Connect with us

ΘΕΜΑ

Κινητή Υγειονομική Μονάδα Ιεράπετρας – Οι εθελοντές τα κατάφεραν!

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εθελοντική ομάδα «IerapetraV2» συστάθηκε στην Ιεράπετρα το 2012 με στόχο την δραστηριοποίηση των πολιτών για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης !

Μετά από αρκετά επιτυχημένα project όπως αναπλάσεις δημόσιων χώρων (Ανακαίνιση υπαίθριας σκακιέρας, αγορά & εγκατάσταση ρολογιού στο κεντρικό καμπαναριό της πόλης), εγκαταστάσεις πρασίνου, διαμόρφωση φιλοζωικών υποδομών (Αγορά και εγκατάσταση σταθμών σίτισης και φροντίδας αδέσποτων ζώων) καθαριότητες σε πολλά σημεία της Ιεράπετρας και πολλά ακόμη, δημιουργήθηκε η ανάγκη από τους ίδιους τους πολίτες να μεταφερθεί η θετική ενέργεια της ομάδας και στον φιλανθρωπικό τομέα ώστε να καλυφθούν πάγιες ανάγκες.

Το 2014 η ομάδα ιδρύει τον θεσμό “Ierapetra United” ενώνοντας τους κοινωνικούς φορείς της πόλης κάτω από έναν ενιαίο σκοπό !

Δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Μιχάλης Τζουγανάκης αλλά και οι αδερφοί Στρατάκη βοήθησαν αφιλοκερδώς την ομάδα, ενώ δημοφιλείς ερμηνευτές όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Βασίλης Σταυρακάκης συμμετείχαν με την σειρά τους σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν !

Το αποτέλεσμα ; Γέμισε αρκετές φορές το Κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης, ανακουφίστηκαν έμπρακτα αδύναμες οικογένειες με συγκεκριμένες αποστολές, χορηγήθηκαν τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας σε ασθενείς, δημιουργήθηκαν / αναβαθμίστηκαν υποδομές σε φορείς (όπως υγειονομικές εγκαταστάσεις για αιμοδοσίες και κάλυψη πάγιων εξόδων), αγοράστηκε ιατρικός εξοπλισμός (Υπερηχογράφος, εμβόλια & φάρμακα) και πολλά ακόμη που μπορεί να ανακαλύψει εύκολα κάποιος στα Social Media της ομάδας !

Μετά την μοναδική επιτυχία και αγάπη του κόσμου για την πρώτη διοργάνωση, το 2016 ανακοινώθηκε η δεύτερη προσπάθεια του project που στόχο είχε την κατασκευή Κινητής Υγειονομικής Μονάδας για εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας.
Μετά από προσπάθειες τριών ετών, εμπόδια που προσπεράστηκαν, συνεισφορές από δεκάδες φορείς και ιδιώτες της περιοχής αλλά και αμείωτο ενδιαφέρον από τους εθελοντές του «Ierapetra United», οι οποίοι χρειάστηκε να καλύψουν και με πολλά προσωπικά έξοδα τις ανάγκες που προέκυψαν, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πολυπόθητης μονάδας !

Της πρώτης στο είδος της σε όλη την Κρήτη ! Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, χοροσταντούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράπετρας & Σητείας κ.κ. Κύριλλου ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, η ομάδα παρέδωσε την Κινητή Υγειονομική Μονάδα στο Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού και τον Δήμο Ιεράπετρας !

Μαζί εγκαινιάσθηκε και ένα δεύτερο όχημα διάσωσης και επέμβασης στο οποίο η ομάδα είχε συμβάλει στην αγορά από την πρώτη διοργάνωση του «Ierapetra United» ! Η χαρά των εθελοντών μεγάλη αφού έκλεισε επιτυχημένα ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών και επίπονου αγώνα !

Συγκεκριμένα, η νέα υποδομή θα παρέχει :

• Θάλαμο με προδιαγραφές ασθενοφόρου, ιδανικό και για μεταφορά ύποπτων
κρουσμάτων Covid 19 μετά από σχετική διαμόρφωση.

• • •
• Εξοπλισμός της μονάδας για νυχτερινές επεμβάσεις με πρόσθετο φωτισμό
• Ειδικός αριθμός κλήσης χωρίς αναμονή, χωρίς ανακατεύθυνση γραμμής •
• Πραγματοποίηση αιμοδοσιών •

Οι εθελοντές ευχαρίστησαν εκ μέρους του εκπροσώπου τους, Γιώργου Μπαλοθιάρη, για ακόμη μια φορά τους χορηγούς, τους κοινωνικούς φορείς και το Τμήμα Ερυθρού Σταυρού για την αμέριστη στήριξη που τους παρείχαν ! Δεν δίστασαν να αναφερθούν και στην σπουδαία φιλοξενία της Μητρόπολης, αλλά και του κλήρου της περιοχής, που τίμησε σύσσωμος την εκδήλωση με την παρουσία του, κάνοντας την απουσία της Περιφέρειας Κρήτης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο ακόμα πιο ηχηρή. Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην ανακοίνωση του επόμενου στόχου που θα αναδειχθεί μέσα από προτάσεις των πολιτών στα Social Media της ομάδας !

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook