Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Η Ομάδα Νέων Ηρακλείου Be pART και το Erasmus+ σε στέλνουν στην Πολωνία!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ζητάμε 3 νέους (άνω των 18) να ταξιδέψουν μαζί μας από 8 έως 15 Απριλίου 2015 στην περιοχή πόλη Łódź της Πολωνίας για Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Let’s Talk”. Διαμονή και Διατροφή, πλήρως καλυμμένα αλλά και τα ταξιδιωτικά εισιτήρια έως 275 ευρώ!


 

Το θέμα του προγράμματος είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον διάλογο. Μέσα από τα θέματα που σχετίζονται με την εξεύρεση μιας κοινής αντίληψης, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν προκλήσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους. Θα ανακαλύψουν πολιτιστικές ομοιότητες και διαφορές. Ο κάθε συμμετέχων, μέσα από την συνειδητοποίηση της δικής του πολιτιστικής ταυτότητας, θα γνωρίσει άλλες παραδόσεις, άλλες γλώσσες και την νοοτροπία της ενεργούς συμμετοχής σε ομάδες.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που τους ενδιαφέρει το θέμα και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδεύσουν, να δουν μια άλλη χώρα, να γνωρίσουν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, μαθαίνοντας παράλληλα για το ERASMUS+ αλλά και το πως μπορεί ένας νέος να ενεργοποιηθεί και να ενεργοποιήσει κι άλλους μέσα από αυτό που του αρέσει πρώτα απ’ όλα να κάνει. Και όλα αυτά μαζί με άλλους 30 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γεωργία, Τουρκία, Ρουμανία και Σκόπια με κοινή γλώσσα την Αγγλική (ένα μέτριο επίπεδο είναι αρκετό).

Μέσα σε 7 μέρες, θα μοιραστείτε βιώματα με άλλους νέους και θα γευτείτε παραδοσιακά φαγητά των χωρών που θα συμμετέχουν. Μέσα από τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες θα καταλάβετε και το πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν, θα κάνετε νέες φιλίες, θα αναζητήσετε νέες λύσεις και θα έχετε την δυνατότητα να περάσετε “ξέγνοιαστα” μια βδομάδα σε μια άλλη χώρα μακριά από την καθημερινότητα της ζωής σας.

Υπάρχει κόστος συμμετοχής 10 ευρώ που χρησιμοποιείται για λειτουργικά έξοδα της ομάδος.

Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις και ξέρεις ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες είσαι διαθέσιμος/η, τότε στείλε μας e-mail μέχρι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο info@bepart.gr αναγράφοντας:

Τον τίτλο του προγράμματος, Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Πόλη διαμονής, Τηλέφωνο καθώς και μια απάντηση στις παρακάτω 4 ερωτήσεις (παρακαλούμε όχι μονολεκτικά)…

1) Έχεις ξανασυμμετάσχει σε παρόμοιο πρόγραμμα στο εξωτερικό (πότε, που, θέμα) ;
2) Ποιά η σχέση σου με τον εθελοντισμό ή/και με θέματα ενεργού πολίτη (ποιές οι ασχολίες σου ή ενδιαφέροντα) ;
3) Ποιά η σχέση σου με το θέμα του προγράμματος και γιατί θα ήθελες να συμμετάσχεις?
4) Πως θα μπορούσες να βοηθήσεις (εάν έχεις την δυνατότητα) στις δραστηριότητες της ομάδος μας σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο?

Δεν πρόκειται για εκδρομή ή διακοπές. Τα άτομα που θα επιλεχθούν να πάνε θα περάσουν από προετοιμασία σε συνεργασία με μας και εφόσον επιστρέψουν θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν μες την ομάδα για να δούμε και πρακτικά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να βελτιώνουμε κάθε φορά ένα κομμάτι μέσα μας, μέσα στην κοινωνία που ζούμε, αλλά ακόμα και να μπορέσουμε μαζί να οργανώσουμε παρόμοιες δράσεις στις τοπικές μας κοινωνίες.

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΘΕΜΑ

Βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου ΙΧ, με τους 4 επιβάτες, στη θάλασσα;

Δημοσιεύτηκε

στις

Εξετάζεται αν το εξάρτημα ανήκει στο αυτοκίνητο που παρέσυρε το ποτάμι


Στην παραλία του Αφραθιά Τυμπακίου βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ένα εξάρτημα αυτοκινήτου -καινούργιο, σε άριστη κατάσταση- να επιπλέει στη θάλασσα, απ όπου το ανέσυρε ο Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης από τη Φανερωμένη.

Καθώς όλες τις τελευταίες ώρες αναζητούνται εναγωνίως ίχνη του οχήματος με τους 4 επιβάτες που παρέσυρε ο Γεροπόταμος, το εύρημα πιθανολογείται ότι θα μπορούσε να ανήκει στο χαμένο ΙΧ, κάτι που πρέπει να εξεταστεί βοηθώντας την πορεία των ερευνών.

Εξ ου και το εξάρτημα θα παραδοθεί άμεσα, από τους συνεργάτες του “Διαsosτε τη Μεσαρά” στους οποίους το επέδειξε ο άνθρωπος που το βρήκε, στην Αστυνομία, με διευκρινίσεις για το ακριβές σημείο όπου βρέθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου συνεχίζονται οι έρευνες

Δημοσιεύτηκε

στις

Όσο περνά η ώρα λιγοστεύουν οι ελπίδες – Στην μάχη της αναζήτησης και Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών


Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές από την στιγμή που έλαβαν το τηλεφώνημα από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που τους παρέσυρε ο χείμαρρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλες οι δυνάμεις από τα σώματα που βοηθούν στις έρευνες, έχουν μετακινηθεί και συνεχίζουν την αναζήτηση στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου.

Στην έρευνα εντοπισμού των αγνοουμένων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών που από την πρώτη στιγμή βοηθούν στις έρευνες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σώθηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη Χερσόνησο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα δύο “κόπηκαν” οι Κάτω Γούβες – Σώθηκε γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της


Στα δύο έχουν «κοπεί» οι Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου λόγω του χειμάρρου που βρίσκεται στη μέση του χωριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις, υπερχείλισε.

Χθες το βράδυ, 30χρονη γυναίκα που επιχειρούσε να διασχίσει με το όχημά της το σημείο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και για τον απεγκλωβισμό της, στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ, που έσπευσαν με 2 οχήματα και 4 άνδρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία της γυναίκας που βρισκόταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη