Με στόχο τη σύνδεση της πόλης του Ηρακλείου με το γαστρονομικό τουρισμό, ανοίγει πύλες του το φθινόπωρο το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας


Το «Heraklion Gastronomy Festival 2018, olive oil, wine, paximadi” είναι μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στην τοπική κουζίνα της Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί από τις 23 ως τις 27 Σεπτεμβρίου στο ενετικό λιμάνι της πόλης.

Ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει παλιές και νέες συνταγές με κύρια προϊόντα το ελαιόλαδο, το κρασί και το παξιμάδι. Σ’ αυτό το πρώτο φεστιβάλ θα συμπράξει το σύνολο των φορέων που σχετίζονται με τη διατροφή και τον τουρισμό, όπως η Λέσχη Αρχιμαγείρων, τα Επιμελητήρια, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, η Ένωση Ξενοδόχων, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και πολλοί ακόμα. Το φεστιβάλ θα αποτελέσει πρόταση των τουριστικών πρακτόρων προς τους πελάτες τους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πλούτο της κρητικής κουζίνας, δοκιμάζοντας πληθώρα συνταγών σε ένα τριήμερο πανηγύρι γεύσεων.

«Είναι ένα καινούργιο εργαλείο προβολής της πόλης που σχετίζεται, επιτέλους, με την γαστρονομία», είπε στην ΕΡΤ ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Gian Andrea Garancini, ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος των διοργανωτών είναι «να γίνει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια από το δήμο Ηρακλείου προς αυτήν την κατεύθυνση».

Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από διαλέξεις με θέμα τη γαστρονομία αλλά και από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα δίνουν έμφαση στο ντόπιο στοιχείο.