Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Η παραβατικότητα στην περιοχή του Ασημίου θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας


Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα. 

Εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ασημίου και στην ευρύτερη περιοχή, στην συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της παραβατικότητας στην περιοχή του Ασημίου και γενικότερα στον Δήμο Γόρτυνας και θα τεθεί το ζήτημα της ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος. 

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την παραβατικότητα στην περιοχή του Ασημίου και γενικότερα στο Δήμο – Ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος.

2.Συμπληρωματική της 341/2019 απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με την «Υποβολή πρότασης συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με σκοπό την ίδρυση νέου τμήματος παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας».

3.Τροποποίηση της 159/2019 απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με τον καθορισμό των δόσεων που αποδίδουν 10 εργαζόμενοι του δήμου στον δήμο για οφειλές τους προερχόμενες από ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

4.Κοπή και απομάκρυνση ευκαλύπτων, στο νεκροταφείο στην Ενορία Αγίου Ιωάννη στα Καρδαμιανά της δημοτικής ενότητας Ρούβα του δήμου μας.

5.Αντικατάσταση Υπεύθυνου Έργου για την υλοποίηση του προγράμματος “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” Δήμου Γόρτυνας.

6.Εκμίσθωση τουριστικού περιπτέρου εντός του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας με δημοπρασία.

7.Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης του δημοτικού γηπέδου καλτσέτο που βρίσκεται στον οικισμό της Μεγάλης Βρύσης στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΛΥΚΟΙ για την άθληση των μελών του.

8.Εισήγηση για την Έγκριση Υποβολής Πρότασης με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΟΥ ΠΡΟΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ 1955, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ Δ.Ε. ΡΟΥΒΑ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ», στη Δράση 6.c.un.1: Παρεμβάσεις ανάδειξης – προστασίας στοιχείων του πολιτισμικού περιβάλλοντος – ΟΧΕ UNESCO, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη», στους Άξονες Προτεραιότητας 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Κρήτης » & 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη», με τίτλο :«Δράσεις Στρατηγικής ΟΧΕ περιοχών φυσικού κάλλους UNESCO – Ομάδα Α’», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

9.Καθορισμός αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις.

10.Καθορισμός του ύψους της αμοιβής της δικηγόρου κας Αθανασίας (Νάνσυ) Δαριβιανάκη για υπόθεση του Δήμου «εκπροσώπηση του πρώην Αντιδημάρχου Δήμου Γόρτυνας κ.κ Γ. Σ. ως συνήγορος υπεράσπισής του κατά την εκδίκαση υπόθεσης ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου την Δευτέρα 20-01-2020 ή σε οποιαδήποτε μετά από αναβολή δικάσιμο».

11.Καθορισμός του ύψους της αμοιβής της δικηγόρου κας Αθανασίας (Νάνσυ) Δαριβιανάκη για υπόθεση του Δήμου «εκπροσώπηση του Δήμου Γόρτυνας κατά την εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ως Εφετείου της υπ’ αρ. ΓΑ 2455/Τμε/182/19-09-2018 έφεσης του Δήμου Γόρτυνας κατά του Κ. Ξ. και κατά της υπ’ αρ. της υπ’ αρ. 10/23-01-2018 απόφασης του Ειρηνοδικείου Μοιρών».

12.Καθορισμός του ύψους της αμοιβής της δικηγόρου κας Αθανασίας (Νάνσυ) Δαριβιανάκη για υπόθεση του Δήμου «εκπροσώπηση του Δήμου Γόρτυνας κατά την εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης της έφεσης του Δήμου Γόρτυνας κατά της εταιρίας με την επωνυμία WIND & GAS ΚΟΥΜΠΕΝΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε. και κατά της υπ’ αρ. 07/10-01-2018 οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου».

13.Καθορισμός του ύψους της αμοιβής της δικηγόρου κας Αθανασίας (Νάνσυ) Δαριβιανάκη για υπόθεση του Δήμου «εκπροσώπηση του Δήμου Γόρτυνας κατά την εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων της υπ’ αρ. ΑΚ17/08-02-17 Αίτησης Ακύρωσης του Δήμου Γόρτυνας κατά της εταιρίας με την επωνυμία WIND & GAS ΚΟΥΜΠΕΝΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τον Δήμο – εκτιμάται σε περίπου 175.000 ευρώ ετησίως Ακόμα μια σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 558.000 ευρώ, από...

ΚΡΗΤΗ

Ο Βιολογικός Ασημίου λειτουργεί κανονικά, ο χώρος έχει καθαριστεί πλήρως και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και του...

ΚΡΗΤΗ

Πρόκειται για ένα τριήμερο βιωματικό σεμινάριο (1-3 Ιουλίου 2022) Ξεκινάει σήμερα τις εργασίες του το 3ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών...

ΚΡΗΤΗ

Στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκάλυψης του συμβολικού μνημείου προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Τίτου στον αρχαιολογικό...