Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Γιαούρτι – Μια απλή υπόθεση με 5 κινήσεις!

Διαμαρτυρόμαστε που το γιαούρτι είναι ακριβό, και δεν μπορούμε να το αγοράσουμε


Ωστόσο μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας με λίγες απλές κινήσεις!

Χρειαζόμαστε, 1 λίτρο γάλα με 3 % λιπαρά.

Μια κούτα σκόνη γάλακτος, όπου θα βάλουμε 6 κουταλιές της σούπας μέσα στο γάλα.

Τα βάζουμε αυτά σε μια κατσαρόλα και τα στένουμε στη φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει, δηλ να κάνει τις πρώτες φουσκάλες.

Κατόπιν το κατεβάζουμε, και περιμένουμε να κρυώσει τόσο, όσο να αντέχει μέσα το μικρό μας δαχτυλάκι μετρώντας ως το 21.

Αν τώρα δεν θέλουμε να περιμένουμε να κρυώσει μόνο του, τότε το μεταδιάζουμε από κατσαρόλα σε κατσαρόλα 30 φορές περίπου!

giaourti

giaourti1

giaourti2

Εγώ προσωπικά, βάζω την κατσαρόλα σε μια λεκάνη με νερό και το κρυώνω πολύ πιο γρήγορα!!

Όταν φθάσει το γάλα στην επιθυμητή θερμοκρασία, που όπως είπαμε το καταλαβαίνουμε με το δάχτυλο να αντέχει μετρώντας μέχρι το 21, τότε βάζουμε σε ένα πιάτο 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πρόβειο, που αγοράσαμε, η από το δικό μας, αυτό που θα φτιάξουμε, κρατάμε λίγο για να ξαναφτιάξουμε.

Βάζουμε λοιπόν και λίγο γάλα από το χλιαρό στη μαγιά γιαούρτι και τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, και το ανακατεύουμε ξανά λίγο, να στρώσει ομοιόμορφα.

Το αδειάζουμε μετά το γάλα στα μπολάκια (πλαστικά η πήλινα), και τους βάζουμε πάνω σελοφάν μεμβράνη και τα βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για 2 ώρες.

Άμα τα βγάλουμε και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τότε τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστο για 3 ώρες και έτοιμα!

Τόσο απλά!

Συνδυάζεται το γιαούρτι μας με μέλι η γλυκό σταφύλι η κεράσι, ότι άλλο γλυκό του κουταλιού έχετε.

giaourti3

giaourti4

giaourti5

giaourti6

giaourti7

 

Κείμενο – φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά