Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, πριν από περίπου έναν χρόνο, στο Αντισκάρι.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε στις 11.00 το πρωί της Τρίτης με την πρόταση της εισαγγελέως και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα, αποφάσισε να επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στους τρεις κατηγορούμενους.
Για τα δύο αδέρφια, τον 34χρονο και τον 25χρονο, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Δικαστές και ένορκοι δεν είχαν καμιά αμφιβολία για την ενοχή τους, αναφορικά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία που τους βάρυνε. Αντιθέτως για τον 27χρονο βοσκό, που επίσης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του άτυχου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4 – 2).
Μία εκ των δικαστών και ένας ένορκος που μειοψήφησαν εξέφρασαν την άποψη ότι ο 25χρονος έπρεπε να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.
Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook
