Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Γ. Σισαμάκης: Να προλαμβάνουμε για να μην θρηνούμε

Με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα


Την αδυναμία της Δημοτικής αρχής Ηρακλείου να ανταποκριθεί στις αυτονόητες ανάγκες αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών, ήρθε να καταδείξει για μια ακόμα φορά, η κατάσταση που δημιούργησαν στην πόλη αλλά και τις δημοτικές κοινότητες, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Τη φύση σίγουρα δεν μπορούμε να τη «δαμάσουμε», ωστόσο είναι πρωταρχικό μέλημα κάθε αρμόδιου σε Α’ ή Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και στην κεντρική διοίκηση, να μεριμνά και να προλαμβάνει.

Με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα είδαμε για μια ακόμα φορά κατολισθήσεις ακόμα και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, καταστροφές στο οδικό δίκτυο, αποκλεισμούς τοπικών κοινοτήτων λόγω …νερού!
Και δυστυχώς το πρόβλημα δεν φαίνεται να σταματά εδώ. Πολύ φοβόμαστε ότι τις επόμενες ημέρες το ήδη κακό οδικό δίκτυο του Ηρακλείου θα γίνει ακόμα χειρότερο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες και τις περιουσίες τους.

Το ζήτημα έρχεται για μια ακόμα φορά να καταδείξει ότι οι ευθύνες για την ποιότητα των έργων βαρύνουν εκτός από τους κατασκευαστές και τις Υπηρεσίες επίβλεψης και ελέγχου, είτε του δήμου, είτε οποιουδήποτε άλλου φορέα υλοποίησης. Και βέβαια ας μη μιλήσουμε για τις ευθύνες στο θέμα της συντήρησης, η απουσία της οποίας αποδείχτηκε περίτρανα αυτές τις ημέρες!
Ευθύνες τις οποίες δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύμα για να αρχίσουμε να τις αποδίδουμε!

Ως παράταξη «Ηράκλειο για όλους» έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο με προτάσεις για την αντιμετώπιση των κακοτεχνιών και τη συντήρηση της οδοποιίας ενώ θεωρούμε υποχρέωση και ευθύνη του Δήμου να συντονίσει και να αποδώσει την ευθύνη που αναλογεί στους συναρμόδιους φορείς και οργανισμούς που συχνά εκτελούν εργασίες στο οδόστρωμα δημιουργώντας το γνωστό «ράβε-ξήλωνε», για το οποίο ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει απολογηθεί κανείς προς τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν άμεσα, πέρα από την καταγραφή των ζημιών και στην άμεση αποκατάστασή τους.
Όταν φυσικά μιλάμε για αποκατάσταση δεν εννοούμε δυο κορδέλες για τη διακοπή της κυκλοφορίας ή δυο «φτυαριές» χαλίκι για να σκεπάσουμε το πρόβλημα, καθώς έτσι η «μάχη της λακκούβας» θα μετατραπεί σε «Βατερλό» για τους πολίτες και τις περιουσίες τους!
Ήδη άλλωστε, όπως αποδεικνύεται, έχασε τον σχετικό «πόλεμο» η Δημοτική αρχή!

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Η τραγική ιστορία της οικογένειάς της, ο πατέρας της είχε διαγνωσθεί με καρκίνο – Το νεαρό κορίτσι κατέρρευσε ενώ έκανε προπόνηση – Όλα τα...

ΚΡΗΤΗ

Η νεκροτομή αποκάλυψε ότι ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας Άγρια δολοφονία αποκαλύφθηκε μετά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι επί...

Sports

Στα  Νεώρια, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, ολοκληρώθηκε το 1ο ΕΤΑΠ του «ΔΕΗ  Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 27/4/2022, από το Ηράκλειο  Στην...

ΚΡΗΤΗ

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα! Ένας ακόμα άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στα Χανιά. Σύμφωνα με...