Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Εταιρεία Γιαννακάκης Γεώργιος Α.Β.Ε.Ε: «Καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας»

Διαβάστε την ανακοίνωση της Εταιρείας Γιαννακάκης Γεώργιος Α.Β.Ε.Ε για τα δυσάρεστα γεγονότα μεταξύ αλλοδαπών εργαζομένων και ημεδαπών στο Τυμπάκι

Μετά από τα δυσάρεστα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σάββατο 29/08/2020 στο χώρο του συσκευαστηρίου της εταιρείας μεταξύ αλλοδαπών εργαζομένων και ημεδαπών από την ευρύτερη περιοχή και στοχεύοντας τόσο στην αποκατάσταση της αλήθειας όσο και στην πάταξη της ανεύθυνης σπερμολογίας που υποσκάπτει και υποκινεί ανάρμοστες συμπεριφορές, υπεύθυνα δηλώνουμε ότι:

1) Η διαμάχη είχε ως αφετηρία την κατά την προηγούμενη ημέρα απρεπή συμπεριφορά κάποιων αλλοδαπών εργαζομένων, η οποία πυροδοτήθηκε από υποκινητές τους.

2) Η σύρραξη με τους ημεδαπούς προκλήθηκε όταν αυτοί ήρθαν να «ζητήσουν το λόγο» από τους αλλοδαπούς και να διαπραγματευτούν μαζί τους με «μαγκούρες» στον προαύλιο χώρο του συσκευαστηρίου.

3) Οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία μετά τη διεξαγωγή της δίκης χωρίς καμία δική μας παρέμβαση, αλλά κατόπιν εφαρμογής του νόμου. Άλλωστε η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να μην επιτραπεί η επιστροφή τους στο Τυμπάκι.

4) Το σύνολο των εργαζομένων, αλλοδαπών και ημεδαπών, της επιχείρησης είναι καθόλα νόμιμο με πλήρη δικαιολογητικά και ασφαλισμένο σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία και το εργατικό δίκαιο.

5) Σύμφωνα με τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών το προσωπικό εργάζεται με χρήση μάσκας, ενώ έχουν ληφθεί όλες οι λοιπές προβλεπόμενες προφυλάξεις. Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθη σχετικός έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν τεστ για τον Covid-19 σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά στο σύνολο τους.

6) Η επιχείρηση τόσο σε παρόντα χρόνο όσο και κατά το παρελθόν έχει αναζητήσει αγωνιωδώς ημεδαπούς εργαζομένους με όλα τα μέσα. Μέχρι και σήμερα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ένας πολύ περιορισμένος αριθμός.

7) Κοινή διαπίστωση είναι ότι σε πανελλαδική κλίμακα σχεδόν οι μόνοι διαθέσιμοι εργαζόμενοι για διαφόρων αντικειμένων εργασίες είναι Πακιστανοί υπήκοοι. Από την ίδια δεξαμενή αντλούμε όλοι (συσκευαστήρια, ιδιοκτήτες γης κτλ.) προσωπικό, με τη διαφορά ότι η επιχείρησή προσλαμβάνει μόνο τους νόμιμους. Όταν δεν ισχύει αυτό, δεν μπορούν να προσληφθούν και εν τέλει να εργαστούν στο συσκευαστήριο.

8) Καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας, σωματικής ή λεκτικής, τόσο εντός όσο και εκτός του συσκευαστηρίου, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή το φύλο εκείνου που βιαιοπραγεί.

9) Όσον αφορά τους «καλοθελητές» που φροντίζουν ενεργά να διαδίδουν ανυπόστατες φήμες ή να δίνουν δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες και τους δικηγόρους του διαβόλου που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τροφοδοτώντας τα με κακόβουλα σχόλια με παραπλανητικό περιεχόμενο κρίνοντας τους πάντες, καλό θα ήταν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Οι ίδιοι είναι που τους μισθώνουν σπίτια –τρώγλες «με το κεφάλι», που κάθε πρωί μεταφέρουν με τα αγροτικά τους οχήματα αλλοδαπούς εργάτες στα θερμοκήπιά τους και που τους αποδέχονται ως πελάτες στα καταστήματά τους κτλ. Πρώτα λοιπόν ας ενημερωθούν οι προαναφερθέντες, οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν χύνοντας περίσσεια χολή, βρίζοντας και λοιδορώντας ανθρώπους, εξαπολύοντας απειλές σωματικής βλάβης και διαστρεβλώνοντας καταστάσεις και γεγονότα, προκειμένου να εξυψώσουν το «νάνο» εαυτό τους.

10) Ως τοπική επιχείρηση που δραστηριοποιείται για σαράντα συναπτά έτη στην περιοχή του Τυμπακίου είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και λύσεις πάντα στα πλαίσια που επιτάσσει η δημοκρατία και με μοναδικό «όπλο» τον από όλες τις κατευθύνσεις εποικοδομητικό διάλογο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος,

Γεώργιος Ε. Γιαννακάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Η ανατριχιαστική σειρήνα του ασθενοφόρου ακούστηκε πριν τις πέντε το απόγευμα στο Τυμπάκι Υπήρξε μια έκτακτη κλίση στο ΕΚΑΒ  ότι ένα παιδάκι δεν μπορεί να αναπνεύσει...

Themata

Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών όπου σχηματίστηκε δικογραφία Την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, περιπολούσαν από κοινού, στην περιοχή κοντά στα Μακρυμαλλιανά του δ.δ. Τυμπακίου,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Τυμπάκι τιμά τον Πολυούχο του Άγιο Τίτο και όπως αναφέρει η “Πολιτεία Τυμπακίου” σε ανακοίνωσή της: “Μια σημαντική ημέρα ξημερώνει για το Τυμπάκι. Μια γιορτή που η πόλη ετοιμάζεται να...

Creta

Αιτήσεις μέχρι 3/8 2021 Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης Τυμπακίου για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 χρονών. Από...