Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυση βιβλιοθήκης και πολιτιστική αίθουσα στην Πόμπια

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια αίθουσα στολίδι στα «χέρια» του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας


Με μεγάλη χαρά και τεράστια υπερηφάνεια ανακοινώνουμε με την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων επίπλων και μηχανημάτων την ίδρυση της δανειστικής Βιβλιοθήκης Πόμπιας και του κέντρου Λαογραφίας μεσα από τις εξής διαδικασίες και προδιαγραφές:

1.Η Βιβλιοθήκη δεν κόστισε οικονομικά ΤΙΠΟΤΑ για τον Σύλλογο μας,προκειμένου όλα μας τα χρήματα να διοχετεύονται στις δωρεάν δομές και στις δράσεις μας.
Τα ενοίκια του κτιρίου της Βιβλιοθήκης θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από χορηγίες κατοχυρωμένες για όλο τον χρόνο και για όσα χρόνια θα ενοικιάζεται.

2.Με ενέργειες του Συλλόγου και τα έσοδα από τις εκδηλώσεις μας,αλλά και τη σημαντική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας προχωρήσαμε στην αγορά όλων των απαραίτητων αγορών για τη Βιβλιοθήκη και το Σύλλογο αξίας άνω των 5.000 ευρώ:(μαζί με αυτά για την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου)

α)Προτζέκτορα επαγγελματικό
β)Ηλεκτρονικό πανί Προβολής
γ)Επαγγελματικό Ηχείο και μικρόφωνο για όλες τις εκδηλώσεις
δ)Νέα βιβλιοθήκη και έπιπλο
ε)Έπιπλο ειδικό με ενσωματωμένη συρταριέρα φωτογραφιών για τη Λαογραφία

Την Κυριακή 7/4 το πρωί θα υπάρχουν μέλη του Συλλόγου ώστε να ετοιμαστεί πλήρως ο χώρος με τα βιβλία.
Όσοι/ες επιθυμούν να βοηθήσουν,να ενημερώσουν στα σχόλια ή με ιδιωτικό μήνυμα προκειμένου με τη βοήθεια όλων να είναι η δανειστική βιβλιοθήκη όσον το δυνατόν πιο πολλές ώρες και μέρες ανοικτά.

3.Καθιερώνουμε κάθε Σάββατο με τον προτζέκτορα προβολή παιδικής ταινίας για τα παιδιά σε ώρα που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

1η εκδήλωση θα διεξαχθεί με παιδαγωγικό χαρακτήρα στις 20/4.Αναλυτική ανακοίνωση θα γίνει από Δευτέρα

4.ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Έχουμε συνεννοηθεί με φωτογραφους της περιοχής ώστε να τυπώνουμε φωτογραφίες που μας φέρνετε και τις σκανάρουμε στο ΧΩΡΟ ΣΑΣ και να τοποθετούνται στο ειδικό έπιπλο στο χώρο της βιβλιοθήκης ως εξής:
Ο κάθετος χωρισμος των ειδικών συρταριών θα έχει δεκαετίες και ο οριζόντιος γεγονότα πχ κοινωνικά,παρέες,καρναβάλι κτλ.
Είναι στο χέρι μας σταδιακά να εμπλουτιστεί αυτό και να έχουμε μια πλήρη καταγραφή προσώπων και εικόνων της Πόμπιας ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗσε όλους.

5.Επίσης Ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε στην πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου του ΠΣ Πόμπιας.Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη αγοράσαμε και εξοφλήσαμε 2 ψυγεία,1 καταψύκτη,1 air condition 24.000btu inverter καθώς και πλακάκια γρανίτη αντιολισθητικά 140τμ.Έπεται η Κουζίνα και ο περιβάλλων χώρος αλλά για αυτά θα γίνουν ανακοινώσεις εν καιρώ

Περιμένουμε τη στήριξη ΟΛΩΝ έμπρακτα ώστε αυτός ο χώρος πολιτισμού για εμάς και τα παιδιά μας να παραμείνει ανοικτός και δημιουργικός .Είναι στο χέρι μας!

ΘΕΜΑ

Αναβιώνουν το Έθιμο του Κλήδονα στην Αγία Βαρβάρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας


Κυριακή 23 Ιουνίου θα κάνουν καντάδα και μαζεύψουν το αμίλητο νερό…

Δευτέρα 24 Ιουνίου θα ανοίξουν τον Κλήδονα, θα παρουσιάσου τις δραστηριότητες του συλλόγου και θα διασκεδάσουν με το συγκρότημα των Σκουλα Νίκου, Παπαγεωργίου Γιάννη, Κουταντου Νικου και Δραμουντανη Γιώργη

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Με συγκίνηση και δάκρυα έπεσε η αυλαία του 8ου μαθητικού φεστιβάλ Αρχαίας Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που ζήσαμε στο φινάλε του 8ου μαθητικού φεστιβάλ


Συγκλονιστικές στιγμές ζήσαμε στο φινάλε του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου του Δήμου Γόρτυνας, όπου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαγιονιάς που ερμήνευσαν την παράσταση «Η τελευταία μαύρη γάτα», ήταν οι μαθητές που είχαν ανοίξει το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ ως μαθητές του νηπιαγωγείου τότε.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη με την συγκίνηση να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών αλλά και στην εκπαιδευτικών αλλά και κυρίως και της Δασκάλας των παιδιών τότε Παπαδάκη Ζαμπία που ήταν παρών στην παράσταση.

Η ανακοίνωση της Ρένας Τυλλιανάκης, μέλος του «Διαζώματος» και πρωτεργάτης του φεστιβάλ, είναι χαρακτηριστική:

Η συγκίνηση στο κλείσιμο του Φεστιβάλ μεγάλη και καταγεγραμμένη στα πρόσωπα μας!!! Τα νήπια του Νηπιαγωγείου Βαγιωνιάς που άνοιξαν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου του Δήμου Γόρτυνας το 2012…ξαναανέβηκαν στην σκηνή… μαθητές τώρα της 6ης Δημοτικού… Παιδιά μας συγκινήσατε…. σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε του χρόνου από το Γυμνάσιο!!!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετακίνηση Ημερομηνίας Διεξαγωγής του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2019


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2019, ανακοινώνουν τη μετακίνηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Φεστιβάλ λόγω της διενέργειας πρόωρων Εθνικών Εκλογών, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

Το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2019 θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, στην πόλη του Ηρακλείου, από Παρασκευή 20 έως και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και θα περιλαμβάνει όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Οι εκδηλώσεις και οι εικαστικές δράσεις του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» στα χωριά ΒενεράτοΚεράσια και Άνω Ασίτες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 23 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου 2019. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε καλώντας στο 2813409250 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 με 14:00) είτε στέλνοντας e-mail  στο streetartfestival.gr@gmail.com.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη