Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Γκρέμισαν παράγκα στο Μπάλο

Κατεδάφιση ξύλινου παραπήγματος στον Μπάλο Κισσάμου

Την κατεδάφιση και απομάκρυνση μιας αυθαίρετης ξύλινης κατασκευής περίπου οκτώ τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιούνταν ως χώρος πώλησης τοπικών εδεσμάτων και η οποία βρίσκεται εντός αναδασωτέας έκτασης στον Μπάλο Κισάμου, αποφάσισε η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη.

Αναλυτικά η απόφαση:

Την κατεδάφιση – απομάκρυνση από αναδασωτέα έκταση στην θέση “Μπάλος ” τ.κ. Γραμβούσας Δήμου Κισσάμου αυθαίρετης ξύλινης κατασκευής εμβαδού 8,3τ.μ. που χρησιμοποιείται ως χώρος πώλησης τοπικών εδεσμάτων και επειδή μέχρι σήμερα η ανωτέρω αυθαίρετη κατασκευή δεν κατεδαφίστηκε – απομακρύνθηκε από τους φερόμενους ιδιοκτήτες παρά την νόμιμη προς τούτο κλήτευσή σας.
Σύμφωνα με το άρθρο 67Α Ν.998/79, όπως ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 28 Ν.4014/2011, όπως ισχύει η κατεδάφιση -απομάκρυνση θα γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Α.Δ.Κ (Δνση Τεχνικού Ελέγχου), ενώ αρμόδια υπηρεσία για την εκτέλεση της τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης τον συντονισμό, την συνδρομή και παρακολούθηση είναι το Τμήμα Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων του ΣΕΠΔΕΜ (Σώμα Επιθεώρησης, Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας, κ΄ Μεταλλείων) του ΥΠ.ΕΝ , όπου απαιτείται και ύστερα από την υπόδειξη της οικείας Δνσης Δασών και του αρμόδιου Δασονομείου.

Ο Δήμος Κισσάμου, που στην περιφέρειά του βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή, στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, παρακαλείται για την εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 5 του άρθρου 71 του Ν. 998/79 όπως ισχύει .

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 67Α του Ν.998/79, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 40 του Ν.4280/2014 (ΦΕΚ 159τ.Α΄) μπορείτε να παραδώσετε το κατεδαφιστέο στην Δνση Δασών Χανίων προς κατεδάφιση ή να προβείτε ο ίδιος στην κατεδάφιση, απαλλασσόμενος, από την ημέρα της κατεδάφισης ή της οικειοθελούς παράδοσης, του προστίμου της ίδιας διάταξης που εκδίδεται μετά την τελεσιδικία της παρούσης απόφασης, υποβάλλεται συμποσούμενο ανά έτος και υπολογίζεται ως εξής (ένα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και ημέρα διατήρησης των αυθαιρέτων, με έναρξη την ημέρα της κλητεύσεως για κατεδάφιση) ενώ παραμένει η υποχρέωση καταβολής της ανωτέρω αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα από την ημέρα της κλήτευσης για κατεδάφιση μέχρι της κατεδάφισης ή οικειοθελούς παράδοσης του αυθαιρέτου, με τον ίδιο τρόπο προσδιορισμού.
Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται προσφυγή μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από της κατά νόμο κοινοποίησης ή τοιχοκόλλησης στην οικία των φερόμενων ιδιοκτητών ως κάτοχοι της παράνομης κατασκευής, ή τον εργολάβο ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου της τοποθεσίας του ακινήτου και παρακαλείσθε να μας γνωστοποιήσετε αντίγραφο της τυχόν ασκηθείσης προσφυγής.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Από το Δικαστήριο κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει την ύπαρξη του φυσιγγίου στο σπίτι του παππού του όπου διέμενε Αθωώθηκε στο μονομελές πλημμελειοδικείο...

ΚΡΗΤΗ

Στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα Τροχαίο σημειώθηκε για ακόμη μια φορά στους δρόμους της Κρήτης. Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 2 τα ξημερώματα της...

ΚΡΗΤΗ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αλικιανού – Φουρνέ Νεκρός είναι ένας 55χρονος δικυκλιστής, η μοτοσικλέτα του οποίου συγκρούστηκε –...

ΚΡΗΤΗ

Η 44χρονη φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 3 σήμερα τα ξημερώματα μία γυναίκα 44 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες...