Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Φυτοπροστασία της ελιάς κατά την τρέχουσα περίοδο

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου εξέδωσε γεωργική προειδοποίηση η οποία αναφέρεται στους εχθρούς και τις ασθένειες που απειλούν ή προσβάλλουν τις ελιές την περίοδο που διανύουμε, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, τηλέφωνο 2810282248.

ΜΑΡΓΑΡΟΝΙΑ : (Palpita unionalis)

Στο δίκτυο παγίδευσης σημειώνεται συνεχής δραστηριότητα του εντόμου με αλληλεπικαλυπτόμενες γενιές και μεγάλους πληθυσμούς. Κατά τόπους παρατηρούνται προσβολές μεγάλης έντασης όπου εκτός από τις βλαστικές κορυφές οι προνύμφες αποδεκατίζουν κομμάτια φύλλων ή ολόκληρα τα φύλλα και οι νεαροί βλαστοί φαίνονται αποφυλλωμένοι. Σε ελαιώνες με έντονη προσβολή τρώνε και τους καρπούς δημιουργώντας σπηλαιώδη φαγώματα στη σάρκα που φτάνουν μέχρι τον πυρήνα.

Οδηγίες:

− Συστήνεται προστασία και συνεχής παρακολούθηση των νεαρώνδέντρων στα φυτώρια και στους νέους ελαιώνες και τωνελαιοδέντρων που είχαν δεχτεί κλάδεμα ανανέωσης.

− Εξετάζετε αυτή την περίοδο τους παραγωγικούς ελαιώνες καιόταν διαπιστώνετε έντονη προσβολή στην βλάστηση και στουςκαρπούς να γίνει έγκαιρη επέμβαση με εγκεκριμένα σκευάσματα για την αποφυγή νέων προσβολών. Οι προνύμφες όσο μεγαλώνουν γίνονται ανθεκτικές στα εντομοκτόνα. Φροντίζετε να λούζονται οι λαίμαργοι βλαστοί στη βάση των δέντρων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρησιμοποιείτε μόνο φυτοπροστατευτικά σκευάσματα εγκεκριμένα στηνκαλλιέργεια. ∆ιαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες στις ετικέτες των σκευασμάτων και φροντίζετε νατηρούνται αυστηρά για να αποφύγετε κινδύνους στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ

http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_ENEMY_crops.aspx ενημερώνεστε για εγκεκριμένα εντομοκτόνα και ακαρεοκτόνα της ελιάς.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

4 εκατ. ευρώ για πληρωμές δικαιούχων Σπάνιων Φυλών Ζώων

Δημοσιεύτηκε

στις

Κονδύλια 4 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των δικαιούχων της δράσης «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων» ενέκρινε η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

Την διάθεση πίστωσης ποσού 4.000.000 ευρώ (τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ) από την Σ.Α.Ε. 082/1 και ιδιαίτερα από το έργο με Κ.Α.:2018ΣΕ08210041 αυτής, προκειμένου να πληρωθούν οι Δικαιούχοι της πράξης με τίτλο: «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων» στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.9 του Υπομέτρου 10.1 Μέτρο 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

2,62 εκ. ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε νέες πληρωμές ύψους 2.625.048,82 ευρώ που αφορούν 10.046 δικαιούχους προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ


Οι πληρωμές αφορούν κυρίως δασικά, αμπελοοινικά, γενετικούς πόρους, πρόωρη συνταξιοδότηση και ελαιουργικούς φορείς.

Δείτε τις πληρωμές

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

17η Γεωργική έκθεση Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο στους Βώρουςτου Δήμου Φαιστού


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γεωργικής Έκθεσης Μεσσαράς ανακοινώνει τη διοργάνωση της 17ης Παγκρήτιας Έκθεσης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Παραδοσιακών Προϊόντων.

Έχοντας ως βάση την εμπειρία των 31 ετών ιστορίας της, αυτή τη χρονιά η Έκθεση εξελίσσεται ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή νέων εκθετών και από άλλες κατηγορίες, συναφή με τον αγροτικό τομέα όπως η κτηνοτροφία και τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα. 

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των αγροτών για τις τελευταίες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα σχετικά με νέες μεθόδους καλλιέργειας, μηχανήματα, εξοπλισμό, φυτώρια, λιπάσματα κ.α. ενόψει της νέας αγροτικής χρονιάς. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες γεύσεις από κρητικά παραδοσιακά προϊόντα από όλα τα μέρη του νησιού και να ψυχαγωγηθούν με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το site της Έκθεσης www.georgiki-ekthesi-messaras.gr

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Cretanmagazine.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη