Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κάλεσμα του Δήμου Αμαρίου στην τακτική συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε

στις

Την 29-03 -2015 και ώρα 19:00 καλείστε στο Δηµαρχείο σε τακτική συνεδρίαση σύµφωνα µε τα άρθρα 67 παρ.4 του Ν.3852/10 µε τα παρακάτω θέµατα:


1.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος έτους 2015.

2.Αναµόρφωση Προϋπολογισµού έτους 2015 για αναπροσαρµογή του σύµφωνα µε το Τεχνικό Πρόγραµµα, το χρηµατικό υπόλοιπο, τις οφειλές και εισπρακτέα υπόλοιπα έτους 2014.

3.Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης των µεγάλων αναπτυξιακών έργων της

περιοχής.

4. Παραλαβή µελέτης «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΣΧΟΟΑΠ

.Ε.

ΣΥΒΡΙΤΟΥ».

5. Παραλαβή µελέτης «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΣΧΟΟΑΠ

.Ε.

ΚΟΥΡΗΤCΝ».

6.Επιλογή αναδόχου για την προµήθεια καυσίµων έτους 2015.

7.Προγραµµατισµός προσλήψεων προσωπικού Ι. .Ο.Χ. έτους 2015.

8.Εφαρµογή προγράµµατος δακοκτονίας έτους 2015.

9.Ψήφιση πίστωσης για πληρωµή αποκριάτικων εκδηλώσεων έτους 2015.

10.Έγκριση δαπάνης φιλοξενίας των Γιατρών του Αιγαίου.

11. Τροποποίηση των κάτωθι αποφάσεων του .Σ.:

α. 93/14 περί ορισµού εκπροσώπου στις Τράπεζες για διεκπεραίωση Τραπεζικών συναλλαγών. β. 94/14 περί συγκρότησης σχολικής επιτροπής Α/µίας Εκπαίδευσης.

γ. 95/14 περί συγκρότησης σχολικής επιτροπής Β/µίας Εκπαίδευσης.

δ.171/14 περί συγκρότησης επιτροπής διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ε.11/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού είτε χωριστά εκπροσώπησης

του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην ALPHA Τράπεζα από το Δήµο.

στ. 12/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού

είτε χωριστά εκπροσώπησης

του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην Παγκρήτια

Συνεταιριστική Τράπεζα από το Δήµο.

ζ. 13/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού

είτε χωριστά εκπροσώπησης

του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα από το Δήµο.

η.14/14 περί χορήγησης εξουσιοδότησης για την είτε από κοινού είτε χωριστά εκπροσώπησης του Δήµου και διαχείρισης της κίνησης του λογαριασµού που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς από το Δήµο

θ.95/14 περί έγκρισης συµφώνου συνεργασίας για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωµάτων.

12.Αποδοχή ένταξης της πράξης: «Κατασκευή πέντε (5) οµβροδεξαµενών στις Τ.Κ. Βισταγής, Πλατανίων, Κουρουτών, Νίθαυρης, Πλατάνου του . Αµαρίου».

13.Εξουσιοδότηση Δηµάρχου για υπογραφή συµφώνου αποδοχής όρων της πράξης: «Κατασκευή πέντε (5) οµβροδεξαµενών στις Τ.Κ. Βισταγής, Πλατανίων, Κουρουτών, Νίθαυρης, Πλατάνου

του . Αµαρίου».

14.Παράταση προθεσµίας του έργου : «Αντικατάσταση φθαρµένων αρδευτικών δικτύων Τ.Κ. Αγ.Ιωάννη – Αγ. Παρασκευής . Αµαρίου».

15.Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων στον κ. Φυντάνη Πασχάλη κάτοικο της Τ.Κ. Πλατάνου.

16.Έγκριση απολογισµών οικ. ετών 2012 και 2013 των σχολείων Α/µιας Εκπαίδευσης.

17. Έγκριση απολογισµών οικ. ετών 2012 και 2013 των σχολείων Β/µιας Εκπαίδευσης.

18.Έγκριση προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύµνης, των Δήµων του Νοµού Ρεθύµνης, Ρεθύµνου, Μυλοποτάµου, Αγίου Βασιλείου, Αµαρίου και Ανωγείων για την εκτέλεση του έργου: «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου και τεχνικών παρεµβάσεων εντός ορίων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύµνης, µέσω παραχώρησης µηχανηµάτων έργων ιδιοκτησίας ΠΕΡ».

19.Συγκρότηση τριµελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράµµατος διαχείρισης Ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (ν.4056/2012).

20.Συγκρότηση επιτροπής για επίλυση διαφορών που έχουν προκύψει σε θέµατα Ύδρευσης και Άρδευσης

Με την παράκληση να παρευρεθεί ο κ. Δήµαρχος

ΚΡΗΤΗ

Σε ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ ο Μιχάλης Κοκολάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι παρουσιάσεις έγιναν από την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Μαρία Κασωτάκη, τον προϊστάμενο της Μονάδας Α΄, Ιωάννη Μπαλαντινάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας, Μαρία Γιατρομανωλάκη


Στην ενημερωτική εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της περιφέρειας Κρήτης, με αντικείμενο την δημιουργία, διαχείριση και επεξεργασία εγγράφων, ιστοσελίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων, προετοιμασία εκδηλώσεων, θέματα προσβασιμότητας κ.ά., σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014 – 2020, παραβρέθηκε ο εκλεγμένος από τους πολίτες δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος και ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου του δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

17χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το αλκοόλ

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη του υπευθύνου του μπαρ


Σε νοσοκομείο του Ηρακλείου οδηγήθηκε μια ανήλικη κοπέλα έπειτα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ.

Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα Κυριακής οπότε και η κοπέλα είχε πάει με την παρέα της να διασκεδάσει στο νυχτερινό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εκεί η κοπέλα κατανάλωσε αλκοόλ και λίγη ώρα αργότερα έχασε τις αισθήσεις της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η νεαρή γυναίκα που πήγε να γιορτάσει τα γενέθλια της, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ αν μη τι άλλο σίγουρα θα θυμάται για αρκετό καιρό την άσχημη περιπέτεια της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Υπόθεση εμπορίας όπλων εξιχνίασε η αστυνομία στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης, ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση η οποία στόχευε στην πλήρη εξάρθρωση και αποδόμηση παράνομης δράσης εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία όπλων και πυρομαχικών


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομική επιχείρηση, οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνου, Χανίων, Ηγουμενίτσας, Τμήματος Ασφαλείας Εορδαίας Κοζάνης και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ρεθύμνου και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων και Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έντεκα Ελλήνων και πέντε αλλοδαπών, εκ των οποίων συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 ετών για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη εισαγωγή διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Όπως εξακριβώθηκε κατά τις έρευνες οι δράστες είχαν προβεί στην εισαγωγή από την Αλβανία πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, αποτελούντο δε, από δύο «πυρήνες».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τον «πυρήνα» της Αλβανίας, αποτελούσαν μέλη που ενεργώντας σε ξεχωριστές υποομάδες αναλάμβαναν τη συγκέντρωση του αιτούμενου αριθμού πυρομαχικών και τον «πυρήνα» της Κρήτης, μέλη που προέβαιναν αρχικά στη «παραγγελία» των αιτούμενων ποσοτήτων πυρομαχικών και στη συνέχεια αναλάμβαναν την παραλαβή, μεταφορά και την παράδοση στους ενδιαφερόμενους που σε προγενέστερο χρόνο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά πυρομαχικών.

Η μεταφορά του παράνομου εμπορεύματος πραγματοποιείτο με Ι.Χ.Φ. οδηγούμενο από τον 54χρονο και προπορευόμενο όχημα Ι.Χ.Ε. οδηγούμενο από τον 59χρονο, ο οποίος είτε παραλάμβανε το παράνομο εμπόρευμα εξερχόμενος από τη χώρα απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία, είτε από χώρους-σημεία που είχαν προσυμφωνηθεί (ασφαλή κρησφύγετα) σε βοσκότοπους στην Ήπειρο που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος ή σε άλλους χώρους στην Δυτική Μακεδονία. Ανάλογα την ποσότητα του εμπορεύματος η μεταφορά γινόταν ή με όχημα που χρησιμοποιούσε ο 59χρονος και το οδηγούσε ο ίδιος ή εάν επρόκειτο για μεγαλύτερη ποσότητα εμπορεύματα με το Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του 54χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τον Νοέμβριο 2018 έως και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε προβεί σε τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από την Αλβανία.

Χθες στα Χανιά πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Ι.Χ.Φ. όχημα, μετά την αποβίβαση του από πλοίο φορτηγό οχηματαγωγό οδηγούμενο από τον 54χρονο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες Καλάσνικοφ , 122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ, τέσσερα κλείστρα και 2 αντικείμενα προοριζόμενα για πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ.

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του 55χρονου στην Θεσπρωτία και του 64ρονου στην Κοζάνη καθώς και σε σπίτια του 31χρονου και του 42χρονου στο Ρέθυμνο όπου κατά τη διάρκεια αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στα σπίτια του 55χρονου και 64χρονου, πολεμικό όπλο, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κυνηγετικό όπλο.

Στα σπίτια του 31χρονου και του 42χρονου φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες, είκοσι κροτίδες, δύο θήκες πιστολιού, κυτία καθαρισμού, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κυνηγετικό όπλο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. οχήματα ως μέσα τα οποία χρησιμοποιούσαν για παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την παράνομη εμπορία πυρομαχικών του συγκεκριμένου φορτίου υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των (232.000) ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη