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3) απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση περί  ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και  σοβαρής απειλής.

Ως προς τα μέλη της οικογένειας Στρατάκη, ένοχος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένας από τους αδερφούς του θύματος. Η μειοψηφία είχε την άποψη ότι η κατηγορία θα έπρεπε να μετατραπεί σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης όπως είχε προτείνει και ο εισαγγελέας. Στον νεαρό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Για πλημμεληματικές κατηγορίες καταδικάστηκαν ο άλλος αδερφός και ο πατέρας της οικογένειας.

Η διαδικασία έκδοσης της ετυμηγορίας ήταν πραγματικά μαραθώνια και εξαντλητική με πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις ενώ τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ ήταν ασφυκτικά.

Από νωρίς η ατμόσφαιρα στη δικαστική αίθουσα ήταν τεταμένη. Υπήρξαν εντάσεις και αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης από συγγενείς του 23χρονου θύματος. Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργος Κοκοσάλης προκάλεσε την οργή της οικογένειας του Μανώλη Στρατάκη όταν αποκάλεσε τον πατέρα του ως ηθικό αυτουργό. Ο συνήγορος αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που προηγήθηκε του αιματηρού περιστατικού, στο οποίο ο πατέρας ενημέρωνε τους τρεις γιους του για τα όσα είχαν συμβεί  με τα μέλη της άλλης οικογένειας. Υποστήριξε ότι αν δεν είχε γίνει αυτό το τηλεφώνημα, δεν θα είχε γίνει φονικό. «Και αυτό έχει καταγραφεί στην συνείδηση όλων των Ανωγειανών» είπε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Αίσθηση προκάλεσε και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Διονύση Βέρρα, ο οποίος μεταξύ άλλων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του εισαγγελέα έδρας με αφορμή την πρότασή του για την υπόθεση. Υποστήριξε ότι από μέρους του υπάρχει μία μεροληπτική αξιολόγηση των συνθηκών και ότι ενεργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.  Η κριτική αυτή αφορούσε στο σημείο κατά το οποίο ο εισαγγελέας έδρας έκρινε ότι οι πυροβολισμοί που έπεσαν πρώτοι από τους Στρατάκηδες δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

patris.gr

ΚΡΗΤΗ

560 χιλ. ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμβάσεις με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης


Δύο σημαντικά έργα για το Λασίθι υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η μια σύμβαση αφορά το έργο «Βελτιώσεις Επαρχιακών Δρόμων Σητείας -Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό 500 χιλ. ευρώ με ανάδοχο εκτέλεσης του έργου την κατασκευαστική εταιρεία «ΜΑΡΜΙ Α.Ε.»

Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης-βελτίωσης επαρχιακών οδών, και ειδικότερα:

• καθαρισμός – μόρφωση και κατά τμήματα επένδυση τάφρου με σκυρόδεμα
• άρση καταπτώσεων που υπάρχουν και που ενδεχομένως εμφανιστούν
• κοπή κλάδων που εισέρχονται εντός της λειτουργικής διατομής της οδού
• καθαρισμός οχετών
• πλήρωση υποσκαφής με σκυρόδεμα στην ΕΟ Ν.30
• κατασκευή χαμηλού τοιχίου συγκράτησης καταπτώσεων στην Ε.Ο Ν.23
• ενίσχυση/αποκατάσταση
• αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας στις Ε.Ο. Ν.19, Ν.20, Ν.51
• τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων στην ΕΟ Ν.19, Ν.49
• τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, κινδύνου, ρυθμιστικές)
• διαγράμμιση ΕΟ Ν.20 και Ν. 28
Οι εργασίες αυτές θα εκτελεστούν στις ευρύτερες περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων.

Η δεύτερη σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την κατασκευαστική εταιρεία « ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» αφορά το έργο «Καθαρισμός πρανών και τάφρων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Λασιθίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνει καθαρισμός από πάσης φύσεως ρύπους, φερτά υλικά, υλικά καταπτώσεων κλπ που υπάρχουν σε τάφρους και πρανή του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα-Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Mitt 2019


Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο τουριστικό γεγονός για την Ανατολική Ευρώπη. Την τριήμερη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 22.000 άτομα που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου υλικού καθώς επίσης και να γευτούν τοπικά εδέσματα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σημασία της Κρητικής φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία αυξημένες περίπου κατά 10% είναι οι προκρατήσεις για την Ελλάδα. Η Κρήτη για τους Ρώσους τουρίστες αποτελεί πολιτιστικό και ιστορικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο συμβαδίζοντας με την στρατηγική του ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, τα στελέχη των Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, Π.Ε. Ρεθύμνου Γεώργιος Πανταζής και ο Ρωσόφωνος ξεναγός Σταμάτιος Πατελάρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου σε δήλωση του για την συμμετοχή μας στην σημαντική έκθεση ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό, για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Κρήτη, να διαπιστώνει έμπρακτα ότι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός πόλος, που ενίσχυσε το προϊόν και την αγορά μας, ότι ανακάμπτει και αναπτύσσεται δυναμικά, ξανά. Η Ρωσία, έχει άρρηκτους θρησκευτικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς ως χώρα με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ενέργειες σύσφιξης των τουριστικών – και όχι μόνο – σχέσεων μας, αποτελεί μια αγορά – στόχο, για την Κρήτη. Με ποιότητα και ποσότητα, όλες οι παραπάνω διαστάσεις της Ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας, αποδείχθηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2019, στη Μόσχα, όπου οι Π.Ε. Λασιθίου και Ρεθύμνου έδωσαν, μέσα από τα στελέχη τους, τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί με Κρητική φιλοξενία και τουριστικό επαγγελματισμό» .

Η υψηλή επισκεψιμότητα που συγκέντρωσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης καταδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το νησί μας ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από την Κρήτη κ.α.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σταμάτησε η κυκλοφορία από την γέφυρα στον Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διακοπή κυκλοφορίας για έλεγχο στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στον Δήμο Πλατανιά


Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 από τις 11:00 έως τις 14:00 πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στο Δήμο Πλατανιά καθώς κλιμάκιο του στρατού ( ΜΟΜΚΑ ) πρόκειται να επιθεωρήσει την γέφυρα και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις στην λειτουργία της.

Η ενημέρωση του κοινού από την αρμόδια υπηρεσία γίνεται μέσω των ΜΜΕ και κοινοποιείται στο τμήμα Τροχαίας Χανίων, με την παράκληση της υπηρεσίας προς τους οδηγούς το παραπάνω χρονικό διάστημα που θα υπάρχει η διακοπή της κυκλοφορίας να χρησιμοποιούν τον Β.Ο.Α.Κ. για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη