Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Γενική Συνέλευση – Εκλογές Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου 2017

Γενική Συνέλευση-Εκλογές Ομοσπονδίας


Σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής , για τη διετία 2017-2019 θα διενεργηθούν την 12η Μαρτίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ.
Επειδή οι ενέργειες των Σωματείων –Μελών πρέπει να είναι σύμφωνες με το καταστατικό, σας στέλνουμε τα παρακάτω υποδείγματα προς διευκόλυνσή σας:

1.Υπόδειγμα Α κατάστασης εκπροσώπων του Συλλόγου, που εξουσιοδοτούνται να εκπροσωπήσουν το Σύλλογο στις Αρχαιρεσίες της 12ης Μαρτίου 2017 και 19-3-2017 σε περίπτωση μη απαρτίας.
2.Υπόδειγμα Β πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου

ΣΗΜ: Τα δύο αυτά έγγραφα θα συμπληρωθούν, θα υπογραφούν και θα σφραγισθούν με τη σφραγίδα του Συλλόγου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το καταστατικό της Ομοσπονδίας προβλέπει σχετικά με το ανωτέρω θέμα τα παρακάτω:

1. Κάθε Σωματείο εκπροσωπείται στην Ομοσπονδία από πέντε(5) εκπροσώπους αυτού. Απ’ αυτούς οι τρεις (3) είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ και οι δύο(2) τακτικά μέλη του Σωματείου εκλεγόμενα για το σκοπό αυτό από τη Γενική Συνέλευση κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς να αποκλείεται και τα δύο (2) αυτά μέλη να είναι μέλη του Δ.Σ του Σωματείου( άρθρο 6 του Καταστατικού).
2. Το Σωματείο-Μέλος θεωρείται ότι εκπροσωπείται στις Γενικές Συνελεύσεις με την παρουσία τριών(3)τουλάχιστο εκπροσώπων του(άρθρο 9 του Καταστατικού).
3. Οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ και την Ε.Ε. υποβάλλονται με επιστολή των υποψηφίων αντιπροσώπων δέκα(10) τουλάχιστον ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες (άρθρο 10 του Καταστατικού).
4. Κάθε ψηφοφόρος υποχρεούται να ψηφίσει ένα(1) τουλάχιστο από τους υποψηφίου κάθε Σωματείου και μέχρι τρεις(3) για την Ε.Ε. από διαφορετικό Σωματείο ο καθένας τους. Μη τηρουμένων των ανωτέρω προϋποθέσεων το ψηφοδέλτιο κρίνεται άκυρο. Από κάθε Σωματείο εκλέγεται ένας(1) και μόνο εκείνος που πήρε τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση (άρθρο 11 του Καταστατικού).

Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε να μας στείλετε μέχρι 6-3-2017 το αργότερο τα υποδείγματα Α και Β συμπληρωμένα ως και τις αιτήσεις των υποψηφίων αντιπροσώπων για να καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο.

Η τήρηση των παραπάνω είναι ανάγκη να γίνει μέσα στις προθεσμίες που ορίζουμε και η παρουσία όλων την 12η Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. θα βοηθήσει στην εκλογή ενός δυναμικού Δ.Σ αντάξιου του κύρους της Επαρχίας μας. Ως πρώτη Γ.Σ. ορίζεται η 12η Μαρτίου 2017 και ως επαναληπτική η 19ηΜαρτίου 2017 την ίδια ώρα και ημέρα με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Εκλογή Προέδρου και πρακτικογράφου Γ.Σ., καθώς και τριμελούς εφορευτικής επιτροπής.
2. Λογοδοσία του Προέδρου για τα πεπραγμένα του Δ.Σ κατά το χρόνο που πέρασε.
3. Ταμειακός απολογισμός και προϋπολογισμός νέας χρήσης από τον ταμία.
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
5. Συζήτηση για τα πεπραγμένα, έγκριση και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
6. Προτάσεις, σκέψεις και κρίσεις μελών.
7. Ψηφοφορία.

Τα Σωματεία προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκλογές πρέπει να έχουν πληρώσει μέχρι και το 2017 τη συνδρομή τους που είναι (130) ΕΥΡΩ κατ’ έτος.

ΣΗΜ: Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ πρέπει απαραιτήτως να είναι τρεις μέχρι πέντε και να συμπληρώσουν αίτηση για να μπουν στο ψηφοδέλτιο.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και ευχές

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, σε ΔΥΟ Εκλογικά κέντρα Οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου(ΣΕΕΔΝΗ) για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.,  Ελεγκτικής...

Themata

Το μεσημέρι του Σαββάτου έκλεισαν οι κάλπες της ντροπής! – Μαζική αποχή στο Νομό Ηρακλείου 95,02% – Σε Πανελλαδικό επίπεδο 94,71% Οι ¨ηλεκτρονικές¨κάλπες που δια...

World

«Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη» Σε εορταστικό κλίμα, ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ, ο Τζο...

Themata

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν κέρδισε την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Σύμφωνα με τις προβολές του Edison Research και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, περιλαμβανομένου του...