Connect with us

Life

“Η κυρία κάλπη!!”

Δημοσιεύτηκε

στις

“Ναιέ, να σε ψηφίσουμε θέλει, αλλά ξάνοιξε να ιδείς, μόλις βγεις, να μου διορίσεις τη γυναίκα μου στο Κ.Ε.Π.”


Την σήμερον ημέρα, ετσά απού έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία, ολωνώ των υποψηφίων, όποιοι και να είναι αυτοί, είτε Δημοτικοί, είτε Περιφεριακοί, είτε στην Εβροβουλή, τως έχουνε λυθεί τα χέργια και το πρώτο πράμα απού έχουνε να κάμουνε, είναι να βάλουνε κια να κοπέλι να τους σε κάνει δυο τρία μαθήματα στσι υπολογιστές και να τους ανοίξει κι’ ένα λογαργιασμό στο fb και ούλα στη συνέχεια πάνε ”ρολόι”!!

Νά τους κι’ όλας που τσι ‘φτάσανε τσι πέντε χιλιάδες τσι φίλους, νομίζοντας πως με την ίδια ευκολία θα πάρουνε και τσι πέντε χιλιάδες αυτούς ψήφους!!

Μέχρις ότου όμως αποτελειώσουνε ετουτανά τα μαθήματα, πχιάνουνε με το κινητό τους τηλέφωνο και αφού βάλουνε ένα αργόσχολο, τηλεφωνεί σε ούλους τσι Δημότες, αφού πλια μπροστά έχουνε φροντίσει να αναμαζώξουνε μαζί τως, τσι Δημοτικούς καταλόγους των ψηφοφόρων!!
Ούλοι βέβαια οι ψηφοφόροι τάζουνε ολωνώ , μηδενός εξαιρουμένου, αφού βέβαια θα τους ζητήσουνε να τους κάμουνε και κια μια χάρη την ίδια ώρα απού θα βγούνε στα πράματα!!

– Ναιέ, να σε ψηφίσουμε θέλει, αλλά ξάνοιξε να ιδείς, μόλις βγεις, να μου διορίσεις τη γυναίκα μου στο Κ.Ε.Π., μα κατέχει και κείνη να βάνει σφραγίδες!!

– Κιαμέ κιαμέ, είντα λογάται κειά απού δεν θα σου τηνέ διρίσω;;

– Ασφαλώς να σε ψηφίσωμε θέλει, αλλά μόλις βγεις να πεις του Δημάρχου, πως η θυγατέρα μου κατέχει φαρσί τα αγγλικά και να τηνέ βάλει μόνιμη σε κείνη δά την θέση, απού αναμαζώνουντε εκείνοι δά οι ανεμαζωξάριδες, απού ο κόσμος εγέμωσε!!

– Μα γρίκα είντα λέει, θέλει και ρώτημα;; Απού στο νου μου τό ‘χα και εγώ να σου το πω, εδά απού σέ ‘παιρνα τηλέφωνο.

– Βεβαίως και θα σου τσι δώσωμε τσι ψήφους μας σιρί κορδόνι, μα καλά όμως κατέχεις πως είμαι πιτήδειος οδηγός, αφού από το στρατό τό ‘χω παρμένο το δίπλωμα, και σα θα βγεις με το καλό στα πράματα, να κανωνίσεις να μου δώσουνε να οδηγώ το λεφορειάκι του Δήμου!!

– Μα είντα λογάται κιά!! Που από καιρό το κουβεντιάζαμε και με το Δήμαρχο απού θα βγάλουμε εδά, πως μόνο εσένα γιακιστίζει να λαλείς το λεφορειάκι!!

– Εμείς τσι ψήφους θα σου τσι δώσωμε ούλους και θα σηκώσωμε και το πεθερό μου απού το κρεβάτι να τονέ πάμενε με το αυτοκίνητο για να σε ψηφίσει, αλλά σα θα βγεις όμως θέλω να μου φέρεις πεντέξε μπετονιέρες τσιμέντο όξω από το θερμοκήπειο μου, απού καλά κατέχεις είντα γίνεται με τη πρώτη λατσίδα!!

– Από καιρό τό ‘χω στο νου μου, πως οντέ βγω, το πρώτο τσιμέντο απού θα πέσει σε αγροτόδρομο θά ν-είναι, ετουτονά απού μου λες εδά!!

Με τουτανά και με άλλα πολλά αλληλοϋπόσχονται, Υποψήφιοι και Δημότες, μέχρι η ”κυρία κάλπη” να πει τον τελευταίο λόγο!!

Ωστόσο μόλις τα μαθήματα στον υπολογιστή τελειώσουνε, να και τσι πρώτες φώτο στο fb!! Να και τσι υποσχέσεις σε ηλεχτρονική μορφή, απού ήφερε ετουτηνά η καινούργια εξέλιξη!! Αφού η νέα γενιά ετσά λογιώ καταντελίζεται!!

Μορέ καλά τό ‘λεγε αυτός ο Γαλιανός Παδούκος πως, ”νέα γενιά, νέα ανθρωπότης”!!

Πούντηνε τη παλιά γενιά και την παλιά εποχή, απού ερχότανε στο σπιτκό σου ο υποψήφιος και αλληλοετάζετε ο γεις τ’ αλλονού;;

Μα ήτονε και όλα όμορφα, αφού η προσωπική αυτή επαφή, είχενε και αυτή την αξίαν της!!

Πούντηνε τη παλιά εποχή, που μηδέ στον κινηματόγραφο δεν εθόργενες εκεινανά τα ευτράπελα και απρόοπτα απού συμβαίνανε τσι μέρες των εκλογών;;

Απού θυμούμε, όταν και εγώ είχα μπει υποψήφιος Κοινοτικός σύμβουλος στη Γαλιά και με το Συνδυασμό του κουμπάρο του Σαμψών, την τελευταία βραδιά πριν τσ’ εκλογές επήγα στου μπάρμπα Κελάρη το σπιτικό και ίσα με να ποιούμενε με το μπάρμπα μου τη πρώτη ρακή, εχτύπαγε το πανωπόρτι ένα άλλος Κοινοτικός υποψήφιος Σύμβουλος και ίσα με να μπει μέσα και να κλείσει η θειά Κελάρενα τη μπόρτα, εχτύπαγε ένας τρίτος, που ετσά εσυνεχίστηκε και σε ένα τεταρτάκι είχαμε αναμαζωχτεί απ’ ότι θυμούμε, δεκαεννιά υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, στου μπάρμπα Κελάρι το σπιτικό!!

Βεβαίως λέω, ο Θεός να τον αναπαύσει και τον μπάρμα Κελάρη και τη Θειά Κελάρενα, απού πρόσφατα εφύγανε από τη ζωή, άσχετα απού δεν επήρενε κιανείς μας ψήφο, μονό τους πήρενε ούλους ο κουμπάρος του και ας μην ήτονε εκεινηδά τη βραδιά εκειά, αφού εσκοτεινιάστηκε λέει στο θερμοκήπιο ντου, απού ”ήβαφε” τα πεπόνια ντου για να κιτρινίσουνε!!

Πούντηνε τη παλιά εποχή, που τό ‘να ευτράπελο εδιαδεχότανε το άλλο, όπως ήτονε με τον Ανωγειανό, απού επροσπαθούσενε να δώσει του Συντέκνου ντου, καλιά ένα τυρί, παρά να του δώσει ψήφο!!

Μα και το ευτράπελο με τον Σημαντήρι, δεν επήγαινε και αυτό οπίσω!!
Καλά θυμούμαστε πως τσι δεκαετίες του 60, 70, 80, και τσι τρεις καμπάνες του άι Γιώργη στι Μοίρες, πως ο Σημαντήρης τσί ‘παιζε!!

Επήγαινε το λοιπόν μια Κυργιακάδα ο Μανούσακας στην εκκλησά και ανάβγει ένα κερί, απού και τη πόρτα τσ’ εκκλησάς δεν εκάτεχε που ήτονε πλια ομπρός.

Μόλις θορεί τον Σημαντήρη να ανεβαίνει στο καμπαναργιό για να παίξει τη τρίτη καμπάνα, σφίγγει γερά γερά και πάει και στένεται μπάστακας στη πόρτα του καμπαναργιού και επερίμενε τον Σημαντήρη.

– Καλημέρα Γιωργάκη!!

– Καλημέρα Μανούσακα!!

– Είντα νέα μρέ Γιωργάκη;; Πως τηνέ θορείς ετουτηνά τη κατάσταση οφέτος;; Ποιόν μρέ Γιωργάκη θα ψηφίσεις εσύ;;

Ο Σημαντήρης την ίδια ώρα σηκώνει τη χέρα ντου στο ύψος του όμου ντου, σμίγει τον αντίχειρα με τον δείχτη και τρίβοντας τα δυο του δαχτύλια, του απαντά με παρατεταμένη φωνή:
”Α ν α λ ό γ ω ς…”!!

Τα ήθελε δηλαδή τση μετρητοίς και όι με πονηρές υποσχέσεις!!

Ακόμη και το ευτράπελο με τον @@@@λομανώλη και την κυρία Άννα, είντα σας σε λέει;;

Είχενε τρακάρει απού λέτε ο @@@@λομανώλης το αυτοκίνητο του σε μια ν-ελιά και είχενε κάνει θρούψαλα το παρμπρίζ και η κλάψα ντου ήτονε απερίγραφτη όπου και να βρισκότανε, με είντα λεφτά δηλαδή θα ξανάφτιαχνε το παρμπρίζ!!

Απ’ ότι μού ‘πενε ο φίλος μου ο Αριστείδης, τού ‘πενε η κυρία Άννα, που υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος εκατέβαινε:

– Εγώ δε με νοιάζει μα το Θιό μου να σου περάσω τζάμπα ένα παρμπρίζ, μα εσύ κοντό Θέ μου να με ψηφίσεις θες στσι εκλογές;;

– Μάνα μου κυρία Άννα απού ο Θιός μου είσαι εσύ, απού ‘λεγα πως δε θα το ξανακαβαλίκευα ετούτονα τ’ αμάξι!!

Ασφαλώς να σε ψηφίσω θέλει και θα σε κάμω και εικόνισμα στο εικονοστάσι μου!!

Καινούργιο του τό ‘καμε η κυρία Άννα, καθώς μου το επιβεβαίωσε ο φίλος μου ο Αριστείδης, αλλά τού ‘βαλε και ένα πεντοχίλιαρο επί πλέον βενζίνα, για περισσότερη συνέπεια!!

Ωστόσο την επομένη το πρωί εθεάθη ο @@@@λομανώλης να τονέ σέρνει άλλος Σύμβουλος, ενός αλλονού συνδυασμού και να φθάνουνε μαζί στην κάλπη και φυσικά να ψηφά τον παρόντα Σύμβουλο, περιστατικό καθόλου πρωτοφανήστικο, στα χρονικά των εκλογών!!

Όπως και νά ‘χουνε όμως τα πράματα, εγώ τουλάχιστον θα ευχηθώ σε ούλους τσι σημερινούς υποψήφιους, καλή υπομονή, καλό ν-αγώνα, καλά ξέτελα και να μην το πάρουνε και πολύ κατάκαρδα τη βραδιά των εκλογών, αφού η ”κυρία κάλπη” παντοτινός της , απρόοπτη ήτονε!!

Σύνταξη κειμένου: Φανούριος Ζαχαριουδάκης.