Το φρούτο που τον μήνα Ιούλιο είναι αδιαμφισβήτητα στη κορυφή
Δροσιστικό και γλυκό μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.
Δεν αποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη όπως πιστεύουμε αλλά είναι μια άκρως θρεπτική τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και βιταμίνες ενώ έχει λιγότερες θερμίδες από ότι νομίζουμε.
Σε τι ωφελεί η κατανάλωση καρπουζιού?
- προστατεύει από άσθμα
- προστατεύει από αρτηριακή πίεση
- ενυδατωνει οργανισμό και δέρμα
- μειώνει το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
- προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα
- αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων
- χαλαρώνει τους μυς
- βοηθάει στην απώλεια βάρους
- είναι το φυσικό βιάγκρα στον οργανισμό το καλοκαίρι.
Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη Κρήτη είναι από τις βασικές καλλιέργειες των αγροτών τη καλοκαιρινή περίοδο.