Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων και στην πλατεία Δασκαλογιάννη

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε κατασχέσεις εξήντα τραπεζοκαθισμάτων προχώρησαν μικτά συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ στην πλατεία Δασκαλογιάννη


Για την ακρίβεια, οι έλεγχοι σε αυτή τη φάση γίνονται με βάση τη λίστα που έχει στα χέρια του ο Δήμος Ηρακλείου, από την οποία προκύπτει ότι μια σειρά από καταστηματάρχες δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να εκδώσουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στην «ΠΑΤΡΙΣ» ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, ο οποίος εξηγεί ότι αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε όσους δεν έχουν εκδώσει άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων, θα επεκταθούν και στα καταστήματα όσων καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος σε σχέση με την έκταση που τους έχει διατεθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την πλατεία Ελευθερίας σειρά πήρε η πλατεία Δασκαλογιάννη, όπου μικρό συνεργείο προχώρησε σε ελέγχους σε δύο καταστήματα της περιοχής και προχώρησε στην κατάσχεση εξήντα τραπεζοκαθισμάτων. Οι έλεγχοι όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν την αντίδραση των καταστηματαρχών, οι οποίοι είναι πιθανόν να προσφύγουν δικαστικά όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοί τους.

Από την πλευρά του πάντως ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός με δηλώσεις του στην «Π» τονίζει ότι «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν» διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι, «δεν φοβόμαστε κανένα. Δημοτική αρχή που δεν εφαρμόζει τον νόμο και δεν έχει συνέπεια στις πολιτικές της δεσμεύσεις δεν έχει μέλλον» υπογραμμίζει.

Ο ίδιος εξηγεί ότι οι κατασχέσεις ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας, διότι εκεί εντοπίζονται μερικές από τις πιο βαριές περιπτώσεις παραβατικότητας, αφού οι καταστηματάρχες όχι μόνο καταλαμβάνουν πολύ μεγάλη έκταση του κοινόχρηστου χώρου, αλλά δεν έχουν διασφαλίσει άδειες λειτουργίας όχι μόνο τη φετινή χρονιά αλλά και πολλά έτη πίσω…

Στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και στην πλατεία Δασκαλογιάννη και θα συνεχιστούν και στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης και σε πολλά σημεία του ιστορικού κέντρου όπου έχει διαπιστωθεί παράνομη λειτουργία καταστημάτων.

Συνολικά υπάρχουν δέκα τέσσερις περιπτώσεις καταστηματαρχών οι οποίοι επιμένουν να παραβιάζουν τον νόμο δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των συναδέλφων τους οι οποίοι είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο Ηρακλείου.

Ο κ. Παττακός τονίζει ότι οι οφειλές των καταστηματαρχών αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού όπως τονίζει ξεκινούν από 10.000 ευρώ και προσεγγίζουν μέχρι και το μισό εκατομμύριο ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως διαβεβαιώνει, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ανεξαρτήτως αντιδράσεων, αφού ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται με δύο μέτρα και σταθμά.

ΘΕΜΑ

Πρώτη στάση στους Αγίους Δέκα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο καφενείο της Μηλιός η πρώτη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη


Αύριο Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γραμματέα του κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο κέντρο «Αναδρομές» στις 6.00μ.μ..

Αύριο Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ μαζί με τον γραμματέα του κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

Πρώτη στάση στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, στις 9:30 στο καφενείο της Μηλιός.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Απάντηση Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμαρίου σε Δημοσίευμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Λόγω δημοσιεύματος στα ΜΜΕ


Αναφορικά με το δημοσίευμα με τίτλο: «Αδιαφορία για τον κατεστραμμένο δρόμο στο Μέρωνα» που φιλοξενήθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας «Κρητική Επιθεώρηση» την Τετάρτη 16-01-2019  καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο,  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας θα ήθελενα ενημερώσει τόσο τη συντάκτρια του δημοσιεύματος κ. Αννίτα Πιτσιδιανάκη,  όσο και τους υπόλοιπους δημότες για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πράγματι στην  Τ.Κ. Μέρωνα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων παρουσιάστηκε φαινόμενο κατολίσθησης στην κεντρική επαρχιακή οδό εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος της ξερολιθιάς αντιστήριξης της οδού και την υποχώρηση του οδοστρώματος. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρίου προχώρησε στην εκπόνηση πλήρους μελέτης με σκοπό την οριστική επίλυση του προβλήματος καθώς, κατά τα παρελθόντα έτη,γινόταν μόνο αποκατάσταση των ζημιών και όχι ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου.Κατόπιν της απαιτούμενης γεωλογικής, γεωτεχνικής και στατικής μελέτης, ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη και, βάσει αυτής, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδια Φορέα. Συγχρόνως, μετά από επίσκεψη του Δημάρχου στοΥπουργείο Υποδομών, εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.000.000,00 .

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει λάβει θετικές γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , που αποτελεί και τη μόνη εκκρεμότητα για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Είμαστε στη διάθεση των δημοτών για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

756 χιλ. ευρώ ζητά ο Δ. Γόρτυνας για το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε σχολική μονάδα – πρότυπο σχεδιάζει να αναβαθμίσει ο Δήμος Γόρτυνας το Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας


Ο Δήμος Γόρτυνας υπέβαλλε πρόταση (με αριθμό πρωτοκόλλου 563 / 14-1-2019) για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας για την ποιοτική βελτίωση και για τη διασφάλιση της βιοκλιματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας» και συνολική  δημόσια δαπάνη 756.276,67 ευρώ

Με ενέργειες της δημοτικής αρχής, ο Δήμος Γόρτυνας κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης ύψους 756.276 ευρώ για το έργο «Αναβάθμιση της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας για την ποιοτική βελτίωση και για τη διασφάλιση της βιοκλιματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας»

Η αίτηση χρηματοδότησης κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Δράση 4.c.1: Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια» της Περιφέρειας Κρήτης. Η «Δράση» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.  

Για την αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας έχει εγκρίνει τη μελέτη 79/2018 η οποία περιλαμβάνει τοπογραφικό σχέδιο, αρχιτεκτονική αποτύπωση και αρχιτεκτονική πρόταση, μελέτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, μελέτη ενεργειακής απόδοσης και τεχνική έκθεση ενώ επικεντρώνεται στο ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Προτείνει δε, συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου το Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας να αναβαθμιστεί ενεργειακά ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.
Μεταξύ των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο σχολικό συγκρότημα είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία καθώς και η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη