Connect with us

People

Κ.Παπαχρήστου, ο 17χρονος που εκπροσωπεί τους νέους στον ΟΗΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησε ως η φωνή των νέων στην Ελλάδα, δίνοντας βήμα στους έφηβους για να εκφράσουν όλα όσα τους απασχολούν και τους προβληματίζουν αλλά κυρίως, για να προτείνουν λύσεις και να καταθέσουν τις προτάσεις τους


Στα 15 του χρόνια ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου δημιούργησε το πρώτο think tank εφήβων στην Ελλάδα και σήμερα, δυο χρόνια μετά, είναι μια από τις “φωνές” των νέων που εκπροσωπούν τους συνομήλικούς τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Ο 17χρονος Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη Νικόλ Καζαντζίδου για τα επόμενα βήματα του think tank “teens4greece” και την επιθυμία του να εμπλακούν ακόμη περισσότεροι νέοι στη διαδικασία να γίνουν ενεργοί πολίτες και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

-Στα 15 σου αποφάσισες να δημιουργήσεις το Τeens4greece. Τι σε οδήγησε να το πράξεις και τι ακριβώς είναι αυτό το forum;
Ανήκω στη γενιά που μεγάλωσε στα χρόνια της κρίσης. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας επηρέασε όλους. Στις συζητήσεις των μεγάλων και στα Μέσα άκουγα συνεχώς να περιγράφουν το πρόβλημα και όχι τη λύση. Ταυτόχρονα, συζητώντας με γνωστούς και φίλους, είχα αντιληφθεί την ανάγκη τους να εκφράσουν τις απόψεις τους, αλλά λόγω της έντονης κριτικής στα Social Media δεν ήθελαν να εκφράσουν εκεί τους προβληματισμούς τους. Το Teens4greece λοιπόν είναι το πρώτο think tank για Έλληνες εφήβους, στο οποίο μπορούν να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της χώρας μας σε τομείς όπως η παιδεία, η επαγγελματική αποκατάσταση, η κοινωνία, η προσφυγική κρίση κλπ.

-Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και στο μεταξύ εσύ για οικογενειακούς λόγους μετακόμισες στο Λονδίνο. Σήμερα σε τι φάση βρίσκεται το Teens4Greece;
Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα το Teens4greece δεν φανταζόμουν τις διαστάσεις που είχε. Κατάλαβα όμως, ότι το αρχικό site δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες και τις δράσεις που ήθελα να υλοποιήσω.
Στη πορεία, λοιπόν, βρέθηκε η Ελληνική Εταιρία Διαδικτύου – ΕΛΕΔ που προσφέρθηκε να ανακατασκευάσει την ιστοσελίδα. Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια τους, η νέα σελίδα είναι ήδη online και είναι ήδη έτοιμες να ξεκινήσουν οι επόμενες δράσεις τους Teens4greece στις επόμενες μέρες.
Η πρώτη αφορά τους Ambassadors (πρεσβευτές), οι οποίοι θα είναι άλλοι νέοι έως 18 ετών, που κυρίως θα αναλάβουν να διαδώσουν την ιδέα του Teens4greece στην κοινότητά τους αλλά θα συμμετέχουν και στη λήψη των αποφάσεων.
Η δεύτερη αφορά τους Mentors (μέντορες). Οι Mentors είναι διακεκριμένοι Έλληνες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και ο ρόλος τους αρχικά θα είναι να λειτουργήσουν ως πρότυπα, να εμπνεύσουν τους νέους και να τους προσφέρουν ελπίδα. Το Teens4greece λοιπόν μεγαλώνει.

-Πώς έφτασες να εκπροσωπείς τους νέους στον ΟΗΕ;
Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι το Teens4greece βραβεύτηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη συζήτηση στην Ευρώπη για το πώς μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. Έτσι λοιπόν, ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Eurochild, δημιούργησε το πρώτο Συμβούλιο Παιδιών με 13 παιδιά από την Ευρώπη και διετή θητεία, όπου επιλέχτηκα να είμαι μέλος, εκπροσωπώντας το Χαμόγελο του Παιδιού.
Μετά από τη δουλειά που κάναμε με αυτό το συμβούλιο, ένας άλλος οργανισμός, το Child Rights Connect, που συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, με επέλεξε ως σύμβουλο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Σεπτέμβριο, με κάλεσαν να παρουσιάσω στον ΟΗΕ το Teens4greece.
Μόλις πριν ένα μήνα βρέθηκα ξανά στον ΟΗΕ στην Γενεύη, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την επέτειο των 70 χρόνων της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να μοιραστώ την εμπειρία μου.

-Πώς διαχειρίζεσαι την καθημερινότητά και τις υποχρεώσεις σου στο σχολείο με τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα;
Αυτή τη στιγμή ακολουθώ το Αγγλικό σύστημα εκπαίδευσης που έχει βασικές διαφορές με το Ελληνικό και έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να έχω περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν όμως φορές που δεν προλαβαίνω τα πάντα, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να θυσιάζω χρόνο από την ξεκούραση ή την ψυχαγωγία μου.

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα;
Να μην τα παρατάνε ποτέ και να μην βάζουν ποτέ όριο στα όνειρα τους. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει κρίση, ή ότι δεν έχεις χρόνο λόγω του σχολείου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δράσεις. Στον ΟΗΕ, γνώρισα παιδιά που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους όπως τροφή – στέγη – εκπαίδευση και παρόλα όσα έχουν περάσει, ήταν εκεί, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να μεταφέρουν την εμπειρία τους. Το μήνυμα λοιπόν είναι απλό. Όταν υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει, άλλαξε το!

People

Έχω καταγγείλει όσα είχα να πω – Αρνείται τον βιασμό ο σύντροφός της

Δημοσιεύτηκε

στις

Το γνωστό μοντέλο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ – Αρνείται ακόμα και ότι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση ο επιχειρηματίας μέσω των συνηγόρων του


Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση βιασμού του γνωστού μοντέλου Ρίας Αντωνίου από το σύντροφό της, βάσει όσων έχει καταγγείλει στην αστυνομία η 30χρονη καλλονή.

Από τη μια εκείνη, που υποστηρίζει ότι βιάστηκε τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, από την άλλη ο επιχειρηματίας σύντροφός της, που μέσω των συνηγόρων του αρνείται τις κατηγορίες. Το μοντέλο συνεχίζει να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ σε όσους την καλούν στο τηλέφωνο και τη ρωτούν, απαντά πως ό,τι είχε να πει, το έχει καταγγείλει στην αστυνομία.

Τόσο οι αρχές όσο και η πλευρά του γνωστού επιχειρηματία περιμένουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων τις οποίες υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε η 30χρονη καλλονή και σύμφωνα με όσα διέρρευσαν χθες δείχνουν κάποια σημάδια κακοποίησης.

Ωστόσο η πλευρά του επιχειρηματία εκτός του ότι αρνείται τις κατηγορίες εκτιμά πως δεν έχει γίνει καμία ιατροδικαστική εξέταση. Ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία κ. Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε: «Αρνούμαστε τα γεγονότα, δεδομένου ότι δεν έχουμε ενημερωθεί για τίποτα. Υποβάλλουμε αίτηση για να λάβουμε αντίγραφο της καταγγελίας και της ιατροδικαστικής. Αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες, έχουμε πάρει εντολή να διερευνήσουμε την υπόθεση, θα υποβάλουμε αίτηση για να λάβουμε αντίγραφο όλου του φακέλου που έχει σχηματιστεί κι από εκεί και πέρα θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψης του πελάτη μου. Μόλις πάρουμε τα έγγραφα θα έχουμε και πιο σαφή τοποθέτηση».

Χθες το πρωί ο επιχειρηματίας με δήλωσή του μέσω των συνηγόρων του χαρακτήρισε ψευδείς και ανυπόστατες τις καταγγελίες της Ρίας Αντωνίου περί βιασμού, με την οποία συνεχίζει να διατηρεί σχέση, και συγκεκριμένα ανέφερε: «Από τον Τύπο, με έκπληξη, πληροφορήθηκα ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα του βιασμού. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διέπραξα το οποιοδήποτε αδίκημα σε βάρος της κυρίας Αντωνίου, με την οποία διατηρώ σχέση και έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Αθανάσιο Πλεύρη και Αθανάσιο Ζαμάνη, να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα προκειμένου να πράξουν καθετί νόμιμο για την προάσπιση της τιμής και υπόληψης μου από ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες. Δε θα επιτρέψω στον οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί ψευδείς καταγγελίες για τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος μου, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο, πέρα από εμένα και στην ζωή του ανήλικου τέκνου μου».


Η καταγγελία της Ρίας Αντωνίου

Σύμφωνα με πληροφορίες η ξανθιά καλλονή κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το περασμένο Σάββατο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει και εκείνη αντιστάθηκε. Το πρωί της Κυριακής υπήρξε έντονος καβγάς, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον οποίο το μοντέλο ζήτησε από τον επιχειρηματία να χωρίσουν. Τότε, για ακόμη μια φορά, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει το μοντέλο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αλλά και πάλι αντιστάθηκε. Σύμφωνα με το μοντέλο, ο επιχειρηματίας τη βίασε τη νύχτα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας η ξανθιά καλλονή μετέβη σε αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντάς τον.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

People

Καταγγελία ΣΟΚ – Η Ρία Αντωνίου κατήγγειλες την Αστυνομία τον βιασμό της

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε κατάσταση σοκ η ξανθιά καλλονή – Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η κοπέλα έφερε σημάδια στο σώμα της που αποτελούν ενδείξεις για τη βασιμότητα της καταγγελίας της -Η απάντηση του επιχειρηματία στις κατηγορίες της Ρίας Αντωνίου για βιασμό


Σε κατάσταση σοκ δίπλα σε δικούς της ανθρώπους βρίσκεται από χθες πασίγνωστο μοντέλο που κατήγγειλε βιασμό από τον σύντροφό της. Ο γνωστός επιχειρηματίας που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα lifestyle περιοδικά με τον δεσμό του με πασίγνωστη τραγουδίστρια απέφυγε τη σύλληψη μιας και έληξε το αυτόφωρο ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσω των συνηγόρων του την θέση του για την πολύ σοβαρή υπόθεση που κλονίζει το χώρο της show biz.

Όπως έχει γίνει γνωστό και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Espresso», η πασίγνωστη ξανθιά καλλονή Ρία Αντωνίου, πήγε το πρωί της Δευτέρας σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής και κατέθεσε μήνυση και αγωγή για βιασμό από τον σύντροφό της και γνωστό επιχειρηματία.

Η αστυνομία εξετάζει με μεγάλη προσοχή την καταγγελία και αναμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που το ίδιο το μοντέλο έχει ζητήσει. Παράλληλα αναζήτησε τον επιχειρηματία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου πράγμα όμως που δεν κατέστη δυνατό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η κοπέλα έφερε σημάδια στο σώμα της που αποτελούν ενδείξεις για τη βασιμότητα της καταγγελίας της. Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα περιληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του επιχειρηματία, μετά την έγκληση του μοντέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 30χρονη κοπέλα κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το περασμένο Σάββατο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει και εκείνη αντιστάθηκε.

Το πρωί της Κυριακής υπήρξε έντονος καβγάς, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον οποίο το μοντέλο ζήτησε από τον επιχειρηματία να χωρίσουν. Τότε, για ακόμη μια φορά, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει το μοντέλο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αλλά και πάλι αντιστάθηκε.

Σύμφωνα με το μοντέλο ο επιχειρηματίας τη βίασε τη νύχτα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας η ξανθιά καλλονή μετέβη σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντάς τον.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

People

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Δεν πρόκειται ποτέ να υποδυθώ τον Τραμπ

Δημοσιεύτηκε

στις

«Δεν πρόκειται ποτέ να υποδυθώ σε κάποια ταινία τον Ντόναλντ Τραμπ» δηλώνει Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νιρο σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag


«Για κάθε χαρακτήρα που υποδύομαι, βρίσκω πάντα κάπου κάποια συμπόνια», δήλωσε ο 75χρονος ντε Νίρο στην κυριακάτικη Bild. «Ασχολούμαι με αυτόν τον χαρακτήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κοιτάζοντας τον από κάθε πλευρά, μέχρι να βρω κάτι στο οποίο μπορεί να αναφέρομαι συναισθηματικά, γεγονός που καθιστά την εικόνα κατανοητή γι ‘αυτόν» λέει ο αμερικανός ηθοποιός και προσθέτει:«Με τον Τραμπ κάθε μέρα προσπαθώ να βρω κάτι που να μου δίνει συμπόνια. Δεν μπορώ να το πετύχω. Είναι αδύνατο. Έτσι, εάν μου προτείνουν να παίξω τον Τραμπ, η απάντησή μου θα είναι: «Ποτέ».

Στη συνέντευξή του ο ντε Νίρο υποστηρίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος «Είναι φοβερά απερίσκεπτος. Ο Τραμπ είναι μια σαφής απειλή για την Αμερική – και για τη δημοκρατία και για πολλές αξίες που είναι σημαντικές για εμάς».

Ο Ντε Νίρο έχει επανειλημμένα πάρει δημοσίως θέσεις εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ στο παρελθόν.

Τον περασμένο Ιούνιο στην απονομή των βραβείων Tony για τις θεατρικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ, ο Ντε Νίρο στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο και εξύβρισε τον πρόεδρο Τραμπ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη