Connect with us

ΘΕΜΑ

Η απάντηση του Αρτέμη Βεϊσάκη μετά την διαγραφή του

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Γόρτυνας Αρτέμη Βεϊσάκη


Αποτέλεσε δυσάρεστη και αναπάντεχη έκπληξη για μένα η απόφαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μεγάλη Γόρτυνα” Μιχάλη Κοκολάκη να προτείνει τη διαγραφή μου από την παράταξη με την οποία ξεκινήσαμε μαζί για να φέρουμε την αλλαγή στο Δήμο της Γόρτυνας με κεντρικό σύνθημα “Πάμε τη Γόρτυνα Ψηλά”.
Θλίβομαι γιατί με αυτή την υπαγορευμένη απόφαση με την οποία με θέτει εκτός δημοτικής ομάδας αποδεικνύεται το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Όχι μόνο δεν πάμε τη Γόρτυνα “Ψηλά” και “Μπροστά” αλλά την γυρίζουμε δεκαετίες πίσω σε λογικές και πρακτικές που θα έπρεπε να είχαν εκλείψει.

Λυπούμαι βαθύτατα γιατί αυτή η απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ακόμα και σήμερα, εν έτει 2019, στην τοπική αυτοδιοίκηση επιβιώνουν πρακτικές που καταστρατηγούν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, χειραγωγώντας τη σκέψη και τη βούληση των αιρετών εκπροσώπων.
Λυπούμαι γιατί αντιλαμβάνομαι τη λογική με την οποία κάποιοι -ίσως όχι όλοι- συντάχθηκαν με μια τέτοια απόφαση στην οποία δεν τους δόθηκαν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης ή αντιπαράθεσης.
Λυπούμαι, κυρίως, γιατί πρόκειται για μια έσχατη ενέργεια που έρχεται να καταστρατηγήσει την ελευθερία της έκφρασης, προβάλλοντας ως υπέρτατη αξία την παραταξιακή πειθαρχία, την υποταγή στη βούληση του αρχηγού και στο “αποφασίζομεν και διατάζομεν” χωρίς αντίλογο, είτε αυτή η απόφαση είναι σωστή είτε όχι και το σημαντικότερο είτε αυτή είναι ΝΟΜΟΤΥΠΗ είτε όχι.
Η λακωνική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο κ. Μιχάλης Κοκολάκης με την οποία με θέτει εκτός παράταξης αρκείται στο αποφασιστικό μόνο σκέλος, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στα γεγονότα που προηγήθηκαν.

Δεν νομίζετε κ. Κοκολάκη ότι οι Γορτύνιοι Δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν τι μεσολάβησε της εσπευσμένης απόφασής σας να με θέσετε εκτός παράταξης;
Δεν θεωρείται ότι είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να γνωρίζουν γιατί πέντε μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής ένα μέχρι πρότινος στέλεχος και αξιότιμο μέλος της παράταξής σας, εκδιώκετε με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο;
Θα μου επιτρέψετε να αποκαλύψω όλη την αλήθεια και τα όσα προηγήθηκαν της διαγραφής μου, χωρίς φόβο και πάθος! Εξάλλου η προσωπική μου διαδρομή στην αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως ούτε φοβούμαι την αλήθεια, ούτε χειραγωγούμαι.

Σε μια από τις πρώτες συναντήσεις της δημοτικής μας ομάδας προ μηνός τέθηκε το ζήτημα του ενιαίου διδακτηρίου στο οποίο συστεγάζεται το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Βαρβάρας.
Ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κοκολάκης έχοντας προηγουμένως ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία υποστήριζε στη συνάντηση μας την ακαταλληλότητα του κτιρίου, ζητώντας από όλους τους συμβούλους της παράταξής μας να προσφύγουμε στον Εισαγγελέα (!) χωρίς να περιμένουμε το έγγραφο του αρμόδιου μηχανικού το οποίο και τελικώς ήρθε στο Δήμο, σύμφωνα με το οποίο το κτίριο χρήζει μεν στατικής ενίσχυσης, δεν κρίνεται όμως επικίνδυνο και ακατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών, όπως ο ίδιος υποστήριζε.
Τότε ο κ. Κοκολάκης έδειξε να δυσανασχετεί από την δική μου απόφαση να μην αποδεχτώ, ασυζητητί, την προσφυγή στη δικαιοσύνη, αντιπροτείνοντας να αναμένουμε το πόρισμα του ειδικού για την κατάσταση του κτιρίου, το οποίο και επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριζα. Ήταν η πρώτη φορά που διαφάνηκε στη συμπεριφορά του κ. Κοκολάκη ότι δεν δέχεται την αντίθετη γνώμη, όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι αυτή.

Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες και που αφορούν την παρασκηνιακή επιλογή του ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ αλλά και την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα-όπως μου δίνει ο νόμος το δικαιώμα- από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο εκλεγμένος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κοκολάκης.
Ασφαλώς και ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον κ. Κοκολάκη να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις να δικαιωθεί.
Ο νόμος, ωστόσο, προβλέπει ότι θα πρέπει να κινηθούν παραταξιακές διαδικασίες για την ΕΚΛΟΓΗ και δεν προτείνει τον ορισμό ή την τοποθέτηση ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ σε περίπτωση που ο ήδη εκλεγμένος κηρύσσεται έκπτωτος και εκπίπτει του αξιώματος.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει ο νόμος ότι ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ θα είναι τυπικός και προσωρινός.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ο νόμος ότι τοποθετείται ή επιλέγεται ή διορίζεται από τον απερχόμενο.
Ο νόμος κ. Κοκολάκη είναι σαφής και ξεκάθαρος.
Συγκαλείται με ευθύνη του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Ειδική Συνεδρίαση, κατόπιν επίδοσης προσκλήσεων στα γραφεία του Δήμου και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την ΕΚΛΟΓΗ και μάλιστα με μυστική ψηφοφορία ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗς ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΑΣ.
Αυτό κ. Κοκολάκη απέχει παρασάγκας από τη διαδικασία που έγινε το Σάββατο 31-08-2019 στα γραφεία της εταιρίας σας στις 11.00 το πρωί, όπου σε παραταξιακή συγκέντρωση μας ανακοινώσατε ότι ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ θα είναι ο εξάδελφός σας και με μηδενική εμπειρία στην άσκηση καθηκόντων δημόσιας διοίκησης κ. Λευτέρης Κοκολάκης.
Την ώρα που ο νόμος προβλέπει άλλα και που και εγώ ο ίδιος προσωπικά και τηλεφωνικά σας είχα ενημερώσει το προηγούμενο βράδυ ότι ενδιαφέρομαι να θέσω εαυτόν στη διαδικασία της εκλογής καθώς ήμουν δημοτικός σύμβουλος την προηγούμενη δημοτική περίοδο, έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος για μια διετία και αντιπρόεδρος της ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ.
Όμως βρέθηκα προ-αποφασισμένων καταστάσεων και προτετελεσμένων γεγονότων, καθώς μας αιφνιδιάσατε ανακοινώνοντας μας ότι έχετε ήδη αποφασίσει και προτείνει τον ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ζητώντας μας να συμφωνήσουμε με την απόφασή σας, χωρίς να γνωρίζουμε καν το όνομά του και μάλιστα μπήκατε στη διαδικασία να ρωτάτε τον καθένα ονομαστικά αν συμφωνεί με την απόφασή σας!
Μάλιστα, μας φέρατε επιτόπου και με βιασύνη να υπογράψουμε το πρακτικό της συνεδρίασης για την εκλογή νέου Δημάρχου και με ημερομηνία 31-08-2019, διαδικασία για την οποία εξέφρασα επιφυλάξεις και σας ενημέρωσα ευθύς αμέσως ότι δεν είναι σύννομη με τα όσα ορίζει ο κώδικας της αυτοδιοίκησης και ότι γίνεται εσπευσμένα, χωρίς να έχουν επιδοθεί προσκλήσεις και χωρίς να λάβετε υπόψην σας τυχόν και άλλες υποψηφιότητες.

Δύο μέρες μετά, τη Δευτέρα 02-09-2019 και σε συνάντηση που είχαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου -βλέποντας το λάθος σας ετεροχρονισμένα- μας ζητήσατε να “κλείσουμε” το θέμα απλά παραποιώντας τις ημερομηνίες, έχοντας αντιληφθεί και ο ίδιος ότι δεν νομιμοποιείτο μια τέτοια διαδικασία, προτού αναλάβει καθήκοντα στο Δήμο η νέα δημοτική αρχή.
Τότε αντιλαμβανόμενος και πάλι τον κίνδυνο να προσβληθεί η απόφαση, σας ζήτησα να τηρήσετε τη νομιμότητα και να εφαρμόσετε κατά γράμμα τη διαδικασία, όπως και έγινε την επόμενη μέρα στις 03-09-2019, έχοντας επιβεβαιωθεί για όσα σας είχα προειδοποιήσει στην Αγία Βαρβάρα πριν από δύο μέρες.

Προτού ξεκινήσει η διαδικασία σας κατέθεσα μια πρόταση την οποία μάλιστα και ζήτησα να ανακοινώσετε ενώπιον όλων των μελών της δημοτικής μας Ομάδας.
Σας πρότεινα καταρχήν να υποστηρίξουμε όλοι μαζί ηθικά και οικονομικά την προσφυγή σας στο ΣτΕ και μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ να παραμείνει στην άσκηση των καθηκόντων του Δημάρχου ο “προσωρινός” όπως είχατε ανακοινώσει Δήμαρχος κ. Λευτέρης Κοκολάκης.
Αν όμως η έκβαση του ΣτΕ δεν είναι η αναμενόμενη για όλους μας, όπως και για το 70% των δημοτών που μας ψήφισαν, τότε σας ζήτησα να δεσμευτείτε ενώπιον μας και με πρακτικό ότι θα σταματήσει να ασκεί καθήκοντα ο κατ’ επιλογήν σας ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Λευτέρης Κοκολάκης, προτείνοντας σας να επαναληφθεί η διαδικασία της εκλογής, χωρίς τη δική σας παρέμβαση αυτή τη φορά, εκλογή στην οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες-πέραν της δικής μου-ενδεχομένως υποψηφιότητες.
Τι πιο λογικό και σωστό;
Όμως εσείς κ. Μ. Κοκολάκη ούτε καν σκεφτήκατε την πρόταση που σας έκανα, ούτε καν λάβατε υπόψη σας τις διαδικασίες, απαντώντας απόλυτα ότι αν η έκβαση του ΣτΕ δεν είναι αυτή που όλοι θα θέλαμε και που θα ευχόμασταν, Δήμαρχος Γόρτυνας θα εξακολουθήσει να είναι και να ασκεί τα καθήκοντά του ο προ-επιλεγμένος από εσάς και εξάδελφός σας κ. Λευτέρης Κοκολάκης.
Το “αποφασίζομεν και διατάζομεν” σε όλο του το μεγαλείο!
Τότε και εγώ σας απάντησα ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ψηφοφόρους της παράταξής μας αλλά και απέναντι σε όλους τους Γορτύνιους Δημότες ΘΕΤΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ για τη θέση του Δημάρχου Γόρτυνας, λαμβάνοντας τελικώς την ψήφο μου και μόνο, επειδή εσείς είχατε δώσει αυστηρή γραμμή, προκαταβάλλοντας με ανακοινώσεις στον Τύπο ποιον επιθυμούσατε για Δήμαρχο.

Προφανώς, η στάση μου και η επιθυμία μου να προστατεύσω εσάς και την παράταξή μας από αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες και να προασπίσω τη νομιμότητα δεν ήταν αρεστή.
Προφανώς, η διαφορετική άποψη και ότι “ξεφεύγει” από τη συντεταγμένη πορεία που εσείς έχετε χαράξει για την παράταξή μας και για τον Δήμο μας, δεν είναι αρεστή.
Μάλλον πως δεν έχετε αντιληφθεί ότι οι συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας δεν είναι σαν τις συνεδριάσεις που κάνετε με τους υπαλλήλους της εταιρίας σας για να διατάζεται και αυτοί να εκτελούν τις επιθυμίες σας!

Οι ενέργειές σας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα προεκλογικά επαγγελόσασταν για τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών και για την προάσπιση της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης των αιρετών και ειδικότερα των δημοτικών συμβούλων.
Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την επιφύλαξή μου για το κατά πόσον νομιμοποιείστε κ. Κοκολάκη, όντας έκπτωτος και προτού να συγκροτηθεί το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να προτείνετε και να προβαίνετε σε διαδικασία διαγραφής μου από την παράταξη της “Μεγάλης Γόρτυνας”.
Τέλος θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και την επιφύλαξή μου κατά πόσον νομιμοποιείστε να συμμετέχετε “παρασκηνιακά”στην άσκηση των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Γόρτυνας, επιβάλλοντας μια ιδιόμορφη κατάσταση διπλοπροσωπίας στο Δήμο της Γόρτυνας, όπου άλλος θα λέγεται και θα φαίνεται Δήμαρχος και άλλος θα Διοικεί.

Με τιμή και με το θάρρος της γνώμης

ΑΡΤΕΜΗΣ ΒΕΙΣΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, έργου πνοής για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Κρήτη


Με την υπογραφή της σύμβασης και την ένταξη των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.  

Με την διαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, θα αναδειχθούν η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά τηςΑρχαίας Γόρτυνας και, γενικότερα, της Μεσαράς, προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά, συνολικά, του νησιού μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του την περιφέρεια Κρήτης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου φορείς, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και, κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. 

Ως νέα δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την περιφέρεια Κρήτης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς, που συνέβαλαν ώστε να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Η προστασία, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και «γνωριμία» των δημοτών – και ιδιαιτέρως των μαθητών μας – με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη