Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέφι και χορός στο Αγιοβαρβαρίτικο Καρναβάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

Κέφι, χορός και καλή παρέα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Αγιοβαρβαρίτικου Καρναβαλιού


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά Καρναβάλι και είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους χωριανούς και όχι μόνο.

Ένας θεσμός που μετράει περισσότερα από 43 χρόνια πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αγία Βαρβάρα.

Το Αγιοβαρβαρίτικο Καρναβάλι και γενικότερα τα δρώμενα των Αποκριών που πραγματοποιούνται στην Αγία Βαρβάρα όλα αυτά τα χρόνια έχουν επηρεάσει πολλούς ανθρώπους, αλλά και ολόκληρες κοινότητες, οι οποίες δημιούργησαν αργότερα τα δικά τους ξεχωριστά δρώμενα.

Η συμμετοχή από τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη και από τον ενθουσιασμό που είχαν μπήκαν στο πνεύμα και συμμετείχαν και οι ίδιοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρουσιαστής του Καρναβαλιού ήταν ο καταξιωμένος λυράρης της Κρητικής μουσικής Κυριακάκης Νίκος, Αγιοβαρβαρίτης γαμπρός.

Μετά την παρέλαση των αρμάτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας πρόσφερε δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και την παραδοσιακή φασολάδα για συμμετέχοντες και θεατές, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ξέφρενο πάρτι.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αγία Βαρβάρα τιμά τους ήρωές της

Δημοσιεύτηκε

στις

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης»


Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων αγωνιστών της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας.

Το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων αγωνιστών σε όλες τις μάχες κατά το παρελθόν, διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης»  στην αίθουσα ενθυμημάτων, δίπλα από τα γραφεία του συλλόγου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιών Δέκα θα διεξάγει εκτάκτος εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού  συμβουλίου που  θα γίνουν αυτή την  Κυριακή 25 Αύγουστου στο πνευματικό κέντρο του Χωριού μας και ώρα 12:00 το πρωϊ…

Παρακαλούνται όλοι οι συγχωριανοί να δώσουν το παρόν .

Επίσης όσοι επιθυμούν και Θέλουν να είναι στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου μας μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους έως σήμερα το Σάββατο στις 20:00 το απόγευμα στον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ Καπαρουδάκη Ιωάννη τηλ.επικοινωνίας 6975203028 …
        Ο Πρόεδρος                                       Γραμματέας 
Καπαρουδάκης Ιωάννης                Καταχανάκης Αναστάσιος

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική ομάδα “Θέατρο Δίχως Όνομα” στο 2ο Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

Η θεατρική ομάδα “Θέατρο Δίχως Όνομα” στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού παρουσιάζει το έργο του Νότη Περγιάλη “Ηχώ και Νάρκισσος”


Το έργο βασίζεται στο μύθο του Νάρκισσου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της Ελληνικής Μυθολογίας. Πρόκειται για έναν ωραίο νέο από τη Βοιωτία, ο οποίος θαύμαζε την ομορφιά του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην ακούει τη φωνή της Ηχούς, που τον καλούσε να τον προστατεύσει.

Ο Νάρκισσος θεωρείται σύμβολο του εγωισμού, της ματαιοδοξίας και της αλαζονείας. Το έργο αποτελεί μια απόπειρα νουθεσίας προς όλους τους Νάρκισσους που επηρεασμένοι από την λατρεία απέναντι στον εαυτό τους, αγνοούν τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν και καταλήγουν σε μοιραία λάθη.

Συντελεστές:

Νάρκισσος : Σταύρος Νικολούδης
Ηχώ: Ιωάννα Κακούρη
Εμψυχώτρια- Αφηγήτρια: Ιφιγένεια Γρινιαράκη

Ήχος-Φώτα: Αριστοτέλης Αλεβυζάκης
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Ζαχαριουδάκη

Πληροφορίες:
Πότε: 26 Αυγούστου
Ώρα: 21.00 , Διάρκεια: 30 λεπτά
Πού: Αλσύλιο Κούλε
Είσοδος δωρεάνΧορηγός: ΦΑΙΣΤΟΣ ΜΑΡΚΕΤ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη