Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Life

Η χορωδία του Κώστα Σταυρουλάκη στις Μοίρες το 1916

ΌΤΑΝ ΉΤΑΝ ΜΕΓΆΛΗ Η ΈΚΠΛΗΞΗ ΣΕ ΌΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ, Η ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΊΑΣ ΤΟΥ ΚΏΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΆΚΗ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ!

Μία μέρα που ήταν Τετάρτη στις 20 Αυγούστου του 1916, έγινε μια συναυλία, μια διαδρομή στα μουσικά μονοπάτια, με τα «Παραδοσιακά Μουσικά ξόμπλια» της χορωδίας «Κεντρώας Κρήτης μελωδοί» του Κωνσταντίνου Σταυρουλάκη, που έγινε στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γορντύνης και Αρκαδίας.

Η παραδοσιακή μουσική χορωδία Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί” με τα “μουσικά μονοπάτια” της, μας ταξίδεψαν σε αρκετά Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και σε τραγούδια του ίδιου του Κωνσταντίνου.

Με τη δική μου μάτια και άποψη, επαίνεσα αυτή την ενέργεια, και φυσικά δεν παρέλειψα να συγχαρώ και προσωπικά τον δημιουργό της πολυμελούς ορχήστρας τον μεγάλο μαέστρο Kωνσταντίνου Σταυρουλάκη, για το άριστο και άψογο αποτέλεσμα!

Θαύμασα και απόλαυσα όλα γενικά τα μουσικά κομμάτια, με την ιδιαίτερη απόδοση όλης της ορχήστρας!
Ξεχώρισα τότε δύο άτομα, χωρίς να έχω καμία πρόθεση να αδικήσω τα υπόλοιπα μέλη επάνω στη σκηνή.
Το ένα μεγάλο ταλέντο που ξεχώρισε, ήταν αυτό της νεαρής μονωδού Αγγελικής Δαρμή, για τις απίστευτες φωνητικές ικανότητες της, και την αφάνταστα γλυκιά μελωδικότητα στη φωνής της!

Επίσης όλοι θαυμάσαμε και τη πιο μικρή σε ηλικία επί σκηνής την μονωδό, Καδιανάκη Αριστέα!
Η μικρή Αριστέα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ήταν δεν ήταν 8 χρόνων, που πολλά κορίτσια στην ηλικία αυτή παίζουν ακόμα με τις κούκλες τους, εν τούτοις η μικρή Αριστέα ήταν κι εκείνη μια μεγάλη έκπληξη της βραδιάς!
Όσο μικρή κι αν ήταν η Αριστέα, τόσο άψογη ήταν στην ερμηνεία της, χωρίς κανένα φάλτσο! Έκανε όλους εμάς πολύ ευτυχείς με το κελαηδιστό άκουσμα της φωνής της, καθώς την συνόδευε η υπόλοιπη ορχήστρα! Πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα!

Συγχαρητήρια στους γονείς της Αριστέας, που έχουν αυτό το άξιο τέκνο, και εύχομαι να πάει πολύ μπροστά στο μέλλον γιατί το αξίζει!

Η μικρή Αριστέα, από ότι μας απέδειξε, μόνο μικρή δεν είναι!
Μπράβο και συγχαρητήρια στον μεγάλο μαέστρο μας Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη, που ξέρει να επιλέγει άτομα με πραγματικά ταλέντα και υπέροχες φωνές, για να μπορεί ο κόσμος να θαυμάζει ένα πολύ καλό, και καλοδουλεμένο αποτέλεσμα!

Θαύμασα το καλλιτεχνικό ταλέντο του εκ παιδιόθεν φίλου μου Κώστα, για το απίστευτα όμορφο και γλυκό τραγούδι «Είδωμεν το φως ο αληθινόν» δημιουργία του ίδιου του μαέστρου, που με αυτό έκλεισε και η σκηνή, και μας καταγοήτευσε όλους με την απίστευτη ερμηνεία όλων!

Εκτός που το τραγούδι αυτό είναι απίστευτα νοσταλγικό και όμορφο, φέρνει επίσης και ένα εξίσου όμορφο μήνυμα, πως θα δούμε πραγματικά το φως, μόνο μέσα από την λαογραφία και την παράδοση. Μονάχα αυτό το «αληθινόν φως» θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά και σαν κοινωνία και σαν χώρα!

Κείμενο – φώτο: Γεώργιος Χουστουλάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο χαρουπόμυλος στον Κόκκινο Πύργο Ο Γεώργιος Πετράκης (1890 – 14 Σεπτεμβρίου 1972), περισσότερο γνωστός ως «Πετρακογιώργης», ήταν Έλληνας επιχειρηματίας, αντιστασιακός και πολιτικός. Την...

Themata

Τις προγραμματικές Συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Σταδίου Μοιρών, προϋπολογισμού 2.000.000€ και την κατασκευή Κλειστού Ξιφασκίας στην Πόμπια , προϋπολογισμού 850.000€, υπέγραψαν ο υφυπουργός...

Themata

Ο άτυχος 50χρονος, πατέρας δύο παιδιών έχασε την μάχη με την ζωή Με τον χειρότερο τρόπο εξελίχθηκε δυστυχώς ο σοβαρός τραυματισμός ενός 50χρονου οικοδόμου,...

Themata

Στο κέντρο των Μοιρών «Ο νόμος ισχύει τουλάχιστον 4 δεκαετίες δεν διαφωνώ!! Όπως παραδέχομαι ότι στο κατάστημα μας μετά τις 11:00 μμ έχω συλληφθεί...