Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

“Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου!”

1οι Αγώνες Αυτισμού (1st Autism Race) / 1οι Παραθαλάσσιοι Αγώνες Δρόμου Δήμου Χερσονήσου (1st Hersonissos Seaside Run)


 

Ο Δήμος Χερσονήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, η Περιφέρεια Κρήτης και η ΜΚΟ ΜΕΡΙΜΝΗ® διοργανώνουν αγώνες λαϊκού δρόμου πέντε (5) και δέκα (10) χλμ, καθώς και ειδικό αγώνα δρόμου για παιδιά και οικογένειες ενός (1) χλμ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Με θέμα: “Είμαι διαφορετικός – είμαι ο εαυτός μου!”, οι λαϊκοί αγώνες δρόμου πέντε (5) και δέκα (10) χιλιομέτρων και ο αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και οικογένειες θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις Γούρνες Ηρακλείου (πρώην Αμερικανική Βάση).

Σκοπός των αθλητικών εκδηλώσεων είναι η απόκτηση μιας ξεχωριστής αθλητικής εμπειρίας όχι μόνο για τους δρομείς και τους περιπατητές, αλλά και για κάθε συμμετέχοντα εθελοντή και πολίτη σε μια προσπάθεια να προωθηθεί το μαζικό δρομικό κίνημα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με στόχο τη βελτίωση της υγείας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην ακτογραμμή του Κρητικού Πελάγους, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Επιπλέον, σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διαφορετικότητα – και ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό – γι΄ αυτό και  πραγματοποιείται στo πλαίσιo εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου).

Αναλυτικότερα:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 (δέκα) χλμ:
Τόπος αφετηρίας/τερματισμού δέκα (10) χλμ: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες  Χερσονήσου.
Η διαδρομή των δέκα (10) χιλιομέτρων θα ξεκινά μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο, θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο των Γουβών μέχρι το τέλος του παραλιακού δρόμου και θα επιστρέψει στο Δημαρχείο μέσω της παλιάς εθνικής οδού.
Ώρα εκκίνησης:  10:30 πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ / ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ  5 (πέντε) χλμ:
Τόπος αφετηρίας/τερματισμού πέντε (5) χλμ: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες Χερσονήσου / Άγιος Κωνσταντίνος Γουβών Χερσονήσου.
Η διαδρομή των πέντε (5) χιλιομέτρων θα ξεκινήσει μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο, θα ακολουθήσει μια μικρή διαδρομή μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση, με το μεγαλύτερο μέρος της να είναι στον παραλιακό δρόμο των Γουβών.
Ώρα εκκίνησης: 12:00 πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ / ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 1 (ενός) χλμ:
Τόπος αφετηρίας/τερματισμού  (ενός) 1 χλμ: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες  Χερσονήσου / Ενυδρείο Κρήτης.
Η διαδρομή του ενός (1) χιλιομέτρου θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Χερσονήσου στην πρώην Αμερικανική Βάση και θα καταλήξει στο Ενυδρείο Κρήτης.
Ώρα εκκίνησης:  12:30 πμ.

 

Φιλοδοξία του Δήμου Χερσονήσου είναι η συνέχεια της διοργάνωσης αγώνων δρόμου με παράλληλη ανάδειξη της ακτογραμμής του Δήμου, ενώ φιλοδοξία της ΜΕΡΙΜΝΗ είναι να θεσμοθετήσει τους αγώνες δρόμου για τον αυτισμό σε διαφορετική πόλη κάθε χρονιά στην Κρήτη.

 

Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα τη διαφορετικότητα (“Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου“), που περιλαμβάνουν:

  1. Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου Χερσονήσου με θέμα τη διαφορετικότητα.
  2. Δημιουργία του δένδρου διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής κι αθλήτρια, θα κολλά ένα κομμάτι puzzle (το σύμβολο διεθνώς του αυτισμού) μετά το τέλος κάθε αγώνα.
  3. Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαφορετικότητα στο αμφιθέατρο του Ενυδρείου Κρήτης (CretAquarium).

Επίσης, την ημέρα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα  Γιώργου & Νίκου Στρατάκη (ευγενική τους χορηγία).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου:

1) ΚΕΠ Δήμου Χερσονήσου, 2) 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Σμύρνης 26, Ηράκλειο

3) ΜΕΡΙΜΝΗ, Ν. Σουργιαδάκη 8-10, Ηράκλειο και στην ιστοσελίδα www.autismrace.gr

 

Τα κέρδη θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS Κρήτης.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Νέα συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου «Συνάντηση είχε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου  ο Προέδρος του συλλόγου μας κ. Στεφανουδάκης Μανώλης με τον...

ΚΡΗΤΗ

Μετά από ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ο Δήμαρχος Χερσονήσου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό «Επειδή πάνω από όλα είναι η υγειά μας, θεωρώ χρέος μου να...

ΚΡΗΤΗ

Λόγω του φονικού σεισμού στο Αρκαλοχώρι Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από χθες το βράδυ τη Δημοτική Ενότητα Επισκοπής...

Life

H 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών έχει θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με απώτερο σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος Ο Δήμος Χερσονήσου αγκαλιάζει τη «Φλόγα...