Connect with us

ΘΕΜΑ

Κλείνει ξανά ο επικίνδυνος δρόμος Μεσαρά-Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Κλείνει και τυπικά στο τέλος της εβδομάδας, το συμβατικό αντικείμενο του πολύπαθου δρόμου της Μεσαράς, που ήδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία με αρκετές όμως εκκρεμότητες που μένει να τακτοποιηθούν


Ήδη ετοιμάζεται ο ΟΑΚ να προχωρήσει σε σημειακές παρεμβάσεις στην αρχή του δρόμου πριν την Αγία Βαρβάρα όπου έχουν καταγραφεί σημαντικές κατολισθήσεις και υπάρχει αντικειμενική ανάγκη άμεσης στήριξης, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προετοιμασίας εν όψει του χειμώνα.

Παράλληλα όμως υπάρχει σχεδιασμός να ανατεθεί ένα συνολικότερο νέο έργο όπου θα προχωρήσει σε συντονισμένη αποκατάσταση στα 500 πρώτα μέτρα του δρόμου πριν από τον κόμβο της Αγίας Βαρβάρας, και στην ίδια εργολαβία θα ενταχθεί και ο κόμβος του Πανασού.

Στο μεταξύ αυτό που προβληματίζει τα στελέχη του ΟΑΚ είναι το γεγονός ότι δεν έχουν σταματήσει τα παρατράγουδα, καθώς κάποιοι παραβλέποντας τους κινδύνους για το τι μπορεί να προκληθεί, εξακολουθούν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς και προσπεράσεις μέσα στις σήραγγες.

Ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης δεν κρύβει τον φόβο του γιατί όπως τονίζει το πρώτο λάθος που θα συμβεί θα είναι και το τελευταίο. Ο ίδιος τονίζει ότι το πρόβλημα αυτό είχε εντοπιστεί και προ διμήνου όταν ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία.

Τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις αλλά και φόβο, να μην πάρουν γενικευμένο χαρακτήρα. Δυστυχώς όμως όπως προκύπτει καταγράφονται και άλλα κρούσματα παράνομης οδηγικής συμπεριφοράς. Μάλιστα όμως τονίζει ο κ. Αγαπάκης κάποιοι δε διστάζουν να παρανομούν και να βιντεοσκοπούν την πράξη τους αυτή, καθώς σχετικό υλικό κυκλοφορεί ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το όλο θέμα όπως είναι αναμενόμενο, έχει θορυβήσει τον ΟΑΚ που εφιστά την προσοχή αλλά και παράλληλα υπογραμμίζει την ευθύνη των οδηγών και για τη ζωή τους αλλά και για τη ζωή των άλλων.

Ο κ. Αγαπάκης σημειώνει ότι είναι απαράδεκτο και άκρως προβληματικό αυτό που συμβαίνει διότι κάποιοι δεν βάζουν σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους. Ο ίδιος τονίζει  ότι όλοι οι οδηγοί οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί σε δύο κρίσιμα ζητήματα που σαφώς ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Αφενός τα όρια ταχύτητας που δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 80 χιλ.  και αφετέρου τις προσπεράσεις που δεν επιτρέπονται μέσα στα τούνελ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι για την ασφάλεια όχι μόνο τη δική μας αλλά και των άλλων.

Ο δρόμος αυτός έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους διότι σε αντίθετη περίπτωση δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι ατυχήματος».

Εφημερίδα Πατρίς

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, έργου πνοής για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Κρήτη


Με την υπογραφή της σύμβασης και την ένταξη των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.  

Με την διαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, θα αναδειχθούν η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά τηςΑρχαίας Γόρτυνας και, γενικότερα, της Μεσαράς, προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά, συνολικά, του νησιού μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του την περιφέρεια Κρήτης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου φορείς, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και, κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. 

Ως νέα δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την περιφέρεια Κρήτης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς, που συνέβαλαν ώστε να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Η προστασία, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και «γνωριμία» των δημοτών – και ιδιαιτέρως των μαθητών μας – με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη