Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Κατάστρεψαν τις παιδικές χαρές στο Ρέθυμνο

Μήνυση κατά αγνώστων από Δήμο Ρεθύμνης για τις συστηματικές φθορές παιδικών χαρών και δημόσιων χώρων

Εκτεταμένες φθορές στα παιχνίδια της παιδικής χαράς στην αναπλασμένη πλατεία Αγίου Γεωργίου Πεταλιώτη , στην Καλλιθέα, προκάλεσαν άγνωστοι προς το παρόν δράστες, στερώντας από τα δεκάδες παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά το χώρο, τη χαρά του παιχνιδιού.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης διενήργησε αυτοψία και  εκτίμησε την έκταση της ζημιάς καθώς και το κόστος αποκατάστασής της, στο οποίο εκτός των εργατοωρών περιλαμβάνεται και η αγορά ειδικών ανταλλακτικών, διαδικασία που προϋποθέτει χρονοβόρες διαδικασίες, για την κάλυψη της δαπάνης. 

Ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τους βανδαλισμούς που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται στη συγκεκριμένη Παιδική Χαρά, ωστόσο είναι πρωτοφανής η έκτασή τους. Οι δράστες προφανώς στερούνται στοιχειώδους κοινωνικής  αγωγής, σεβασμού προς τους συνανθρώπους τους και προς στο δημόσιο χώρο,  με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας που τους εξασφαλίζει η ανωνυμία.  

Ανάλογες φθορές εξάλλου προκαλούνται συχνά τόσο στην Πλατεία Μικρασιατών,  άλλοτε στις τουαλέτες κι άλλοτε στα φωτιστικά σώματα όσο και σε άλλους δημόσιους χώρους και μνημεία της πόλης. 

Παρά την επιθυμία του,   ο Δήμος Ρεθύμνης αναγκάζεται εκ των συνθηκών και λόγω της συστηματικής επανάληψης του θλιβερού φαινομένου, να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την περιφρούρηση της Παιδικής Χαράς, δοθέντος ότι η οποιαδήποτε φθορά στα παιχνίδια, εφόσον δεν υποπέσει εγκαίρως στην αντίληψη της Υπηρεσίας για να την αποκαταστήσει, ενέχει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού παιδιών που την επισκέπτονται χωρίς την επίβλεψη ενήλικων συνοδών. 

Ελπίζουμε τα μέτρα που θα ληφθούν να αποτρέψουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, τα οποία εκτός από επικίνδυνα, είναι προκλητικά και  προσβλητικά  για την ευπρέπεια και τον αλληλοσεβασμό που διακρίνει τη  ρεθυμνιώτικη κοινωνία.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Δωρεάν διανομή στην Παλιά Πόλη 700 μικρών κάδων για συμβατικά και ανακυκλώσιμα απορρίμματα , από την Υπηρεσία Καθαριότητα Δ.Ρ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες...

ΚΡΗΤΗ

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής συναντήθηκε για το ίδιο ζήτημα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ολοκλήρωση των...

ΚΡΗΤΗ

Εκριζώθηκαν 5 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν περισσότερα από 800 γραμμάρια κάνναβης  Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, κατά...

Themata

Ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο καταγράφεται στην Κρήτη Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή του νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν...