Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κεντρική Ομιλία Σταύρου Ξυλούρη στους Αγίους Δέκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς από τα μηνύματα του κόσμου υπάρχει θετική ανταπόκριση στο πρόσωπό του

Θερμή υποδοχή και εγκάρδια ατμόσφαιρα επιφύλαξαν φίλοι, συνεργάτες και υποστηρικτές στον Υποψήφιο Δήμαρχο Γόρτυνας, Σταύρο Ξυλούρη στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε απόψε Τετάρτη στις 9:00 μ.μ. στο εκλογικό του κέντρο στους Αγίους Δέκα. 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς από τα μηνύματα του κόσμου υπάρχει θετική ανταπόκριση καθώς στο πρόσωπό του βλέπουν αυτόν που θα ενώσει και δεν θα διχάσει το Δήμο της Γόρτυνας. 

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Ξυλούρη.

“Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Φίλες και Φίλοι,

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, καθώς λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την ώρα της κάλπης, από την κορυφαία αυτή στιγμή έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας. 
Είχατε την ευκαιρία πιστεύω όλο αυτό το διάστημα να αποφασίσετε έχοντας ακούσει προγράμματα και ιδέες, έχοντας δει και κρίνει πρόσωπα και συμπεριφορές, για το ποιους θεωρείτε ως τους καλύτερους για να σας αντιπροσωπεύσουν. Για το ποιους θεωρείτε ως ικανότερους να βγάλουν το Δήμο της Γόρτυνας από το οικονομικό αδιέξοδο και να του δώσουν προοπτική ανάπτυξης.

Είχατε την ευκαιρία όχι μόνο τον τελευταίο μήνα- που διαρκεί η προεκλογική περίοδος -αλλά τέσσερα ολόκληρα χρόνια, να κρίνετε και να σταθμίσετε ποιοι ήταν παρών στα προβλήματα, ποιοι πήραν καθαρές θέσεις και ψήφισαν με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, ποιοι τίμησαν την ψήφο σας και ποιοι την πρόδωσαν.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε αξιολογήσει σωστά και το αποτέλεσμα της κρίσης σας θα φανεί με το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή το βράδυ, όπου εσείς Γορτύνιοι πολίτες θα μας δώσετε ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΝΙΚΗΣ στο συνδυασμό μας!

Πολίτες της Γόρτυνας,

Με το νομοσχέδιο του “Κλεισθένη” επιχειρείται μια σημαντική μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και την ουσιαστική ενίσχυση της λειτουργίας των Δήμων. Για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα της απλής αναλογικής που θα οδηγήσει στην αναζήτηση και επίτευξη συναίνεσης, σύγκλισης και συνεργασίας ανάμεσα στις παρατάξεις που μετέχουν στα όργανα διοίκησης. 
Σεβόμενος τις αρχές αυτές αποφάσισα να μην προχωρήσω στη συγκρότηση ψηφοδελτίων για τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες για την εκλογή τοπικών συμβουλίων, αφήνοντας αυτόνομες τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν ελεύθερα τους καταλληλότερους ανθρώπους και τους ικανότερους για να τις εκπροσωπήσουν.
Μια επιλογή που για εμένα προσωπικά και την παράταξή μου σηματοδοτεί ένα βήμα προόδου και πολιτικού πολιτισμού μακριά από τις διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος.
Με την ίδια λογική δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ανοίξουμε προεκλογικά γραφεία σε όλες τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Δεν τυπώσαμε αφίσες, φυλλάδια και φειβολάν προκαλώντας μόνο αφισσορρύπανση και πλύση εγκεφάλου στους δημότες.
Εμείς δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν οι δημότες γιατί τους έχουμε κουράσει και έχουμε υφαρπάξει με κάθε μέσο την ψήφο τους.
Εμείς θέλουμε να μας ψηφίσουν οι δημότες και οι δημότισσες της Γόρτυνας γιατί πιστεύουν σε μας, γιατί έχουν αντιληφθεί τη διαφορά μας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, γιατί έχουν επίγνωση ότι εμείς θα φέρουμε το ΝΕΟ, ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΤΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ στο Δήμο της Γόρτυνας!

Φίλες και Φίλοι,

Σε Δημοτικό επίπεδο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια που ο Δήμος της Γόρτυνας βρίσκεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης και ασφυκτικής οικονομικής επιτήρησης.
Όλοι μας βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας αδιέξοδης πολιτικής που με πρωταίτια τη σημερινή Δημοτική Αρχή οδήγησαν το Δήμο σε στασιμότητα, υπανάπτυξη και αδυναμία επίλυσης ακόμη και των πιο απλών προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να παραμένουμε αδρανείς, να εθελοτυφλούμε και να προδίδουμε τη συνείδησή μας.
Θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να βγει ο Δήμος από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Βασική αρχή μας θέλουμε να είναι η υπεράσπιση του συμφέροντος των δημοτών και του Δήμου μακριά από σκοπιμότητες.
Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε όλους εκείνους τους πολίτες, που όπως και εμείς πιστεύουν ότι αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο.
Ως άνθρωποι της δράσης, της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας ,θα εργαστούμε για την ενεργοποίηση, την κινητοποίηση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του τόπου μας.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ένιωσα τις προσδοκίες των πολιτών και κατανόησα τα προβλήματά τους. 
Από τη θέση του πολίτη νιώθω καθημερινά την ανάγκη για έναν άλλο Δήμο, μια άλλη ποιότητα ζωής, για έναν Δήμο που αντί να συρρικνώνεται, θα ανθίζει.
Από τη θέση του αυριανού Δημάρχου, την επομένη των εκλογών δεσμεύομαι απέναντι σε όλες και όλους εσάς, να κάνω πράξη το όραμα σας για το Δήμο της Γόρτυνας και να εξασφαλίσω όλες εκείνες τις προοπτικές ανάπτυξης που χρειάζεται ο τόπος και οι πολίτες του.

Σας καλώ να ψηφίσετε με ωριμότητα, με συναίσθηση ευθύνης και με γνώμονα το ΑΥΡΙΟ! 
Σας καλώ όλες και όλους τους πολίτες της Γόρτυνας,

Να βγούμε από τη στασιμότητα!
Να ανασυγκροτήσουμε το Δήμο!
Να επανορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος!
Να επανακτήσουμε το συλλογικό μας εαυτό!
Η ψήφος είναι η δύναμή σας! 
Μην την αφήσετε να πάει χαμένη!