Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί τα Όσκαρ σνομπάρουν τη Jennifer Aniston;

Δημοσιεύτηκε

στις

Η 46χρονη ηθοποιός είναι η αγαπημένη των Αμερικάνων, αλλά όχι της Ακαδημίας και αυτό μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι τρέχει. Τι όμως;


 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αμέσως μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ, ξέσπασε ένας συρφετός από σχόλια και παραφιλολογία σχετικά με τις εκπλήξεις, τους αποκλεισμούς, ακόμη και για τον πολυφυλετικό χαρακτήρα τους (ή για την ακρίβεια την απουσία αυτού). Τον μεγαλύτερο ντόρο όμως δημιούργησε η απουσία της Jennifer Aniston από τις υποψηφιότητες για τον Ά Γυναικείο Ρόλο. Απουσία-έκπληξη κατα τους γνώστες των προγνωστικών οι οποίοι είχαν μεταφέρει στο συλλογικό συνειδητό τη σιγουριά ότι ακόμη κι αν δεν πήγαινε για τη νίκη (ειναι η χρονιά της Τζούλιαν Μουρ άλλωστε) η Jennifer είχε μια θέση στη χρυσή πεντάδα για την ερμηνεία της στο ‘Cake’. Έχει όμως το περιβόητο snub (το γνωστό…σνομπάρισμα ελληνιστί) πραγματικά να κάνει με απουσία συμπάθειας ή εκτίμησης προς το πρόσωπο της Άνιστον απο τους συναδέλφους της-μέλη της Ακαδημίας κινηματογράφου;

golden

Η Τζένιφερ Αναστασάκη τη δεκαετία του ’90 αποτέλεσε την ‘Αγαπημένη της Αμερικής’. Ότι ήταν η Τζούλια Ρόμπερτς για τον κινηματογράφο, εκείνη έγινε για την τηλεόραση. Στα 10 χρόνια που ακολούθησαν το θριαμβευτικό τέλος των Friends το 2004, με το ΕΜΜΥ αλλα και την Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στον τελευταίο κύκλο του υπέρ επιτυχημένου sitcom, η δουλευταρού Τζενιφερ πρωταγωνίστησε σε 19 ταινίες προσπαθώντας να αποτινάξει την στάμπα της τηλεοπτικής ηθοποιού. Με καραμπινάτες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως τα ‘the Break up’, ‘ο Μάρλεϊ κι εγώ’, ‘Αφεντικά για Σκότωμα’ και το πρόσφατο ‘We’re the Millers’, ακόμη και οι σνομπ επικριτές της όσες φορές προσπάθησε να βουτήξει στα πιο βαθιά νερά δραματικών ρόλων, παραδέχτηκαν ότι έχει την στόφα γνήσιας κομεντιέν. Επόμενο βήμα: οι σοβαροί ρολόι.

cake_poster_a_p

Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία απο online Οσκαρο-μπλόγκερς, δημοσιογράφους συνήθως παρά κριτικούς. Από τον Σεπτέμβριο που διεξάγονται ταυτόχρονα σχεδόν τα Φεστιβάλ του Τορόντο και της Βενετίας, αρχίζουν να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη οι ‘ποιοτικές’ ταινίες με Οσκαρικές βλέψεις και αυτοί οι σκιώδεις τύποι διαμορφώνουν με τα ρεπορτάζ τους αυτό που λέμε ‘κλίμα’ κι εντέλει τα προγνωστικά για την Οσκαρική κούρσα.  Αμέσως μετά τη πρώτη πρεμιέρα του ‘Cake’ στο Τορόντο, επισήμαναν το επιτυχημένο τσαλάκωμα της συνήθους γκλάμορους εικόνας που έχει η Aniston στα κόκκινα χάλια και την συνοδεύει ακόμη και στις ταινίες της, εξήραν την ωμή συγκινητική ερμηνεία της και αμέσως δημιουργήθηκε το κλίμα που προαναφέραμε. Υπήρχε ένα βασικό πρόβλημα όμως: Η ταινία στην οποία η ίδια είναι εξαιρετική δεν ήταν εξίσου καλή.

Οι πρώτες κριτικές μιλούσαν για μια άνιση, μικρής εμβέλειας ταινία με μια δύστροπη, αντιπαθητική κεντρική ηρωίδα που στο τέλος άφηνε τον θεατή ασυγκίνητο. Χειρότερα ακόμη, κάποιοι πιο κυνικοί και κακιασμένοι είπαν ότι η μόνη πραγματική έκπληξη είναι ότι η Aniston απλά έπαιζε την πάσχουσα απο χρόνιο πόνο ηρωίδα, χωρίς μακιγιάζ!

Οι μήνες πέρασαν και φτάσαμε στον Δεκέμβριο και ώ-τι-έκπληξη, το όνομα της φιγουράρει σε όλες σχεδόν τις λίστες υποψηφιοτήτων των βραβείων τα οποία άλλα περισσότερο (τα βραβεία του Σωματείου των Ηθοποιών) κι άλλα λιγότερο (Χρυσές Σφαίρες, Critics Choice) αποτελούν σοβαρές ενδείξεις αυτού που παιχνιδιάρικα είχε πει η ενθουσιασμένη  Σάλι Φιλντ παραλαμβάνοντας το δεύτερο Όσκαρ της: oh you like me, you really like me!

Παρά την χλιαρή αποδοχή της ταινίας της, η ερμηνεία της συναγωνίζεται αυτές καταξιωμένων βετεράνων συναδέλφων της όπως το φαβορί Julian Moore, την ήδη βραβευθείσα Reese Withespoon, καθώς και τις νεότερες hot Βρετανίδες Rosamund Pike (την έκπληξη του Gone Girl) και την Felicity Jones από το βιογραφικό ‘the Theory of Everything’ για την ζωή του μεγάλου Στηφεν Χόκιν. Τα πράγματα έδειχναν πολύ καλά για την Aniston…

Το ξημέρωμα της Πέμπτης όμως μια άλλη ερμηνεύτρια ήρθε από την πίσω πόρτα και παίρνει τη θέση της στη πεντάδα των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ. Η Marion Cotillard, σπαρακτική σε μια ωμή ερμηνεία, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, σε μια πραγματικά καλή ταινία, το “Δυο Μέρες και μια Νύχτα” των wonderboys αδερφών Dardenne. Σας θυμίζει κάτι;

Οι επαγγελματίες του κινηματογράφου, διότι αυτό είναι άλλωστε οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας, προτίμησαν τον καλύτερο ρόλο σε μια καλύτερη ταινία. Είναι ξεκάθαρο ότι η Jennifer Aniston στην κωμωδία το έχει. Αγαπητή στους συναδέλφους της, όπως απέδειξε η υποψηφιότητα της στα Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών για τα οποία ψηφίζει το σύνολο των 120.000 μελών του(!), φέρνει πολλαπλάσια πίσω την εμπιστοσύνη και τα…δολάρια, σε όποιον επενδύει στο κωμικό της timing. Χρειάζεται να βρει την καλή ταινία για να πείσει ότι εκτός από την ικανότητα για καλές ερμηνείες ξέρει και να επιλέγει το σωστό υλικό.

jennifer

Στην απονομή των Critics Choice (τα βραβεία των κριτικών όπου ήταν υποψήφια) το βράδυ της μέρας που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ  απάντησε με χάρη στην ερώτηση του κουτσομπόλη ρεπόρτερ του Ε! σχετικά με το καυτό θέμα της ημέρας του οποίου ήταν επίκεντρο:

“φυσικά και απογοητεύτηκα λίγο, αλλά κοιτάξτε όλη την εκτίμηση που αυτή η μικροσκοπική ταινία έχει λάβει, οι Χρυσές Σφαίρες, τα βραβεία του σωματείου, όλα αυτά είναι απλά κερασάκι στη τούρτα.”

Σχετικά με την Angelina η οποία επίσης παραβρέθηκε στην απονομή καθήμενη 3 τραπέζια  μακρυά, καθώς και την δίκη της ταινία το ‘Unbroken’ το οποίο επίσης αγνοήθηκε στις υποψηφιότητες είπε: “Νομίζω όλο αυτό το φτιαχτό πράγμα έχει παλιώσει και σιγά σιγά σβήνει. Το Unbroken ειναι τόσο όμορφη ταινία και (η Angelina) έκανε καταπληκτική δουλειά. Ήρθε η ώρα οι άνθρωποι να πάψουν αυτά τα χαμηλού επιπέδου BS (bullshit!) να αρχίσουν να επικροτούν την καλή δουλειά και να σταματήσουν όλη αυτή την χαζομάρα!”

Κυρίες και κύριοι, η 45χρονη πρώην America’s Sweetheart ειναι μια χαρά.

Πηγή : ladylike.gr

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΘΕΜΑ

Γιάννης Δασκαλογιάννης: Ο πρωτεργάτης των κρητικών επαναστάσεων κατά του τουρκικού ζυγού

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις 17 Ιουνίου του 1771 οι Τούρκοι κρέμασαν, έγδαραν και θανάτωσαν στον Χάνδακα


Σαν σήμερα, 17 Ιουνίου του 1771 οι Τούρκοι κρέμασαν, έγδαραν και θανάτωσαν στον Χάνδακα – με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο μπροστά στο πλήθος – μια από τις θρυλικότερες μορφές των Κρητικών Επαναστάσεων, τον Ανωπολίτη Ιωάννη Βλάχο ή Δασκαλογιάννη ή απλώς Δάσκαλο.

Ο Δασκαλογιάννης υπήρξε ένας από τους πλέον μορφωμένους Κρητικούς της εποχής του, έμπορος και ναυτικός, πολυταξιδεμένος, εύπορος, με πολλές διασυνδέσεις στο εξωτερικό και ηγετικές ικανότητες.

Ήταν αυτός που οραματίστηκε και τόλμησε την πρώτη ουσιαστικά επανάσταση κατα του Τουρκικου ζυγου το 1770 (γνωστή ως επανασταση του Δασκαλογιάννη), λέγεται πως σταθηκε εμπνευστής του Πεντοζάλι και βεβαίως η αφορμή πολλών ριζίτικων τραγουδιών ενώ προτομή του κοσμεί την πλατεία της Ανώπολης Σφακίων, την ομώνυμη πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηράκλειο και το αεροδρόμιο των Χανίων έχει το όνομα του.

“Μολών Λαβέ” εφώναξε ο Δάσκαλος ο Γιάννης
στ’ αποσταλμένους του Ραγιά απ’ τση Σούδας το λιμάνι.
“Ελευθεριά ή θάνατος” λεν και τα παλικάρια
και κάνανε επανάσταση σαν άγρια λιοντάρια.
Οι βρύσες γύρω τρίγυρα μαυρίζουν σαν τα δάση
Απο τρεις τόπους ξεκινούν εις τα Σφακιά να πάσι.
Αρχίζει ο πρώτος πόλεμος εις το Βελι τση Κράπης
πέφτουσι Τούρκοι αρίθμητοι κι ο μέγας Τζιρατζάπης.
Πέφτουν και δέκα Σφακιανοί περίσσια λαβωμένοι,
Μα από τσι Τούρκους πούναι εκειά κιανείς δεν απομένει….

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Life

Αντίστροφη μέτρηση για το Matala Beach Festival

Δημοσιεύτηκε

στις

3 μέρες γεμάτες μουσική, χαρά, διασκέδαση και θετικά συναισθήματα


Λίγες μέρες έμειναν και οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Και φέτος, τα Μάταλα ετοιμάζονται να υποδεχθούν πλήθος κόσμου σε ένα μουσικοχορευτικό αλλά και γεμάτο εκπλήξεις τριήμερο, στις 21,22 & 23 Ιουνίου.

Όσοι αναμένετε να βρεθούν τον Ιούνιο στην παραλία όπου έζησαν τα «παιδιά των λουλουδιών», θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές μοναδικές, αφού η μουσική και ο χορός σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται θα εκτοξεύσουν την διάθεση στα ύψη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς: Τips για τέλεια μαγειρέματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Με καλές δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό, μαζί με το τζατζίκι, τη χωριάτικη και το σουβλάκι, φωτογραφίζει στα μάτια των λαών τη γευστική ελληνικότητα


Πόσο ελληνικός, όμως, είναι ο εθνικός μας μουσακάς και πόσες διαφορετικές συνταγές κρύβονται κάτω από την μπεσαμέλ του;

Τι πάει να πει μουσακάς;
Η λέξη είναι αραβική και προέρχεται από τη λέξη musaqqa που σημαίνει «υγρός», «νοτισμένος», σε ελεύθερη μετάφραση ένα φαγητό ζουμερό, με τη σαλτσούλα του. Μουσακά έχει όλη η Μέση Ανατολή, η Αίγυπτος, η Τουρκία και όλα τα Βαλκάνια. Ο τουρκικός και ο λιβανέζικος μουσακάς μαγειρεύονται στην κατσαρόλα με λαχανικά, άλλοτε με αρνίσιο κρέας πολύ ψιλοκομμένο σαν κιμά και άλλοτε χωρίς κρέας. Οι Αιγύπτιοι τον φτιάχνουν με στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας στο πήλινο, χωρίς κιμά. Πιο κοντά στον δικό μας είναι ο περσικός μαγκουρμά, ένα πιάτο με στρώσεις από μελιτζάνα, κρεμμύδι και ψιλοκομμένο αρνίσιο κρέας. Αν και άκρως παραδοσιακός, ο δικός μας μουσακάς είναι δημιούργημα του 20ού αιώνα και παιδί του Σίφνιου Νικολάου Τσελεμεντέ, ο οποίος, θέλοντας να αποτινάξει τα ανατολίτικα στοιχεία της ελληνικής κουζίνας, σκαρφίστηκε τη Γαλλίδα μπεσαμέλ, που ήρθε να του δώσει μια άλλη φινέτσα και να τον κάνει γνωστό -κι αγαπημένο- στα πέρατα της Γης.

Οι εκδοχές του κλασικού
Μπελαλίδικος αλλά ακαταμάχητος, ο μουσακάς αποτελείται από τρία κεφάλαια: τα λαχανικά, τον κιμά και την μπεσαμέλ. Όλη η επιτυχία κρύβεται στην ισορροπία. Οι τρεις στρώσεις σε ίση δόση, χωρίς υπερβολική μπεσαμέλ.

Τα λαχανικά
Με μελιτζάνα σκέτη, με πατάτες ή και με τα δύο μαζί, με πιπεριές ή με κολοκύθια, ο μουσακάς μπορεί να γίνει και χειμωνιάτικος, με σελινόριζα ή σπανάκι αλλά και ανοιξιάτικος, με αγκινάρες ή καρότα. Μουσακά, όμως, μπορούμε να κάνουμε και με όσπρια, κυρίως με κίτρινη ή κλασική φακή, με φάβα και με ρεβίθια.

Τα μυστικά της μελιτζάνας
*Το ιδανικό κόψιμο θέλει μέτρια παχιές τις φέτες και το καθάρισμα σε ριγέ λωρίδες ή με όλη τη φλούδα, κάτι που κάνει ομορφότερο τον μουσακά και βοηθά τη μελιτζάνα να μη διαλυθεί στο μαγείρεμα.
*Η γιαγιά μου, Πολίτισσα και δεινή μαγείρισσα, θεωρούσε πως η σκέτη μελιτζάνα, χωρίς πατάτα, κάνει τον μουσακά πιο ελαφρύ, πιο γκουρμέ. Το μυστικό, όμως, είναι να μη σου βγει λαδοπιωμένη. Για να το πετύχεις, αφήνεις για 1 ώρα τουλάχιστον τις μελιτζάνες σε κρύο νερό με αλάτι, τις στύβεις καλά, τις στραγγίζεις και μετά τις τηγανίζεις σε ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι, πάντα σκεπασμένες με σήτα γιατί πιτσιλάνε αλύπητα. Στη συνέχεια, τις βάζεις σε τρυπητό και τις αφήνεις να στραγγίξουν μια ολόκληρη νύχτα. Η εντυπωσιακή ποσότητα λαδιού που φεύγει είναι που κάνει τον μουσακά ελαφρύ.
*Για ακόμη πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, κόβετε τις φέτες λίγο πιο χοντρές, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις ψήνετε για 30 λεπτά, στους 180οC.
*Το δικό μου μυστικό νοστιμιάς: μαζί με τη μελιτζάνα ψήνω ή τηγανίζω και 3-4 πιπεριές κέρατο κομμένες εγκάρσια στη μέση.

Ο κιμάς
*Η κλασική συνταγή θέλει τον κιμά αρνίσιο -που ταιριάζει ιδανικά στην μελιτζάνα- ή μίγμα από χοιρινό και μοσχαρίσιο. Ωστόσο, καλύτερα να αποφύγετε τον άπαχο κιμά. Το λιπάκι κάνει τη -βελούδινη- διαφορά!
*Περί ορέξεως, εσείς αποφασίζετε, του ταιριάζει και λίγη κανέλα, λίγο μπαχάρι ή απλά 1 γεμάτο κουταλάκι από μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο.
*Το σβήσιμο με μισό ποτηράκι λευκό κρασί βοηθά τη νοστιμιά.
*Οι περισσότεροι σοτάρουν τον κιμά με ξερό κρεμμύδι. Εγώ βάζω μόνο ψιλοκομμένο σκόρδο, κάτι που λατρεύει η μελιτζάνα. Εσείς μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο!

Η βασική συνταγή για Σάλτσα Κιμά

Η σάλτσα ντομάτας
*Μετά από πολλά πειράματα κατέληξα ότι ο ιδανικός μουσακάς θέλει τη φρέσκια, τριμμένη ντομάτα του αλλά και ένα κουτί κονκασέ περασμένο από το multi, για χρώμα, πιο πλούσια νοστιμιά και αποτέλεσμα πιο ελαφρύ από τον πελτέ.
*Ο ψιλοκομμένος μαϊντανός στο τέλος δίνει μια άλλη διάσταση στο αποτέλεσμα.

Η μπεσαμέλ
Η νοστιμότερη, ίσως, μπουκιά, είναι η μπεσαμέλ της κορυφής! Όπως κι αν την φτιάξετε μην υπερβάλλετε στο ύψος. Μια λεπτή στρώση είναι αρκετή.

*Μπορείτε να την κάνετε με σιμιγδάλι (1 λίτρο γάλα, 5 κουτ. σούπας βούτυρο, 7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό) ή κλασική με αλεύρι (επίσης 7 κουτ. σούπας). Να προσέξετε μόνο το βούτυρο: αληθινό, από αγελαδινό γάλα, και όχι φυτικό αν θέλετε να γίνετε διάσημοι για το μουσακά σας.
*Λίγη τριμμένη γραβιέρα και 2 αβγά χτυπημένα εκτός φωτιάς, μαζί με ελάχιστο μοσχοκάρυδο, και έτοιμη η τέλεια μπεσαμέλ!
*Αν τη θέλετε λίγο πιο ξινούτσικη και πιο ελαφριά, θα προσθέσετε στο τέλος 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%.

Η βασική συνταγή για Μπεσαμέλ 

Το καλό στρώσιμο
Η επιτυχία του μουσακά κρίνεται από τη σωστή αρχιτεκτονική του: Μια στρώση μελιτζάνες, πασπάλισμα με τριμμένο κεφαλοτύρι, άλλη μια στρώση μελιτζάνες, κεφαλοτύρι, κιμάς, μια στρώση μελιτζάνες, μπεσαμέλ!

Το φινίρισμα
Η χρυσαφένια, τραγανή κρούστα είναι όλα-τα-λεφτά ενός μουσακά! Για να την πετύχετε, θα πασπαλίσετε την επιφάνεια με γαλέτα και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Το ψήσιμο
Στους 180οC, σε ζεστό φούρνο και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (1 ώρα περίπου). Η ιδανική θερμοκρασία για να ενωθούν, να μελώσουν τα υλικά.

Και πότε τρώμε;
Για να αποδώσει το φουλ της γεύσης του ο μουσακάς πρέπει να ξεκουραστεί για 2 ώρες τουλάχιστον. Έτσι κόβεται καλύτερα και δίνει εντονότερα τα αρώματα. Πότε είναι πιο νόστιμος; Μα, την επομένη, φυσικά!

olivemagazine.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη