Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κατάληψη για 4η μέρα στην εφορία Χανίων οι αγρότες

Δημοσιεύτηκε

στις

Με τρακτέρ, αγροτικά, πανό και μαύρες σημαίες οι αγρότες βρίσκονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στην εφορία Ηρακλείου δηλώνοντας «ετοιμοπόλεμοι» για την μεγάλη… απόβαση στην Αθήνα.


Οι αγροτες του Ηρακλείου τονίζουν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω έως ότου λυθεί οριστικό το θέμα του ασφαλιστικού ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκινήσουν διάλογο αλλά από μηδενική βάση!

Την ίδια ώρα, όλοι οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται για την μεγάλη… απόβαση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το cretapost, οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης θα αναχωρήσουν το βράδυ της Πέμπτης από την Σούδα ενώ οι αγρότες της δυτικής Κρήτης από το Ηράκλειο.

agrotes-katalhpsh2

Ωστόσο, οι αγρότες του νομού Λασιθίου είναι αποφασισμένοι να πάρουν μαζί τους και τρακτέρ δηλώνοντας ότι όποιος τους εμποδίσει θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ένα νέο… μπλόκο. Αν τους σταματήσουν οι αρχές στο λιμάνι του Ηρακλείου θα στήσουν εκεί μπλόκο, αν τους σταματήσουν οι αρχές στον Πειραιά θα στρατοπεδεύσουν εκεί κ.ο.κ.

Οργισμένοι είναι οι αγρότες των Χανίων από την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη ο οποίος «τσουβαλιάζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αγωνιζόμαστε ενάντια στο ξεκλήρισμα μας, με τους μεγαλοκαναλάρχες».

agrotes-katalhpsh1

Διαβάστε την σκληρή απάντηση των αγροτών:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης ανήρτησε σε προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση που τσουβαλιάζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αγωνιζόμαστε ενάντια στο ξεκλήρισμα μας, με τους μεγαλοκαναλάρχες.

Μας κατηγορεί ότι “πήραμε το λάβαρο για να μην πληρώσουμε αυτά που μας αναλογούν” την στιγμή που μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους έχουμε πληρώσει το μάρμαρο όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τα μνημόνια και τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν, και αποδείχτηκαν ότι η μια είναι χειρότερη από την άλλη.

Να ενημερώσουμε τον κ. Πολάκη, γιατί μάλλον έχει κοντή μνήμη ή κάνει πως δεν θυμάται, ότι είμαστε στον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.

Ήμασταν στους δρόμους τόσο απέναντι στις προηγούμενες κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά) όσο και στην σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Ήμασταν ακόμα στους δρόμους και όλα τα προηγούμενα χρόνια πριν τα Μνημόνια απέναντι στην ΚΑΠ και το ξεκληρισμά μας που προωθούνταν από τότε και τώρα επιταχύνθηκε. Βέβαια δεν πρέπει να τον αδικούμε. Δεν είναι απλά προσωπική του άποψη όλα αυτά, αλλά συνολικά της κυβέρνησης.

Μέχρι να εκλεγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν καλοί οι αγώνες (τους στήριζε στα λόγια και ο ίδιος και το κόμμα του) και τώρα όχι μόνο τους βρωμίσανε αλλά ρίχνουν και λάσπη στον αγώνα μας που δεν έχει προηγούμενο, βγάζουν σπυράκια απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο τμήμα του λαού. Μας κατηγορούν ότι πάμε στην Αθήνα, όχι για να προβάλλουμε τα αιτήματά μας, αλλά για να δημιουργήσουμε επεισόδια. Ταυτόχρονα λένε και ξαναλένε ότι οι αγρότες των μπλόκων υποκινούμαστε από «δεξιούς επαγγελματίες συνδικαλιστές ή άλλους ακροδεξιούς και φασίστες.

Έφτασαν να παρομοιάσουν τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλούν ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

Εμείς του απαντάμε πως “σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει”.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα και θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά μας. Θα συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει ή ψήφισε ο καθένας, μόνο κριτήριο μας είναι ο κοινός αντίπαλος και τα κοινά προβλήματα των φτωχομεσαίων αγροτών. Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε. Όχι για να κάνουμε επίδειξη δύναμης, ή να προκαλέσουμε επεισόδια, όπως λένε οι κατήγοροί μας στην κυβέρνηση και τα αναπαράγουν διάφορα ΜΜΕ. Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και των γονιών μας και όχι “μπαχαλάκηδες” και “τρομοκράτες”. Τόσα χρόνια στους αγώνες, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πως να τους οργανώνουμε και πως να τους περιφρουρούμε.

Υ.Γ. Να δει καλύτερα ο κ. Υπουργός τα του Υπουργείου του, πως δηλαδή θα στελεχώσει τα Κέντρα Υγείας με γιατρούς και προσωπικό, πως θα προσληφθούν οδηγοί στα ασθενοφόρα, πως θα φτιάξει τα αγροτικά ιατρεία που έχουν ρημάξει στην ύπαιθρο και που αναγκαζόμαστε να μας εξετάζουν σε καφενεία και αποθήκες και ας αφήσει την λάσπη και τα επικοινωνιακά παιχνίδια».