Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Ευχές Δημάρχου Ρεθύμνης για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη για τη νέα σχολική χρονιά 

Αγαπητά μου παιδιά , εκπαιδευτικοί και γονείς 

Σήμερα καλωσορίσαμε μια  νέα σχολική  χρονιά, σε συνθήκες διαφορετικές από τις, μέχρι πρότινος, οικείες σε όλους μας. 

Είχα την ευκαιρία να συνοδεύσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο στον Αγιασμό ενός μόνον σχολείου, στο 1ο ΓΕΛ, εκπροσωπώντας  το Δήμο Ρεθύμνης στην τελετή και παρότι ήθελαν να  πράξουν αναλόγως, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα,  στα σχολεία της πόλης  και οι συνάδελφοι μου Δημοτικοί Σύμβουλοι,  λόγω ειδικών συνθηκών δεν ήταν εφικτό. 

Μαζί λοιπόν με τις θερμές ευχές όλων μας για μια σχολική χρονιά με Υγεία, Δύναμη και Δημιουργικότητα, θα ήθελα, αναγνωρίζοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η εξέλιξη της πανδημίας, να επιμείνω στην ανάγκη να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Ανεξαρτήτως των προσωπικών μας ιδεολογιών ή ιδεοληψιών, οφείλουμε να υπακούσουμε απαρέγκλιτα στις εντολές της επίσημης πολιτείας, η οποία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, είναι η μόνη αρμόδια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Είναι υποχρέωση μας και η μοναδική μας επιλογή. 

Οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε στην τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων,  χωρίς αυτενέργειες και πρωτοβουλίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας. 

Στη διάρκεια της καραντίνας, αποδείξαμε, ως κοινωνία, ότι έχουμε υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Επιδείξαμε ωριμότητα, σύνεση και αλληλεγγύη. Τώρα, καλούμαστε, από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε μέσα στις μικρές κοινωνικές κυψέλες που συγκροτούν τα σχολεία μας, να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό το υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης που αντανακλάται στην εμπιστοσύνη μας στις υποδείξεις των επιστημόνων και στη  θετική μας ανταπόκριση στα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας, αποτελεί συνειδητή επιλογή και στάση ζωής. 

Ο Δήμος Ρεθύμνης θα συνεχίσουμε τη στενή και αποδοτική  συνεργασία  μας με τη σχολική κοινότητα και όλους τους φορείς και υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένοι με την διαχείριση της κρίσιμης αυτής κατάστασης προκειμένου να παράσχουμε στα σχολεία κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε τα παιδιά μας να είναι  ασφαλή και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τον κίνδυνο με ψυχραιμία, συνεργασία και αλληλοσεβασμό.. 

Εύχομαι  να λήξει σύντομα αυτή η περιπέτεια, να παραμείνουμε όλοι υγιείς και δυνατοί,  η σχολική χρονιά να εξελιχθεί σε περιβάλλον δημιουργίας και προόδου και του χρόνου όταν σμίξουμε στον   Αγιασμό να μπορούμε να ανταλλάξουμε  ευχές χωρίς ενδοιασμούς και προφυλάξεις.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, θα λειτουργήσουν κανονικά Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 61.000 οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω πανελλαδικών...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα,...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους αποφοίτους των ΓΕΛ να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία Την Τρίτη, 7 Ιουνίου, ακολουθούν οι...