Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κυνηγός στη Σητεία βασανίζει ζωντανό λαγό και το δημοσιεύει στο facebook (video)

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατήγγειλε το www.zoosos.gr τον κυνηγό – κάτοικο Σητείας κατά δήλωση του – που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ένα βίντεο το οποίο τον δείχνει να βασανίζει έναν λαγό που μόλις έχει πιάσει ζωντανό.


Ο Νίκος Κ. κρατάει τον λαγό από τα αφτιά ή και από τα πόδια και αφήνει τα σκυλιά του να δαγκώνουν επανειλημμένα το ακινητοποιημένο ζώο που βγάζει κραυγές προσπαθώντας να διαφύγει για να γλυτώσει από το μαρτύριο.

O λαγός ζωντανός φωνάζει κατά τη διάρκεια του βασανισμού του.

Στο πολύ σύντομο απόσπασμα του βίντεο που δημοσιεύουμε (καθώς στο σύνολο του διαρκεί για 01:23’’) θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για εξόφθαλμο βασανισμό ζώου που και η νομοθεσία περί θήρας και ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα απαγορεύει.

Θυμίζουμε ότι στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 – Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 – άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε) Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ” οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

Δείτε περισσότερα video στο webtv.cretanmagazine.gr

Ο κυνηγός στα σχόλια κάτω από το βίντεο εξηγεί ότι το ένα σκυλί έπιασε τον λαγό ζωντανό και εκείνος πρόλαβε και του τον άρπαξε και πως αυτό το κάνει αυτό ώστε να εκπαιδεύσει το μικρό θηλυκό κυνηγόσκυλο του.

 

Η συζήτηση κάτω από το βίντεο.

Kinigos-Siteia

Επειδή το βίντεο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 – και καθώς δεν μπορεί να αποδειχτεί πότε το έγκλημα συνέβη – ο δράστης δεν θα διωχτεί για τον βασανισμό του λαγού αλλά για την ανάρτηση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο καθώς και χθες το αναδημοσίευσε ευχόμενος σε όλους όσοι μοιράζονται μαζί του τα ίδια σαδιστικά ένστικτα «καλή αρχή».

 

Ευχές για καλή αρχή με βασανισμούς ζώων!

Kinigos-Siteia1

Αυτά και άλλα πολλά – που σπανίως βλέπουν το φως της δημοσιότητας – διαπράττουν καθημερινά παντού στην Ελλάδα οι κυνηγοί που αυτοαποκαλούνται «διαχειριστές της φύσης». Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όταν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να καταγγείλουν το έγκλημα οι αστυνομικοί τους απάντησαν πως πρέπει να το ψάξουν καθώς δεν είναι βέβαιοι για το αν αυτό απαγορεύεται!

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Πηγή: www.zoosos.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook