Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυση βιβλιοθήκης και πολιτιστική αίθουσα στην Πόμπια

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια αίθουσα στολίδι στα «χέρια» του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας


Με μεγάλη χαρά και τεράστια υπερηφάνεια ανακοινώνουμε με την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων επίπλων και μηχανημάτων την ίδρυση της δανειστικής Βιβλιοθήκης Πόμπιας και του κέντρου Λαογραφίας μεσα από τις εξής διαδικασίες και προδιαγραφές:

1.Η Βιβλιοθήκη δεν κόστισε οικονομικά ΤΙΠΟΤΑ για τον Σύλλογο μας,προκειμένου όλα μας τα χρήματα να διοχετεύονται στις δωρεάν δομές και στις δράσεις μας.
Τα ενοίκια του κτιρίου της Βιβλιοθήκης θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από χορηγίες κατοχυρωμένες για όλο τον χρόνο και για όσα χρόνια θα ενοικιάζεται.

2.Με ενέργειες του Συλλόγου και τα έσοδα από τις εκδηλώσεις μας,αλλά και τη σημαντική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας προχωρήσαμε στην αγορά όλων των απαραίτητων αγορών για τη Βιβλιοθήκη και το Σύλλογο αξίας άνω των 5.000 ευρώ:(μαζί με αυτά για την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου)

α)Προτζέκτορα επαγγελματικό
β)Ηλεκτρονικό πανί Προβολής
γ)Επαγγελματικό Ηχείο και μικρόφωνο για όλες τις εκδηλώσεις
δ)Νέα βιβλιοθήκη και έπιπλο
ε)Έπιπλο ειδικό με ενσωματωμένη συρταριέρα φωτογραφιών για τη Λαογραφία

Την Κυριακή 7/4 το πρωί θα υπάρχουν μέλη του Συλλόγου ώστε να ετοιμαστεί πλήρως ο χώρος με τα βιβλία.
Όσοι/ες επιθυμούν να βοηθήσουν,να ενημερώσουν στα σχόλια ή με ιδιωτικό μήνυμα προκειμένου με τη βοήθεια όλων να είναι η δανειστική βιβλιοθήκη όσον το δυνατόν πιο πολλές ώρες και μέρες ανοικτά.

3.Καθιερώνουμε κάθε Σάββατο με τον προτζέκτορα προβολή παιδικής ταινίας για τα παιδιά σε ώρα που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

1η εκδήλωση θα διεξαχθεί με παιδαγωγικό χαρακτήρα στις 20/4.Αναλυτική ανακοίνωση θα γίνει από Δευτέρα

4.ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Έχουμε συνεννοηθεί με φωτογραφους της περιοχής ώστε να τυπώνουμε φωτογραφίες που μας φέρνετε και τις σκανάρουμε στο ΧΩΡΟ ΣΑΣ και να τοποθετούνται στο ειδικό έπιπλο στο χώρο της βιβλιοθήκης ως εξής:
Ο κάθετος χωρισμος των ειδικών συρταριών θα έχει δεκαετίες και ο οριζόντιος γεγονότα πχ κοινωνικά,παρέες,καρναβάλι κτλ.
Είναι στο χέρι μας σταδιακά να εμπλουτιστεί αυτό και να έχουμε μια πλήρη καταγραφή προσώπων και εικόνων της Πόμπιας ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗσε όλους.

5.Επίσης Ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε στην πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου του ΠΣ Πόμπιας.Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη αγοράσαμε και εξοφλήσαμε 2 ψυγεία,1 καταψύκτη,1 air condition 24.000btu inverter καθώς και πλακάκια γρανίτη αντιολισθητικά 140τμ.Έπεται η Κουζίνα και ο περιβάλλων χώρος αλλά για αυτά θα γίνουν ανακοινώσεις εν καιρώ

Περιμένουμε τη στήριξη ΟΛΩΝ έμπρακτα ώστε αυτός ο χώρος πολιτισμού για εμάς και τα παιδιά μας να παραμείνει ανοικτός και δημιουργικός .Είναι στο χέρι μας!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική ομάδα “Θέατρο Δίχως Όνομα” στο 2ο Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

Η θεατρική ομάδα “Θέατρο Δίχως Όνομα” στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού παρουσιάζει το έργο του Νότη Περγιάλη “Ηχώ και Νάρκισσος”


Το έργο βασίζεται στο μύθο του Νάρκισσου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της Ελληνικής Μυθολογίας. Πρόκειται για έναν ωραίο νέο από τη Βοιωτία, ο οποίος θαύμαζε την ομορφιά του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην ακούει τη φωνή της Ηχούς, που τον καλούσε να τον προστατεύσει.

Ο Νάρκισσος θεωρείται σύμβολο του εγωισμού, της ματαιοδοξίας και της αλαζονείας. Το έργο αποτελεί μια απόπειρα νουθεσίας προς όλους τους Νάρκισσους που επηρεασμένοι από την λατρεία απέναντι στον εαυτό τους, αγνοούν τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν και καταλήγουν σε μοιραία λάθη.

Συντελεστές:

Νάρκισσος : Σταύρος Νικολούδης
Ηχώ: Ιωάννα Κακούρη
Εμψυχώτρια- Αφηγήτρια: Ιφιγένεια Γρινιαράκη

Ήχος-Φώτα: Αριστοτέλης Αλεβυζάκης
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Ζαχαριουδάκη

Πληροφορίες:
Πότε: 26 Αυγούστου
Ώρα: 21.00 , Διάρκεια: 30 λεπτά
Πού: Αλσύλιο Κούλε
Είσοδος δωρεάνΧορηγός: ΦΑΙΣΤΟΣ ΜΑΡΚΕΤ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο νέα Summer camp στην ανάσα του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των φετινών καλοκαιρινών εβδομαδιαίων προγραμμάτων


Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν στα προγράμματα τα οποία υποστήριξαν 8 μόνιμοι συνεργάτες του Μουσείου και δύο έκτακτοι, ο Ραβέλ και η Μυρτώ, τα labrador μουσειοπαιδαγωγοί, που ενθουσίασαν! Επιστήμονες επισκέφθηκαν τα προγράμματα του Μουσείου και απάντησαν στις ευφάνταστες ερωτήσεις των παιδιών ενθαρρύνοντάς τα να είναι περίεργα και παρατηρητικά!

Το Μουσείο μιαν ανάσα πριν την έναρξη του σχολικού έτους επανέρχεται με δύο ακόμα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές της Α΄ έως και Γ΄ Δημοτικού.  Το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους  στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία! Οι «Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα» ταξιδεύουν τους μικρούς μας φίλους σε εποχές πέρα από την ιστορία και τους συστήνουν γίγαντες με περίεργα χαρακτηριστικά!    

Αναλυτικά οι ενότητες και οι ημερομηνίες

Προσχολική ηλικία (Προνήπια και Νήπια)

«Η Ευτέρπη και ο αυλός της»

σχεδιασμός-υλοποίηση: Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου 

Η μούσα της μουσικής παίρνει το μαγικό αυλό της και καλεί τα στοιχεία της φύσης σε έναν ξέφρενο χορό μουσικής και παιχνιδιού μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στο εργαστήριαυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μύθο της  μούσας της μουσικής, ανακαλύπτοντας παράλληλα ζώα και φυτά του νερού, του αέρα και της γης! Η Ευτέρπη ξετυλίγει τον μίτο της παρέα με τα μουσικά όργανα, τα δέντρα και τα τζιτζίκια που είναι οι πιστοί σύντροφοί της, και θα μας οδηγεί να εξερευνήσουμε από την αρχή τους ήχους του αέρα που θα γίνουν μελωδίες, τα συστατικά του νερού που θα δώσουν τη χροιά και τα υλικά της γης που θα βγάλουν μουσικές μέσα στο δάσος, το βουνό και το ποτάμι.

Εβδομάδα υλοποίησης:

2 – 6 Σεπτεμβρίου 2019

A΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού
«Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα»  Πόσα μυστήρια ακόμη θα ανακαλύψουμε γι’ αυτά τα θηρία; Πολλά! Ξέρετε πόσα περίεργα χαρακτηριστικά έχει ο Θεριζινόσαυρος (Therizinosaurus cheloniformis), ο Αμαργάσαυρος (Amargasaurus cazaui) ή ο διάσημος T-Rex; Ξέρετε πώς ζήσανε, πώς κυριάρχησαν σ’ όλη τη Γη και πώς τελικά εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί οι γίγαντες; Πραγματικό μυστήριο! Αφού τα ανακαλύψουμε όλα αυτά με ηλεκτρονικά, κινητικά και θεατρικά παιχνίδια, θα μασκαρευτούμε με Δεινοσαυροκαπέλα που θα τα φτιάξουμε μόνοι μας! Λέτε να τους μοιάσουμε;Εβδομάδα υλοποίησης:2 – 6 Σεπτεμβρίου 2019

Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα Προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Συμμετοχής: 90 € ανά παιδί

Μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ / Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης / αδέρφια / σε περίπτωση συμμετοχής σε παραπάνω από ένα πρόγραμμα: 80 € ανά παιδί

Απαιτείται αποπληρωμή του προγράμματος 1 εβδομάδα πριν από την έναρξή του. Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα λιγότερο των 4 ημερών θα παρακρατείται το 1/3 της συνολικής χρέωσης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υποδοχή του ΜΦΙΚ στο τηλέφωνο 2810 393630 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 – 15:00

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων
Στέλλα Χαιρέτη

Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης 
τηλ. : +30 2810 393630
E mail : info@nhmc.uoc.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μινωική διατροφή στον Άγιο Χαράλαμπο Οροπεδίου Λασιθίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αναβίωση ζωντανά μπορούν να έλθουν νωρίτερα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Χαραλάμπους Οροπεδίου Λασιθίου, «ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΟΜΟΥΡΙ» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την 24ηΑυγούστου 2019 και ώρα 19.30 στην πλατεία του χωριού με θέμα «Μινωική διατροφή» που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει η κ. Μυλωνά Δήμητρα Αρχαιολόγος στο Ινστιτούτο Αιγιακής Προϊστορίας  Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης. Παρασκευάστρια των φαγητών που θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι θα είναι η  Jerolyn EMorrison Αρχαιολόγος.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αναβίωση ζωντανά μπορούν να έλθουν νωρίτερα! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη