Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Γ. Σισαμάκης: «Δικαίωσή μας η ακύρωση της συγχώνευσης ΔΕΠΤΑΗ – ΔΕΠΑΝΑΛ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Η δημοτική αρχή Ηρακλείου έσπευσε στις αρχές Ιανουαρίου  να προχωρήσει τις διαδικασίες για συγχώνευση των δυο μεγαλύτερων ανωνύμων εταιριών του Δήμου με απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ από την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ


Δεν επέδειξε ωστόσο την ίδια βιασύνη στο να ενημερώσει τους Δημότες ότι η πολυσυζητημένη και «επεισοδιακή» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ακυρώθηκε ως «ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ» από την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΚρήτης.

Σύμφωνα και με την απόφαση της κ. Κοζυράκη (που επισυνάπτεται και η οποία αναρτήθηκε και στη Διαύγεια με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2019):

«Ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, αναφορικά με την απορρόφηση της «ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε.» από τη «ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.», καθώς η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε κατά παράβαση των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 110 του Ν. 3852/2010, οι οποίες ορίζουν: «1. Σε περίπτωση όπου σε ένα νέο δήμο λειτουργούν περισσότερες από μία ανώνυμες εταιρίες της ίδιας κατηγορίας που το σύνολο των μετοχών ανήκει στο νέο δήμο που προκύπτει από τη συνένωση και στα νομικά του πρόσωπα, συγχωνεύονται υποχρεωτικά σε μία ανώνυμη εταιρία. Το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει σχετική απόφαση με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. …..»

Ειδικότερα, με την ως άνω απόφαση συγχωνεύονται εταιρείες διαφορετικών κατηγοριών, δεδομένου ότι η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ είναι πολυμετοχική εταιρεία ΟΤΑ υπαγόμενη στις διατάξεις του άρθρου 265 του Ν.3463/2006, ενώ η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ ΟΤΑ ως μονομετοχική υπάγεται στις διατάξεις του 266 του ίδιου νόμου .

Επίσης, η ως άνω απόφαση δεν λήφθηκε με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον σε σύνολο σαράντα εννέα (49) μελών συγκέντρωσε είκοσι μία (21) θετικές ψήφους».

Τα ερωτήματα πλέον γίνονται αμείλικτα για τη Δημοτική αρχή και τη σπουδή της να προχωρήσει σε μια δομικού χαρακτήρα αλλαγή στο Δήμο, λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές. Μια σπουδή που πλέον κρίνεται παράνομη και με τη «βούλα» του κράτους!

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τηναντίθεσή της στις κινήσεις που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ένα περίεργο τοπίο στο Οργανόγραμμα του Δήμου, επισημαίνοντας ότι τίθεντο ευθέως ζητήματα σκοπιμότητας.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έρχεται να μας δικαιώσει!
Έστω και αυτή τη στιγμή, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει το θέμα και να δώσει τη δυνατότητα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, να αποφασίσει σχετικά.

Δηλώνουμε τέλος ότι εφόσον οι δημότες μας επιλέξουν με την ψήφο τους, και επειδή θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη τέτοιων εταιριών ως αναπτυξιακά εργαλεία του Δήμου, άμεσα θα προχωρήσουμε με μια μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας που θα εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν πέρα από τη συγχώνευση των δυο εταιριών. 

ΘΕΜΑ

Έπαθε εγκαύματα στην προσπάθειά του να σβήσει την φωτιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρολίγον τραγωδία στην φωτιά που εκδηλώθηκε στα Χανιά


Συναγερμός σήμανε χθες βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στις Βουκολιές Χανίων.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα με 6 πυροσβέστες για να φέρουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Να σημειωθεί ότι ο ένοικος στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συναγερμός για τον Κοσμά στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκδόθηκε silver alert για τον φοιτητή από το Ηράκλειο


Στις 14/6/2019, στις 21:00 ώρα, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Καβροχωρίου Ηρακλείου Κρήτης, ο Κοσμάς Κακούρης 20 ετών. Ο Κοσμάς Κακούρης έχει ύψος 1,60μ., ζυγίζει 60 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Για την εξαφάνιση του Κοσμά Κακούρη ενημερωθήκαμε σήμερα απογευματινές ώρες και κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής προβήκαμε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Κοσμά Κακούρη καθώς ενδέχεται συντρέχουν λόγοι οι οποίοι να θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνελήφθη στη Χερσόνησο με αέριο γέλιου

Δημοσιεύτηκε

στις

Του βρήκαν και 3.700 ευρώ


Συνελήφθη, χθες μετά τα μεσάνυχτα, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ένας 50χρονος για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου .

Σε έλεγχο στο αυτοκίνητο του 50χρονου βρέθηκαν φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 20 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
  • 270 μπαλόνια,  
  • 3  μεταλλικά κυτία,
  • 2 συσκευές εκτόξευσης δέσμη φωτός (lazer pointer)
  • Το χρηματικό ποσό των 3.700 ευρώ

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη