Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ετοιμόρροπο το κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου

Αγανάκτηση των αστυνομικών που καταγγέλλουν ολιγωρία

Στάσιμο παραμένει το θέμα μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, παρά το γεγονός ότι από τις 8 Ιουνίου, στην έκθεση αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο «είναι ακατάλληλο να φιλοξενεί υπηρεσία ενώ η αποκατάσταση των φθορών εκτιμάται ότι θα είναι δαπανηρή και ασύμφορη και απαιτεί εξειδικευμένη μελέτη».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη να βρεθεί κατάλληλος χώρος στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος και πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση χώρου από το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Κουρητών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων να καταγγέλλει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για «ολιγωρία για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται» .

Με έγγραφό του στις 28 Ιουλίου, ο Δήμος γνωστοποίησε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ότι προτίθεται να παραχωρήσει στο δημοτικό ακίνητο, ολόκληρο τον όροφο, συνολικού εμβαδού περίπου 190 τ.μ., δωρεάν και παράλληλα θα παρέχει νερό και ρεύμα. Επίσης, αναφέρει ότι, έχει ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση από την περιφέρεια Κρήτης, για τις απαραίτητες τροποποιήσεις που είχαν υποδειχθεί από τον μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης του Α.Ε.Α. κατά την αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει την 22/06/2021.

Η κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Αμαρίου καθημερινά επιδεινώνεται. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων υπογραμμίζουν ότι «μετά τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν παρατηρήθηκαν νέες ρηγματώσεις στην εσωτερική τοιχοποιεία, νέες πτώσεις σοβάδων και καθίζηση του δαπέδου του γραφείου της γραμματείας και του διαδρόμου. Παράλληλα, εξωτερικά έχει δημιουργηθεί νέα ρωγμή πλάτους 2,5 cm και βάθους 28 cm όπου εμφαίνεται ο εσωτερικός σοβάς του κτιρίου. Όπως προκύπτει υπάρχει άμεσος κίνδυνος τόσο για το προσωπικό που εργάζεται καθημερινά εκεί όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται προκειμένου να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει γνώση όλων των ανωτέρω, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση ως προς την αποδοχή ή όχι της παραχώρησης του κτιρίου που προτείνει ο Δήμος Αμαρίου.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου σε νέο και ασφαλές κτίριο, πριν την έλευση του χειμώνα, όπου εκτιμάται ότι το κτίριο θα υποστεί και νέες φθορές με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Σε αλλαγές στις θέσεις ευθύνης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμαρίου προχώρησε με απόφαση του ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός Συγκεκριμένα, ως Αντιδήμαρχοι με...

Themata

Το Γερακάρι είναι ένα  χωριό σε υψόμετρο 680 μέτρων 41 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και  κάπου 10 από το Σπήλι Όταν τύχει να περάσεις από το...

Themata

Το ποίημα των τίτλων είναι του Σπύρου Λίτινα ΜουσικήΜπάμπης Πραματευτάκης Αποσπάσματα από το συμφωνικό του έργο«Κέντρους Εγκώμιο» σε ποίηση Μ. Κατσαντώνη,Γιάννη Δαλέντζα και Εύας...

Creta

Τον αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού Ανακτόρου του Μοναστηρακίου, επισκέφτηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμαρίου, κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΑΔΟΣ και κ. Κουρκουλός Παύλος Η σημαντικότερη και...