Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Οι “Πυρήνες” θα εκτελούσαν τον Ξηρό μετά τον “Γοργοπόταμο”

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Ξηρού. Οι Πυρήνες σχεδίαζαν να τον δολοφόνησουν. Γιατί τον θεωρούσαν “προδότη” και ποιες αποτυχίες του χρεώνουν. Ο ρόλος της Αγγελικής. Νέα σύλληψη για την υπόθεση


 

Στην εκτέλεση του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά το πέρας της «Επιχείρησης Γοργοπόταμος» επιθυμούσαν να προβούν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χρησιμοποιώντας τον κωδικό όρο «απόλυση» στα κρυπτογραφημένα pdf κείμενα που έστελναν μέσω smartphones από τις φυλακές στην Αγγελική Σπυροπούλου. Ο λόγος που οι σχέσεις των πρώην συνδετημόνων του «μυστικού δείπνου» στις  φυλακές Κορυδαλλού, την Πρωτοχρονιά του 2014 ήταν επειδή πίστευαν ότι σκοπίμως δεν ενεργοποιήθηκαν οι βόμβες στη ΔΟΥ Κορυδαλλού και στο Α.Τ. Ιτέας που του είχαν ζητήσει να βάλει για λογαριασμό τους.

Πρόσθετα, από τα αποτελέσματα των ερευνών των εγκληματολογικών εργαστηρίων προκύπτει, ότι η αναζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, αφού όλα γίνονταν, κατόπιν συνεννοήσεων της με τα έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων».

Επισημαίνεται ότι κατά την έρευνα στο κρησφύγετο-γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου, όπου διέμενε η Αγγελική, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα μνήμης, καθώς και ταμπακέρα, που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός της οποίας βρέθηκαν ακόμα δύο κάρτες μνήμης. Από την εργαστηριακή εξέταση των ψηφιακών αυτών πειστηρίων προέκυψε ο τρόπος επικοινωνίας των μελών της οργάνωσης, η ανάθεση των επιμέρους ρόλων, καθώς και οι προπαρασκευαστικές πράξεις του σχεδίου απόδρασης. Συγκεκριμένα, ψηφιακά αρχεία εικόνας και κειμένου, που εξήχθησαν από τις τρεις κάρτες μνήμης, καταδεικνύουν ότι τα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επικοινωνούσαν με μέλη της οργάνωσης που δρούσαν εκτός των φυλακών, μέσω γραμμάτων.

Σύμφωνα με το news247 ,χθες και προχθές συνελήφθησαν διαδοχικά, δύο ακόμα μέλη της ομάδας Ξηρού, ο 23χρονος Ελληνοαρμένιος Μ.Μ., στη Γλυφάδα, που έκλεψε το βανάκι από το Γαλάτσι, το οποίο οι δραπέτες θα χρησιμοποιούσαν μετά, ως όχημα διαφυγής και το άφησε κατόπιν υποδείξεων στο όρος Αιγάλεω και ο 29χρονος Αλβανός Μπ. Μ., που συνελήφθη χθες στην Θεσσαλονίκη και έπαιξε ρόλο μεταφορέα της Σπυροπούλου κατόπιν εντολών των ισοβίτη ποινικού ομοεθνή του Ντ.Φα., κάτι που αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη σχέση ποινικών και τρομοκρατών. Στην περίπτωση του 23χρονου βρέθηκε αποτύπωμα στο βανάκι, ενώ στην περίπτωση του 29χρονου βρέθηκαν αποτυπώματα στην γιάφκα του Λουτρακίου. Επιπλέον, έχουν προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Β. Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, ένας ακόμη 21χρονος και μία 34χρονη, που φιλοξενούσαν τον Αλβανό συλληφθέντα.

Χθες το πρωί εντοπίστηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι Αττικής ένα ΚΙΑ SORENTO, χρώματος ασημί, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 29χρονος συλληφθείς για να μεταφέρει από την Βόρεια Ελλάδα την Σπυροπούλου ο 29χρονος Αλβανός. Ακόμη βρέθηκε το DNA και αποτυπώματα ακόμη μίας γυναίκας στις δύο γιάφκες και σε όπλα, ενώ ταυτοποιήθηκε DNA σε τάπερ με εκρηκτικά των έγκλειστων «Πυρήνων», Damiano Bolano, Χρήστου Τσάκαλου και Χαρίλαου Χατζιμιχελάκη. Το γενετικό υλικών των εγκλείστων βρέθηκε στα τάπερ γιατί, η Σπυροπούλου τους πήγαινε φαγητό στην φυλακή και γυρνούσε με αυτά πίσω, ενώ στα σημειώματα που βρέθηκαν, ταιριάζει η γραφή τους, με αυτές των εγκλείστων ληστών του Βελβεντού καθώς και με τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού.

Ολόκληρη η παρουσίασης της υπόθεσης από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη:

«Σε συνέχεια σχετικών ενημερώσεων για τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη και δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και την εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (21 και 22-01-2015), από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ένας 23χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, σε εκτέλεση Ενταλμάτων Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.

Ο 23χρονος συλληφθείς ημεδαπός κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής οχήματος, τύπου βαν, που είχε εντοπιστεί το πρωί της 08-01-2015, σε ερημική περιοχή στο όρος Αιγάλεω.

Ειδικότερα, δακτυλικό αποτύπωμα του 23χρονου ημεδαπού ταυτοποιήθηκε στο παραπάνω κλεμμένο όχημα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο φορτηγάκι είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά από αξιοποίηση σχεδιαγραμμάτων διαφυγής, που είχαν βρεθεί στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ, στην Κερατέα Αττικής.

Ο 29χρονος συλληφθείς αλλοδαπός κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με την επιβαρυντική περίπτωση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών, προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Επιπλέον για τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών, βομβών, πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων κ.λπ. ειδών πολεμικού υλικού καθώς και για υπόθαλψη εγκληματία.

Πιο αναλυτικά, αποτυπώματα (δακτυλικό και παλαμικά) του 29χρονου αλλοδαπού ταυτοποιήθηκαν στην οικία, που είχε μισθώσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και διέμενε η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική, στην Περαχώρα Λουτρακίου στην Κορινθία.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενεργήθηκαν και διενεργούνται έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, έχουν προσαχθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, ένας ακόμη άντρας, ηλικίας 21 ετών και μία 34χρονη γυναίκα, που φιλοξενούσαν τον 29χρονο συλληφθέντα.

Ακόμα, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι Αττικής όχημα ΚΙΑ SORENTO, χρώματος ασημί, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 29χρονος αλλοδαπός συλληφθείς και σχετίζεται με την υπό έρευνα υπόθεση. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Περαιτέρω, από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε πειστήρια, που κατασχέθηκαν κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην οικία της Περαχώρας Λουτρακίου, ανιχνεύθηκαν μίγματα βιολογικών υλικών στα οποία εμπεριέχονται, κατά περίπτωση, γενετικός τύπος και γενετικά στοιχεία, ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα:

Γενετικό υλικό του BOLANO Damiano του Πτολεμαίου, εμπεριέχεται στο μίγμα βιολογικών υλικών σε καπάκι πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών/ Εμπρηστικών Μηχανισμών.

Γενετικό υλικό του ΤΣΑΚΑΛΟΥ Χρήστου του Γερασίμου, εμπεριέχεται στο μίγμα βιολογικών υλικών σε ταινία πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών/ Εμπρηστικών Μηχανισμών.

Γενετικό υλικό, που εμπεριέχεται στο μίγμα βιολογικών υλικών σε καπάκι πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών/ Εμπρηστικών Μηχανισμών, είναι όμοιο με γενετικό υλικό που βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2009 σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι Αττικής, όπου διέμενε ο ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Χαρίλαος καθώς και σε απορρίμματα, που είχαν βρεθεί τότε έξω από την παραπάνω οικία αλλά και στην επένδυση κράνους ιδιοκτησίας του ιδίου ατόμου.

Σημειώνεται ότι στα δύο πρώτα μίγματα εμπεριέχεται και ο γενετικός τύπος άγνωστης γυναίκας, ο οποίος προσδιορίστηκε σε πειστήρια, που κατασχέθηκαν στη μονοκατοικία στην Κερατέα Αττικής και στην οικία στην Περαχώρα Λουτρακίου Κορινθίας.

Επιπλέον, από την εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επί χειρόγραφων σημειωμάτων, που κατασχέθηκαν και στις δύο οικίες, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τριών κύριων γραφών.

Συγκεκριμένα:

Γραφή του έγκλειστου μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ΤΣΑΚΑΛΟΥ Χρήστου του Γερασίμου.

Γραφή που ταυτίζεται με πειστήρια που έχουν κατασχεθεί στην κατοχή του ΤΣΑΚΑΛΟΥ Γεράσιμου του Γερασίμου και στην κατοχή του ΑΡΓΥΡΟΥ Παναγιώτη του Ανδρέα, κατά τη σύλληψή τους την 01-11-2010, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 14-03-2011 στην οικία του ΤΣΑΚΑΛΟΥ Χρήστου του Γερασίμου.

Γραφή που ταυτίζεται με εκείνη επί πειστηρίων, που έχουν κατασχεθεί κατά τη διενέργεια έρευνας σε οικία, στη Νέα Φιλοθέη Αττικής, όπου διέμεναν μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία είχαν συλληφθεί, την 01-02-2013, κατόπιν διάπραξης της διπλής ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης (ΠΟΛΙΤΗΣ Δημήτριος, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ιωάννης, ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΣ Δημήτριος-Ανδρέας, ΡΩΜΑΝΟΣ Νικόλαος).

Επισημαίνεται ότι κατά την έρευνα στην οικία της Περαχώρας Λουτρακίου, όπου διέμενε η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα μνήμης, καθώς και ταμπακέρα, που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός της οποίας βρέθηκαν ακόμα δύο (2) κάρτες μνήμης.

Από την εργαστηριακή εξέταση των ψηφιακών αυτών πειστηρίων προέκυψε ο τρόπος επικοινωνίας των μελών της οργάνωσης, η ανάθεση των επιμέρους ρόλων, καθώς και οι προπαρασκευαστικές πράξεις του σχεδίου απόδρασης από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, ψηφιακά αρχεία εικόνας και κειμένου, που εξήχθησαν από τις τρεις (3) κάρτες μνήμης, καταδεικνύουν ότι τα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επικοινωνούσαν με μέλη της οργάνωσης που δρούσαν εκτός των φυλακών, μέσω γραμμάτων, τα οποία διακινούσαν κάνοντας χρήση κινητών τηλεφώνων σύγχρονης τεχνολογίας (smartphones) και μεθόδους κρυπτογράφησης.

Επιπλέον, τα άτομα που συμμετείχαν σε κάθε στάδιο ή και στο σύνολο των προπαρασκευαστικών πράξεων του σχεδίου απόδρασης από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού χρησιμοποιούσαν κυρίως κωδικοποιημένα ονόματα και καθοδηγούνταν σαφώς από τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Το σχέδιο απόδρασης, που είχαν αρχίσει να υλοποιούν, προέβλεπε την τοποθέτηση ισχυρής ισχύος βόμβας στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και την ταυτόχρονη επίθεση με πυροβόλα όπλα καθώς και ρίψη ρουκετών, προκειμένου να επιτευχθεί η απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και ποινικών κρατουμένων.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για τη παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Για τις νέες εξελίξεις στο πεδίο των συλλήψεων και των ερευνών, για την τρομοκρατία, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Με τις νέες συλλήψεις, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης του Χριστόδουλου Ξηρού, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την τρομοκρατία.

Oι τελευταίες συνεχείς επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν την πιο έμπρακτη απόδειξη ότι όταν δίπλα στη σοβαρότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα των ανδρών και των γυναικών του Σώματος προστίθενται η αμέριστη εμπιστοσύνη και η ενθάρρυνση της Πολιτικής Ηγεσίας, οδηγούμαστε σε μεγάλες επιτυχίες εναντίον της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.

Αυτό, άλλωστε, αποτελεί κοινωνική απαίτηση, ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η σταθερότητα της χώρας. Γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ -για μία ακόμη φορά- τη Φυσική Ηγεσία και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνεργάστηκαν γι’ αυτές τις νέες συλλήψεις ».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Τουλάχιστον δύο άτομα, ένας πολίτης και ένας αστυνομικός, έχουν καταθέσει ότι αναγνωρίζουν τον Χ. Κόκα ως το “Θεοχάρη”. Διαβάστε τις μαρτυρίες τους   Τουλάχιστον...

Themata

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός, δραπέτης της φυλακών Κορυδαλλού, και καταδικασθείς ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.   O τρομοκράτης συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης...