Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Η επόμενη μέρα της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η επόμενη ημέρα της φωτιάς που κατέστρεψε μια πτέρυγα του παλιού κτιρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, με την Πυροσβεστική να ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς


Η πρυτανεία του Ιδρύματος, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κρήτης, να έχουν ως προτεραιότητα τη στέγαση των φοιτητών που έμεναν στις εστίες οι οποίες καταστράφηκαν.

Για το λόγο αυτό έρχεται σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος στις 15:00 θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές, ενώ μία ώρα αργότερα θα παραβρεθεί σε σύσκεψη που θα γίνει στην Περιφέρεια Κρήτης. Εκεί θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τόσο για τη στέγαση των φοιτητών, όσο και την αποζημίωσή τους αφού έχασαν όλα τα προσωπικά τους είδη και αντικείμενα.

Να σημειωθεί ότι από χθες βρίσκεται στο Ηράκλειο κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, που χειρίζεται θέματα φοιτητικής Μέριμνας.

Χθες οι φοιτητές των εστιών είτε έμειναν σε φίλους, είτε στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις των Βουτών, όπου μεταφέρθηκαν στρώματα, ενώ πολλοί πολίτες και φορείς πήγαν ρούχα, πετσέτες, και είδη πρώτης ανάγκης.

Στο μεταξύ στο Ηράκλειο υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, στον άψογο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς, πριν πάρει διαστάσεις και κυρίως πριν επεκταθεί στους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου υπήρχαν τέσσερα βαρέλια με οινόπνευμα και πολλές συσκευασίες με αιθανόλη.

Επίσης έγινε άμεση εκκένωση των εστιών από τους φοιτητές που έμεναν και έτσι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

Να σημειωθεί ότι πρώτος αντιλήφθηκε τη φωτιά ο φύλακας των εγκαταστάσεων. Είδε τους καπνούς και τηλεφώνησε αμέσως στην Πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ ξεκίνησε να ειδοποιεί τους φοιτητές να φύγουν από τις εστίες.

ΚΡΗΤΗ

Αίτημα προς Ευρωπαϊκή Ένωση για αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατατέθηκε αίτημα από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης


Αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη στις 23 Φεβρουαρίου, κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στις 15.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, οι υπηρεσίες του κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά τις πλημμύρες δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ώστε να υποβληθεί έγκαιρα και εμπρόθεσμα το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου.

Με την θετική αξιολόγηση του αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Ταμείο Αλληλεγγύης θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, όπως οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, σχολεία και υποδομές υγείας αλλά και στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κρήτης και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Παρουσία του υπ. Άμυνας οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στα Χανιά για την 78η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης


Το πρωί στο φρούριο του Φιρκά στο παλιό λιμάνι των Χανίων παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, βετεράνων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και συμμαχικών κρατών, πραγματοποιήθηκε η τελετή έπαρσης των σημαιών Νέας Ζηλανδίας, Αυστραλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην τελετή παρέστησαν και αρκετοί συγγενείς βετεράνων οι οποίοι πολέμησαν στην Κρήτη.

Σε δήλωσή του ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως στη Μάχη της Κρήτης, σύμμαχοί μας Άγγλοι, Νεοζηλανδοί και Αυστραλοί πολέμησαν για την διατήρηση της Ελευθερίας του νησιού, έχασαν τη ζωή τους πάρα πολλοί, αλλά αυτό δείχνει ότι πως, όταν κάποιος έχει δίκιο και μάχεται για την ελευθερία, έχει υποστήριξη και από τους υπόλοιπους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνέλαβαν τους γονείς των ανηλίκων για κακοποίηση

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη σύλληψη του πατριού και της μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, προχώρησαν οι αρχές στα Χανιά, μετά την αποκάλυψη ότι τα παιδιά κακοποιούνταν συστηματικά


Η υπόθεση των δυο παιδιών αποκαλύφθηκε το Σάββατο, όταν το κορίτσι, που είναι μαθήτρια Γυμνασίου κατάφερε να διαφύγει και να μιλήσει σε καθηγήτριά της, η οποία ειδοποίησε τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι μαζί με το αδερφάκι του ήταν κλειδωμένα στο σπίτι και δεν μπορούσαν να φύγουν.

Η καθηγήτρια ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες επενέβησαν και προσήγαγαν τον πατριό και τη μητέρα.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο βιολογικός πατέρας των παιδιών, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες του έχει ανατεθεί, ήδη, η επιμέλεια των ανηλίκων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη