Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κάλεσμα του Δήμου Αμαρίου στην τακτική συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε

στις

Την 29-03 -2015 και ώρα 19:00 καλείστε στο Δηµαρχείο σε τακτική συνεδρίαση σύµφωνα µε τα άρθρα 67 παρ.4 του Ν.3852/10 µε τα παρακάτω θέµατα:


1.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος έτους 2015.

2.Αναµόρφωση Προϋπολογισµού έτους 2015 για αναπροσαρµογή του σύµφωνα µε το Τεχνικό Πρόγραµµα, το χρηµατικό υπόλοιπο, τις οφειλές και εισπρακτέα υπόλοιπα έτους 2014.

3.Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης των µεγάλων αναπτυξιακών έργων της

περιοχής.

4. Παραλαβή µελέτης «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΣΧΟΟΑΠ

.Ε.

ΣΥΒΡΙΤΟΥ».

5. Παραλαβή µελέτης «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΣΧΟΟΑΠ

.Ε.

ΚΟΥΡΗΤCΝ».

6.Επιλογή αναδόχου για την προµήθεια καυσίµων έτους 2015.

7.Προγραµµατισµός προσλήψεων προσωπικού Ι. .Ο.Χ. έτους 2015.

8.Εφαρµογή προγράµµατος δακοκτονίας έτους 2015.

9.Ψήφιση πίστωσης για πληρωµή αποκριάτικων εκδηλώσεων έτους 2015.

10.Έγκριση δαπάνης φιλοξενίας των Γιατρών του Αιγαίου.

11. Τροποποίηση των κάτωθι αποφάσεων του .Σ.:

α. 93/14 περί ορισµού εκπροσώπου στις Τράπεζες για διεκπεραίωση Τραπεζικών συναλλαγών. β. 94/14 περί συγκρότησης σχολικής επιτροπής Α/µίας Εκπαίδευσης.

γ. 95/14 περί συγκρότησης σχολικής επιτροπής Β/µίας Εκπαίδευσης.

δ.171/14 περί συγκρότησης επιτροπής διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ε.11/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού είτε χωριστά εκπροσώπησης

του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην ALPHA Τράπεζα από το Δήµο.

στ. 12/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού

είτε χωριστά εκπροσώπησης

του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην Παγκρήτια

Συνεταιριστική Τράπεζα από το Δήµο.

ζ. 13/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού

είτε χωριστά εκπροσώπησης

του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα από το Δήµο.

η.14/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού είτε χωριστά εκπροσώπησης του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς από το Δήµο

θ.95/14 περί έγκρισης συµφώνου συνεργασίας για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωµάτων.

12.Αποδοχή ένταξης της πράξης: «Κατασκευή πέντε (5) οµβροδεξαµενών στις Τ.Κ. Βισταγής, Πλατανίων, Κουρουτών, Νίθαυρης, Πλατάνου του . Αµαρίου».

13.Εξουσιοδότηση Δηµάρχου για υπογραφή συµφώνου αποδοχής όρων της πράξης: «Κατασκευή πέντε (5) οµβροδεξαµενών στις Τ.Κ. Βισταγής, Πλατανίων, Κουρουτών, Νίθαυρης, Πλατάνου

του . Αµαρίου».

14.Παράταση προθεσµίας του έργου : «Αντικατάσταση φθαρµένων αρδευτικών δικτύων Τ.Κ. Αγ.Ιωάννη – Αγ. Παρασκευής . Αµαρίου».

15.Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων στον κ. Φυντάνη Πασχάλη κάτοικο της Τ.Κ. Πλατάνου.

16.Έγκριση απολογισµών οικ. ετών 2012 και 2013 των σχολείων Α/µιας Εκπαίδευσης.

17. Έγκριση απολογισµών οικ. ετών 2012 και 2013 των σχολείων Β/µιας Εκπαίδευσης.

18.Έγκριση προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύµνης, των Δήµων του Νοµού Ρεθύµνης, Ρεθύµνου, Μυλοποτάµου, Αγίου Βασιλείου, Αµαρίου και Ανωγείων για την εκτέλεση του έργου: «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου και τεχνικών παρεµβάσεων εντός ορίων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύµνης, µέσω παραχώρησης µηχανηµάτων έργων ιδιοκτησίας ΠΕΡ».

19.Συγκρότηση τριµελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράµµατος διαχείρισης Ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (ν.4056/2012).

20.Συγκρότηση επιτροπής για επίλυση διαφορών που έχουν προκύψει σε θέµατα Ύδρευσης και Άρδευσης

Με την παράκληση να παρευρεθεί ο κ. Δήµαρχος

ΘΕΜΑ

Είχε κατασκευάσει «θερμοκήπιο» στο σπίτι του

Δημοσιεύτηκε

στις

Βρέθηκαν εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 15 δενδρύλλια κάνναβης 


Συνελήφθη, σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 59χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας , οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 59χρονου και στον προαύλιο χώρο αυτής, όπου βρέθηκαν εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (ύψους έως 1,5 μέτρο) και μικροποσότητα κάνναβης. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

7 συλλήψεις στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία και την Γερμανία 


Συνελήφθησαν, χθες στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» έξι αλλοδαποί άντρες, ηλικίας από 19 έως 34 ετών και μια αλλοδαπή γυναίκα 33 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών. 

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Βελγίου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία και την Γερμανία. 

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. 

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Ημέρες Ποδηλάτου στη Χερσόνησο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ημέρες Ποδηλάτου στο Δήμο Χερσονήσου (Σταλίδα – Μάλια –  Σταλίδα)


Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους προγραμματίζει για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Χερσονήσου, την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 18:00 μ.μ., στην παραλιακή οδό Σταλίδας–Μαλίων της ΔΕ. Μαλίων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης ενέργειας Sustainable Energy Week, 17-21 Ιουνίου 2019.

Την έναρξη της βόλτας με ποδήλατα, θα κηρύξει ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης, ο οποίος θα συμμετέχει στην ποδηλατάδα, με δεκάδες μικρούς και μεγάλους.

Με αφετηρία το δημοτικό πάρκινγκ, (δυτικά του ξενοδοχείου Blue Sea), οι ποδηλάτες θα διασχίσουν όλη την παραλιακή οδό Σταλίδας – Μαλίων μέχρι το ύψος του Μινωικού ανάκτορου Μαλίων και θα καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης το οποίο θα είναι και το σημείο τερματισμού. Στον επισυναπτόμενο χάρτη, αποτυπώνεται αναλυτικά η διαδρομή των περίπου 14 χλμ που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες, με διακριτά τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατάδας, θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ πολλές εκπλήξεις, με θέμα τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περιμένουν τους μικρούς συμμετέχοντες (έως 10 ετών).

Η ως άνω δράση, με τίτλο «Coastal Bike Ride in Hersonissos Municipality» έχει δημοσιευτεί και στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUSEW, όπου μέσω του link https://eusew.eu/…/coastal-bike-ride-hersonissos-municipali…οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Σκοπός της δράσης είναι η μύηση σε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, λιγότερο ρυπογόνους, η ενίσχυση της καθημερινής χρήσης οικολογικών μεταφορικών μέσων με συνεπακόλουθο τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και τη διάχυση του μηνύματος ότι ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί Bike Friendly Δήμο, που στηρίζει και ενισχύει εμπράκτως, όλες τις δράσεις με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης, η υιοθέτηση της καλής συνήθειας στην καθημερινότητα των δημοτών, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους του Δήμου, η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης αλλά και η καθιέρωση παρόμοιων δράσεων ως καλή πρακτική του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο της αειφόρου και βιώσιμης πολιτικής που εφαρμόζει στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, ανταποκρινόμενος στις δεσμεύσεις που απορρέουν από την συμμετοχή του στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Γενικές Πληροφορίες προς τους συμμετέχοντες:

Η οργανωτική ομάδα εργασίας που συντονίζει την δράση ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός ποδηλάτων, σε όσους από τους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο, αρκεί να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους, στο Τμήμα Προγραμματισμού στις Γούρνες, ηλεκτρονικά μέσω του παρακάτω Συνδέσμου:(https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfNhw7C_KbvPubLKX…/viewform), συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο για τους ίδιους και τους ανήλικους κηδεμονευομένους που θα συμμετέχουν στη δράση. Τέλος, περιορισμένος αριθμός ποδηλάτων θα διατίθεται και στο χώρο εκκίνησης της ποδηλατάδας, με αυστηρή τήρηση προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους όρους συμμετοχής (δήλωση συμμετοχής κτλ), μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου http://www.hersonissos.gr/ ή, μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας με το αρμόδιο Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Χερσονήσου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: program@hersonisos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη